Autor
|
Wtek: ketoza (Przeczytany 344420 razy)
|
MariuszM
Go
|
Podobno ketoza nie jest.potrzebna w epilepsjj. Rozmawialem mailowo o tym z pania dr Trzeba postawic na energie i dobre bialka. zoltka,szpik,smietan(k)a,maslo ,mozdzek i troche twarogu Podobno o to ATP chodzi ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno ketoza nie jest.potrzebna w epilepsjj. Rozmawialem mailowo o tym z pania dr Trzeba postawic na energie i dobre bialka. zoltka,szpik,smietan(k)a,maslo ,mozdzek i troche twarogu Podobno o to ATP chodzi ... Patrząc na przykładowe diety "ketogeniczne" dla tych biednych dzieci, też mam takie wrażenie. Warzywa, owoce, czekolada... A jaka jest w ogóle definicja ketozy? Ile krzyżyków?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ojtam, Adam znalazl KetoBars, po co przeplacac jak mozna batona wsunac?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Na pewno pyszne, tylko maja troche zmieszanych bialek jak widac, oj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Też się uśmiechnąłem. Aż sobie zrobiłem ketogenny koktajl ze śmietanki z laktulozą, waniliny i żółtek jaj, pychota!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oj zaraz cie pokreci i pokara sraka na siodmy zagon! Ja dzisiaj zjadlem sledzie w smietanie, po czym dojadlem calym kubkiem BARDZO cukrogennej smietany 30% President. Uwielbiam te smietane
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Najlepsza na rynku z kwaszonych, ale ja wolę słodką, jest bardziej cukrogenna.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ozesz narazasz sie na zbytnia prozapalnosc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wystarczy, że będę poniżej progu samozapłonu. Nie muszę być całkiem fireproof. Stan zapalny jest czasem ok, muskle rosną dzięki temu, zum beispiel.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Po wysiłku intensywnym 1,5 do 2 godzin, na drugi dzień rano mam często ++, rzadziej +, jeszcze rzadziej +++. Tak trzymać, czy dołożyć węgli wieczorem? No, żeby zejść chociaż do +/-. Taki mały problemat. Te ++ w niczym mi w zasadzie nie przeszkadzają. Kiedyś to mnie chociaż skurcze za uda łapały.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno się da tak żyć, i to całkiem nieźle. Ja nigdy nie badałem sobie strat energii, ale jem tyle węgli, że nie powinienem za często wchodzić w ketozę...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
O Boże znowu ketoza ,to wirus pewnie,co robic?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mniej jeść... Ale czego mniej ? Głodny będę. Ja też zawsze wieczorek mam jeden + , obojętnie czy po wysiłku czy bez , nie mogę więcej zmieścić węglowodanów , jem pyrków do woli, słodzę bitą śmietanę w deserach, słodzę kogel-mogel, jem buraczki, markowkę, brokuły, fasolkę . Bez słodkich napoi i owoców nie mam szans zjeść dużo węglowodanów, organizm odmawia ich przyjęcia. Słodkie nie smakuje, mąka ( więcej ) w przewodzie pokarmowym niemile widziana ( bezglutenowa również ).
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to Twój problem, nie mój.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mniej jeść... Ale czego mniej ? Głodny będę. Ja też zawsze wieczorek mam jeden + , obojętnie czy po wysiłku czy bez , nie mogę więcej zmieścić węglowodanów , jem pyrków do woli, słodzę bitą śmietanę w deserach, słodzę kogel-mogel, jem buraczki, markowkę, brokuły, fasolkę . Bez słodkich napoi i owoców nie mam szans zjeść dużo węglowodanów, organizm odmawia ich przyjęcia. Słodkie nie smakuje, mąka ( więcej ) w przewodzie pokarmowym niemile widziana ( bezglutenowa również ). Możesz jeść banany, jak ich nie lubisz to wciskaj na siłę...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A to Twój problem, nie mój. 174 , 70 kg , nie mogę jeść mniej, jem i tak mało, ani kg nie mogę przybrać bez podaży węgla . Nie rozumiem jak ktoś może mówić że nie może schudnąć ( przypominam ważyłem 30 więcej ) . nie lubię, to pasza, do nas wysyłają banany pastewne, indianie jedzą inne
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja tam nie jem jak mi sie nie chce i nie patrze na paski i ++. Podobno po to Pan Bog wymyslil ketony, zeby nie zabijaly ludzi tylko im sluzyly,
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|