Autor
|
Wtek: Pytanie odnośnie dziennej dawki ... (Przeczytany 102893 razy)
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Raz zamówiłam sobie w restauracji krewetki, żeby spróbować. Zjadłam jedną, która, w dodatku, "rosła" mi w ustach, a resztę zostawiłam nietkniętą. Miałam przeświadczenie, że pozostawione przeze mnie krewetki wylądują na talerzu innego gościa. Teraz widzę, że jest tego duże prawdopodobieństwo - co nie oznacza, że musi być regułą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Odpowiednie potrawy dla amatorów baaardzo "dojrzałych" produktów.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No o tym to nie pomyślałam W takim razie zrezygnuję z tańców i będę pilnować koszyczka ) Będę miała jednak dylemat - czy bardziej pilnować koszyka, czy męża? Co łatwiej mogą ukraść? ))
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Będę miała jednak dylemat - czy bardziej pilnować koszyka, czy męża? Kazać mężowi pilnować koszyczka, a samej - voila! ))
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Znowu mnie zaskoczyłeś! Na to bym nie wpadła! Mi ten pomysł się podoba ) Ciekawe, czy mojemu mężowi też? Ale w końcu czemu nie? Z koszyczkiem krzywdy nie będzie miał. Przy "korycie" najlepiej ))
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Reniu tylko pssst! No wiesz tak między nami forumowiczami - sztama musi być, no nie? )))
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już jest nowiutka i ładniutka, bez ramiączek. Chciałam wziąć sukienkę z wesela syna, bo dwie kupiłam na tę okazję, ale głupio by było na zdjęciach w tej samej sukni. Tak, że mąż śmiało może siedzieć z koszyczkiem, a ja mam nadzieję, że się nudzić nie będę. ))
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ja czytam niedokładnie. Sztama to sztama )) Ty o "chlebie", ja o "niebie" ) Widać teraz co kobiety mają w głowie. Głównie szmatki )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kazać mężowi pilnować koszyczka, a samej - voila! )) Ciekawi mnie tylko, czy wpadłeś sam na ten pomysł, czy znasz to z autopsji )
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Kazać mężowi pilnować koszyczka, a samej - voila! )) Ciekawi mnie tylko, czy wpadłeś sam na ten pomysł, czy znasz to z autopsji ) w 99 % czynnosci, mysli, zamiarow to autopsja albo innych przezycia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz rację, dlatego zawsze jesteśmy subiektywni, porównujemy ze sobą, lub znnymi nam sytuacjami..
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Ciekawe,kto jeszcze nie miał otym pojęcia.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Wszystkie trzy części ukazują, może trochę wyolbrzymioną, ale jednak prawdę. Dlatego tak cenną jest umiejętność samodzielnego przygotowywania posiłków. Z tych samych powodów nie powinno się też kupować gotowego, zmielonego mięsa. Niestety to wszystko wymusza na nas więcej pracy, ale efekt końcowy jest potem bardziej zbliżony do ideału.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Witajcie! Jadanie poza własnym domem jest wysoce ryzykowne dla zdrowia i powinno się go unikać Jeżeli posiłki przygotuje mi Człowiek, ........................ jestem spokojny. Masz rację, dlatego zawsze jesteśmy subiektywni, porównujemy ze sobą, lub znnymi nam sytuacjami..
Jeżeli człowiek jest Człowiekiem, to jego subiektywizm nie może nikomu zaszkodzić- jest to niemożliwe.................................jeżeli jest.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Witajcie!
Jeżeli człowiek jest Człowiekiem, to jego subiektywizm nie może nikomu zaszkodzić- jest to niemożliwe.................................jeżeli jest.
radzio co znaczy że człowiek jest Człowiekiem? właśnie poprzez subiektywizm, granice człowieczeństwa nie jako człowiek wyznacza sobie sam, ( nie wnikam w sankcje z tym związane) i dla mnie np. "śmierdzące kloaką" bluzgi kierowane w stronę drugiego człowieka będą przekroczeniem tej granicy a dla drugiego normą, która po przez jego "smrodliwy subiektywizm" przesunie granice człowieczeństwa na zupełnie inny poziom, który u mnie plasuje się bardzo nisko .......
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Uważam podobnie, że subiektywizm, jak i relatywizm zawsze nam towarzyszy przy ocenianiu innych. Dlatego najlepiej nie oceniać, chyba, że tego wymaga sytuacja, gdyż czyjeś zachowanie stanowi zagrożenie dla innych osób. Wówczas należy sytuację/osobę ocenić i interweniować.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Uważam podobnie, że subiektywizm, jak i relatywizm zawsze nam towarzyszy przy ocenianiu innych. Dlatego najlepiej nie oceniać, chyba, że tego wymaga sytuacja, gdyż czyjeś zachowanie stanowi zagrożenie dla innych osób. Wówczas należy sytuację/osobę ocenić i interweniować. zgadzam sie...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jest jeszcze... grzech zaniechania.
|