viola44
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
To nie jest slonina peklowana... i dlatego napisałem "lardo". Pełnoporcjowe lardo ma warstwę około 1-2cm mięsa i się nie psuje w upale. Raczej pachnie jedzeniem, a nie śmidzi grzybem, czy zgnilizną... Nota bene byla zakazana przez pewien czas (EU) we wloszech... w tym czasie podobno Włosi jeździli w okolice Lugano po ten przysmak. I wcale się nie dziwię. niestety w popularnych niemieckich sieciach handlowych lardo nie jest do kupienia lecz zachwalana wloska dojrzala szynka z odrobina tluszczu na brzegach i owszem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
109 zł za kilogram - no nie wiem. Można chyba sobie samodzielnie odpowiednio uwędzić boczek czy słoninę czy podgardle. BTW podobne, a zaoszczędzone 90% można przeznaczyć na wynajęcie kajaka. http://www.foodlovers.pl/data/include/cms/OFERTA-JADA.pdfLardo Conza: tradycyjna słonina Cieniutkie plastry moŜna podawać na grzankach z małą ilością oliwy z oliwek i pieprzu. Idealnie smakuje z czerwoną cykorią lub grzybami JADA. Waga: 450g - cena: 49 PLN
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Adam319
Go
|
No nie wiem czy to Słońce, chemia, geny, próżność czy brak szacunku dla własnej pracy. Ale za tanie jedzenie można być wykluczonym z ELYTY.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale za tanie jedzenie można być wykluczonym z ELYTY. Jak dobrze nie być w "elycie" jadąc na biedronkowym żarciu - przynajmniej "dupsko" tak nie boli w tych dzisiejszych niepewnych czasach
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
cale to mglliste pojecie "elyty" to moze i jest czysty snobizm i nic poza tym ale haaaalo, asortyment z biedronki jest w 99% niejadalny no chyba ze ktos lubi neonowy boczus soczysty taki, napompowany litrami wody z ulepszaczo-przydatkami i capi tak, ze zaden zwierz tego nie tknie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
zreszta pojecie "elyty" bardzo dobrze oddaje pewne kwestie, tak juz jest, nie ma sie co oszukiwac
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
wspanialych sieci bez liku... Do zakupu nabiału (pyszne masło, sery i doskonałe śmietanki, szczególnie 35-38%) polecam Migros. Zawsze kupuję takie artykuły pierwszej potrzeby w Migrosie, gdy mam okazję oczywiście.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
daniol
Go
|
109 zł za kilogram - no nie wiem. Można chyba sobie samodzielnie odpowiednio uwędzić boczek czy słoninę czy podgardle. BTW podobne, a zaoszczędzone 90% można przeznaczyć na wynajęcie kajaka. http://www.foodlovers.pl/data/include/cms/OFERTA-JADA.pdfLardo Conza: tradycyjna słonina Cieniutkie plastry moŜna podawać na grzankach z małą ilością oliwy z oliwek i pieprzu. Idealnie smakuje z czerwoną cykorią lub grzybami JADA. Waga: 450g - cena: 49 PLN gdzies na forum bylo ze tylko nogi i podgardle nie jest szprycowane ostatnio rozmawialem z wojkiem ktory ma masarnie z ubojnia ze i podgardle jest szprycowane niewiele bo niewiele ale te 10% trza
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
viola44
Go
|
gdzies na forum bylo ze tylko nogi i podgardle nie jest szprycowane ostatnio rozmawialem z wojkiem ktory ma masarnie z ubojnia ze i podgardle jest szprycowane niewiele bo niewiele ale te 10% trza jak można być tak naiwnym wierząc iż mięsiwo w sklepach choćby nawet nogi czy podgarle nie są szprycowane.....nawet by mi do głowy to nie przyszło...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
ale haaaalo, asortyment z biedronki jest w 99% niejadalny
Woda "mineralna", produkty mleczne (masło, sery, smietanka) warzywa, owoce no sorry ja różnicy w stosunku do innych sklepów po za ceną nie widzę. Na stoisku miesnym sprzedawczyni na widok mojej żony woła z daleka - mam dla Pani przerośniętą karkówkę jak zawsze Taaak nie ma to jak Biedronka lub inne dyskonty mnie tam wsio ryba
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Do zakupu nabiału (pyszne masło, sery i doskonałe śmietanki, szczególnie 35-38%) polecam Migros.
A to szwajcarskie jakieś? Bo w Niemczech nie widziałem (nie miałem okazji)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
Tak. Ale na wsi kupuje się "prosto od krowy" Znaczy się, się bierze i zostawia pieniądze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
gdzies na forum bylo ze tylko nogi i podgardle nie jest szprycowane ostatnio rozmawialem z wojkiem ktory ma masarnie z ubojnia ze i podgardle jest szprycowane niewiele bo niewiele ale te 10% trza jak można być tak naiwnym wierząc iż mięsiwo w sklepach choćby nawet nogi czy podgarle nie są szprycowane.....nawet by mi do głowy to nie przyszło... nie przypominam sobie, zeby ktos na forum wspominal, ze nogi i podgardle akurat producenci sobie ulubili i pozostawiaja nietkniete i dziewicze pamietam natomiast, ze ja wspominalam o podrobach = watrobce, ze ponoc nie da sie za bardzo nic przy nich majstrowac. nie wiem tego na pewno z tej prostej przypadlosci, ze sie na tym nie znam. i sie nie poznam, bo kupuje kawalek swinki raz w tygodniu od hodowcy, kroi ja przy mnie. a informacje taka jak powyzej otrzymalam od wlasciela fabryki dodatkow funckjolanych i innych, z ktorym mialam swego czasu kontakty od strony reklamowej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
viola44
Go
|
bo kupuje kawalek swinki raz w tygodniu od hodowcy, kroi ja przy mnie.
flo ale masz super z tym kawałkiem świnki, muszę i ja o czymś takim pomyśleć , nie ma to tamto.....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale na wsi kupuje się "prosto od krowy" Znaczy się, się bierze i zostawia pieniądze. Byłem niedawno na wsi na "ranczo" u mojej rodzinki i wyobraźcie sobie, że nie mogłem kupić żadnego nabiału - nic / nic się nie opłaca hodować Autentycznie nic nie ma nawet jajek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
Byłem niedawno na wsi na "ranczo" ... A w okolicach jakiego miasta?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|