arti
Go
|
Witam,
tak jak w temacie, czy są tutaj osoby którym rzeczywiście dieta optymalna pomogła i jeśli tak to po jakim czasie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kalina
Go
|
Sama jestem ciekawa odpowiedzi !!! Może moja klaustrofobia cudem się ulotni )
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Witam,
tak jak w temacie, czy są tutaj osoby którym rzeczywiście dieta optymalna pomogła i jeśli tak to po jakim czasie.
Pozdrawiam
w cuda wierzysz? jak mi powiadał pewien psychiatra nerwica jest ucieczką w chorobę zdrowego musisz więc uporządkować swoje życie i emocje a Żywienie Optymalne w tym tobie tylko pomoże
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
dlaczego, mysle, ze ZO bardzo dobrze reguluje rozhulane neuroprzekazniki
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nerwica lękowa jest skutkiem diety "pastwiskowej". Najskuteczniej można się z niej wyleczyć przy pomocy prądów selektywnych PS, w połączeniu z ŻO. Wiem z autopsji. Żadne psychologiczne "sztuczki" mi nie pomogły.
|
|
|
|
|
|
|
arti
Go
|
no tak, ale prądy selektywne w moim przypadku odpadają ze względu na epilepsje w wywiadzie... dawno wyleczyłem się z niej, ale lepiej chuchać na zimne, według lekarzy także... życie sobie układam, ale jak uporać się z emocjami, czy jest tutaj ktoś "mądry" ? Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każdy "mądry" powie Ci to samo, że w tym przypadku najlepiej byłoby poradzić się lekarza optymalnego. Można nawet poradzić się telefonicznie i dowiedzieć, czy wizyta i prądy są wskazane.
|
|
|
|
|
|
|
arti
Go
|
posiadacie jakieś namiary tel na takich lekarzy?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pisalem o tym w jakims innym temacie dosc dawno temu, ze TAK!!!
Mialem objawy nerwicy lekowej, potwierdzonchj przez lekarza, co prawda dunskiego.
Typowe moje obawy to byla - nocna arytmia - odplyw krwi z nog do glowy w tym momencie goraca glowa - towarzyszacy strach przed smiercia
itd
Po przejsciu na diete, nie pamietam po jakim czasie, ale wszystkie objawy minely.
Powinienes poszperac i znalesc ten watek tu na forum, jest przydatny ze wzgledu na wypowiedz wowczas uczestniczacych forumowiczow.
|
|
|
|
|
|
|
arti
Go
|
Adampio mam podobne objawy, zwłaszcza epizody z sercem, dzień w dzień... i zapewne wiele innych, szukam tego wątku ale coś nie mogę namierzyć, pomożesz? z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio mam podobne objawy, zwłaszcza epizody z sercem, dzień w dzień... i zapewne wiele innych, szukam tego wątku ale coś nie mogę namierzyć, pomożesz? z góry dziękuję.
To nie bedzie latwe, poniewaz z tego co pamietam to tytul watku jest inny niz temat w nim omawiany ( jak zwykle zreszta ). Niemniej jednak mnie dieta pomogla. Zwroc uwage, czy objawy pokazuja sie w stanach spoczynku i wyluzowania psychicznego. No i coz mam powiedziec, usiadz i pomysl co by w swoim zyciu zmienic, stres, pogon za "czyms", ciagle myslenie o zaspokajaniu potrzeb innych osob tylko nie swoich!!!!! Mysl pozytywnie to bardzo wazne a w stanach nerwicowych nie panikuj i nie umieraj bo to pogarsza sytuacje tylko zmus sie do pozytywnego myslenia, dobrze jest miec kogos przy sobie ( zona, kochanka) ktos kto pomoze w pozytywnym mysleniu. Ja pamietam jak podczas jednego takiego ataku z arytmia i brakiem powietrza, chcialem dzwonic do mamy i sie pozegnac!!!!! Zatrzymala mnie zona!!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
nie ma nic gorszego jak litowanie się współczucie i takie wzajemne nakręcanie się razem z nerwicowcem, mój kumpel ma niezawodną metodę postępowania z osobami dotknietymi nerwicą, gdy taki twierdzi że zaraz się udusi albo umrze wtedy reakcją prawidłową jest stwierdzenie; tak zaraz się udusisz, zaraz umrzesz.... wówczas lęk przeradza się w agresję w stosunku do tego który tak mówi innymi słowy chory przestaje skupiać się na objawach , przestaje się nakręcać...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
To nie takie proste Viola. Poza tym jest dozo odmian nerwic i gdyby metoda Twojego kolegi byla tak skuteczna to nie byloby pojecia "nerwic".
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
To nie takie proste Viola. Poza tym jest dozo odmian nerwic i gdyby metoda Twojego kolegi byla tak skuteczna to nie byloby pojecia "nerwic".
"ło matko z córką...." to co napisałam to nie jest metoda leczenia nerwic...poza tym było to troche w formie żartu, "podkradnę" michała i będę pisać na czerwono to co nie należy traktować dosłownie, lub co jest niewinnym żarcikiem....
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
tak, rob tak wowczas bedziemy wiedziec kiedy zartujesz
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
musisz przyznać że "miśkowe wygłupy" mają swój niepowtarzalny urok...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
;D "wyczes grafa"
|