Autor
|
Wtek: ketoza (Przeczytany 344543 razy)
|
|
Gavroche
|
Rzecz jasna! Musi być egzotycznie, musi być naukowo, musi być niszowo. Jak to tak, że jajka, masło, twaróg i słonina? Zbyt przaśnie i siermiężnie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie! Na szczęście są już na etapie, że "dieta tłuszczowa" leczy niektóre choroby, a to ogromny postęp, bo z dekadę temu badali, że dieta Doktora nie szkodzi! Ale ani dlaczego nie szkodzi i dlaczego leczy skutecznie wiele chorób, w tym uznanych za "nieuleczalne", to nie widzą, bo tekstów Doktora albo nie znają, albo nie rozumieją. W sumie, jak poproszą i zapłacą stosownie, to mogę wytłumaczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tego za pieniądze kupić się nie da ,ale płacić stosownie, jak najbardziej
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Bo jak "amerykańscy naukowcy" się w jakiejś kwestii nie wypowiedzą to się nie liczy....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
czorny
Go
|
Prosze o rade:
Dzis rano o 10 zjadlem: zoltko x6 (90g), smietanka 30% 20g, boczek 30g, smalec 20g, pomidor 100g, surowe kakao 8g.
1. kiedy najlepiej sprawdzac te ketony, wieczorem ? Teraz sprawdzalem i mam ++++
2. byc moze za malo zjadlem wczoraj W?
3. rozumiem ze posilki zbilansowane jesc aby sprawdzic ile W powinieniem jesc ?
dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A z jakiego powodu badasz ciała ketonowe w moczu? Bo jak masz cukrzycę, to natychmiast udaj się do lekarza, a jeśli nic ci nie dolega to wywal te paski do kubła na śmieci i zapomnij na zawsze o krzyżykach. Czy to jest zrozumiałe?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
może chce ustalić orientacyjnie potrzebną ilość węglowodanów? Prosze o rade:
Dzis rano o 10 zjadlem: zoltko x6 (90g), smietanka 30% 20g, boczek 30g, smalec 20g, pomidor 100g, surowe kakao 8g.
1. kiedy najlepiej sprawdzac te ketony, wieczorem ? Teraz sprawdzalem i mam ++++
2. byc moze za malo zjadlem wczoraj W?
3. rozumiem ze posilki zbilansowane jesc aby sprawdzic ile W powinieniem jesc ?
co to jest surowe kakao, jak to się je ? z czym Węglowodanów w tym posiłku jak na lekarstwo. Nie dziwota że masz ++++ . Zapotrzebowanie na nie zależy od wielu czynników, ale to chyba już wiesz. 1. ja sprawdzałem wieczorem, najlepiej się czułem przy + 1 . Gdy znikały, to jakby za dużo węglowodanów dla mnie było . ++++ i zjesz wieczorkiem kartofelki z masłem ( nie kostką) i będzie + 1 . Żółtka mają WWB i trza więcej nieco jeść Ww - niż np przy twarogu. 2. wczoraj, to wczoraj. To ma mały związek z dziś. 3. Najlepiej na początku tak robić. Ale też można wszystko zjeść na kolację. Zmierz za 2 godziny po kolacji. Ja zjadam do kawy część, i część wieczorem. Chyba że frytki jakieś do obiadu są i kolacji węglowodanowej nie jem. Gdy powinieneś mieć wagę należną 70 kg, to pewnie musisz jeść 40-60 gr ( 60 to na pewno, gdy jesz sporo żółtek i podrobów ). Szybciej się chudnie przy ketozie większej z tego co zauważyłem. Ale przypominam iż po aptekarsku tego nie trzeba robić, bo w każdy dzień pewnie masz inne zapotrzebowanie na Ww.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem przekonana, że dr Kwaśniewski pisał, że pomiar ciał ketonowych rano jest dokładniejszy niż w ciągu dnia (ale głowy nie dam sobie uciąć ) Tutaj jest artykuł o ciałach ketonowych, ale to dotyczy cukrzyków: "Ciała ketonowe, które u chorych na cukrzycę, zwykle pojawiają się po 6 dniu od wprowadzenia Diety Optymalnej i są oznaczone w moczu krzyżykami od 1 do 4 szybko ustępują z krwi i moczu, gdy nieco zwiększy się spożycie węglowodanów – średnio o 15-20g/dobę. (...) Aby zmniejszyć wytwarzanie węglowodanów z białek trzeba zmniejszyć spożycie białka do takiego poziomu, aby nie występowały w moczu ciała ketonowe". http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=767
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
właśnie zjadłem 2 ugotowane ziemniaki, podsmażone na skwarkach, z dodatkiem masła aby prześlizgło mi się przez gardło otrzymując 30 gr Ww w skrobi co daje mi połowę zapotrzebowania dziennego na węglowodany. Śliwki i czoko mnie się znudziły. Jutro może odmrożę usmażone buraczki czerwone. Też tak zrobione ( uprzedni starte) . Przy pasztecie z wątroby, będzie większe zapotrzebowanie na Ww. Więc dojdzie sporo żurawiny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pewnie, że nie zaliczę bo nie mam pasków. Badania zostały zakończone i podsumowane. Ponieważ już mam dobraną dawkę taką jak trzeba. Już pieniędzy natraciłem na te wskaźniki wystarczająco. . A nawet gdybym chciał przełknąć coś więcej to organizm wyregulowany ( mój ) powie - nie. Okres sikawkowy już mam dawno za sobą. Znam wszystko na pamięć ( testowanie do osiągnięcia powtarzających się wyników) . Jaka żywność podbija poziom ciał ketonowych szczególnie, jaki wysiłek ( wcale zawsze nie obniża ), a nawet bara bara. . A i doszedłem na koniec moich badań do wniosku końcowego , że poziom ciał ketonowych w granicach rozsądnych nie wpływa ani na samopoczucie, ani na sprawność fizyczną, ani na sen, ani na nic . .... Ale .... dalsze badania są konieczne . Potwierdzić już ktoś inny może
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ja tylko zauważyłam, że kiedy zmniejszyłam węglowodany o połowę (20-25g) to waga znów ruszyła w dół z kopyta i pozbyłam się denerwujących skurczów mięśni. Nie wiem, na czym to polega (pasków keto nigdy nie używałam) ale niższe węglowodany ewidentnie mi służą
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A jeszcze lepiej jak nikt nie wie, że jest się zdrowym Tak dla siebie ,to zdrowiej
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja jestem po operacji i lekarz zakazał jeść ,wtedy i opiekunka się znajdzie
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Już mi próbowali wpierać, że sobie szkodzę Ale ja się zdaję na podszepty swojego organizmu, jak jemu jest dobrze, to co ja się będę wtrącać?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie widzę powodu dla którego miałbym nie powiedzieć, że etanol mi nie smakuje . Można też powiedzieć np że dziś już jadłem ziemniaki Ale nie chwal się tym, bo zaraz Ci udowodnią jak sobie szkodzisz. Doktor napisał, że nie warto mieć 3-4 krzyże ++++ i z tego powodu wszyscy stosowali paski. .
|
|
|
|
|
|
|
|
|