renia
|
Ja też robiłam "podchody" z małą ilością węglowodanów i nie służyło to mojemu samopoczuciu... Ok. 50 g zjadam ich...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja, póki co, czuję się świetnie, lepiej niż z tymi większymi. Teraz priorytet to zgubić resztę tego zbędnego balastu (a organizm się przed tym mocno broni ) a potem lajtowo wejdę na wyższe węglowodany
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widać, że każdy ma inne zapotrzebowania i okresowo one się mogą zmieniać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kwasniewski lansuje ketoze
chyba już przestał lansować Ktoś proponuje Ci wysokotłuszczową, a przy tym niskowęglowodanową dietę. Czy nie uznasz go za szaleńca? no chyba. Jeszcze trochę i będą takich zamykać w ZOO albo w oddziałach zamkniętych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj byłem na treningu, tutaj, w Puławach, w moim starym klubie PC. Sentymentalna sesja, wygrzebałem ze starej skrzyni nawet odważnik, którym 20 lat temu robiliśmy wymachy i wyciskania. Dowiedziałem się o nowym trendzie w suplementacji, otóż do napoju przedtreningowego z cukrami prostymi niektórzy dodają suplement z estrów ciał ketonowych: http://healthnutfoodie.com/wp-content/uploads/2015/07/ketoOS.jpgPodobno kosa, a jak ktoś jest na LC, to taki supelek wymiata. Ciekawe. Jeszcze ciekawsze co mi się przypomniało, kiedyś o tym czytałem, że ciała ketonowe zaspokajają prawie połowę zapotrzebowania energetycznego mózgu noworodka w pierwszych 2-3 dniach od momentu narodzin, co w tym okresie związane jest z niską zawartością laktozy w mleku matki. Dlaczego w tak krytycznym momencie mleko matki jest ubogie w laktozę? Hę?
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
To jest GHB czy BHB?
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Dobra, już widzę.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
W starych dobrych klubach, jak zapytałeś typowego pakiera co bierze na mase to odpowiadał: - No, ten, jak to się nazywało, aaaaa GXX.Resztę sobie dośpiewaj chociaż możesz dopowiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widać, że stary dobry klubowy wyjadacz z Ciebie.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Jasna sprawa
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale "wymysł" amerykańskich naukowców musi być uznany...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Niestety, to żaden "wymysł" hamerykańców, to Dieta prawie Optymalna.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego ten "wymysł" napisałam w cudzysłowie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Mają zagwozdkę, bo jak tu ogłosić coś jako nowe, co już ogłoszono? I to pięć dekad temu. Jak zwał tak zwał, ale zawsze pod Doktora Kwaśniewskiego wypada wszystko, co ma powyżej 50% energii w diecie z tłuszczu, choć pewne dziwole usiłują wmawiać, że to trza wiadro smalcu na 30g twarogu, aby dopiero było "opty"-malnie i to z maszynami jądrowymi na pustyni koniecznie, bo inaczej zaszkodzi. Nic z tego niestety, bo jak zwał, to zawsze wychodzi na "dietę wysokotłuszczową" Doktora Kwaśniewskiego, bo jest opublikowane i autor jest znany, a dieta nazwana - może być też i "ketogeniczna" - w nazwie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mają ciężki orzech do zgryzienia... Przypuszczam, że będą próbować przywłaszczać sobie Dietę Optymalną "po kawałku"... Najpierw "dieta ketogeniczna", potem, że za dużo białka szkodzi... a potem, że minimum te 50g węglowodanów powinno być, aby "mózg mógł pracować"... Ale PRAWDA się obroni... Nie da się jej zamieść pod dywan...
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Agencja Zaawansowanych Projektów Badawczych Obrony. Ciekawe...
|
|
|
|
|
|
|
|