Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Pierwsze dni na DO ... (Przeczytany 6328 razy)
|
junior
Gość
|
Witam od 4 dni jestem na DO a to dlatego bo wykryto u mnie refluks ktory bardzo mi szkodzi...w drugim dniu na DO zaczelem miec zawroty gĹowy odczuwalem zmeczenie i pogorszyl mi sie wzrok stracilem na wadze (kolezanka z pracy ciagle mi o tym mowi )a waze i tak bardzo maĹo 70 kg przy 192 cm wzrostu...wiem ze moje proporcje to BTW to 92 g230-322 g73.6 g (tak podaje kalkulator na tej stronie http://optymalni.info/kalkulator.php ) ale nie mam pojecia jak mam sobie dobrac diete...jem glownie zoltka smalec boczek wÄdzony cebule i bigos z ziemniakami ...prosil bym o rady jak mam jadac z gory bardzo dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
U gĂłry strony jest wyszukiwarka, dziÄki ktĂłrej moĹźna na forum znaleĹşÄ odpowiedzi na wiele pytaĹ. OczywiĹcie artykuĹy dr KwaĹniewskiego sÄ
znane? JeĹli nie ma potrzeby stracenia nadwagi, to iloĹÄ tĹuszczu winna zaleĹźeÄ od trybu Ĺźycia, czyli zuĹźycia energii. Im wiÄcej tym wiÄcej DbaÄ o proporcje BTW i jeĹÄ do syta. Refluks mija.
|
|
|
|
|
|
|
junior
Gość
|
Tak znane :]i wiem ze na poczatku moga wystapic zawroty glowy i zmeczenie ale to trwa juz pare dni :/kiedy to moze minac?bo bardzo mi to przeszkadza w pracy...czytalem duzo na forum ale i tak nie jestem pewien ile mam zjadac jajek i innych produktow a nie chce przesadzic i dlatego wole zapytac:)zauwarzylem tez ze jak zjem rano jajecznice na smalcu z 1 jajka i 6 zoltek i 10 dag boczku do tego cebula to jestem glodny za pare godzin ...i nie wposmnialem tez o tym ze mam codziennie zatkany nos i katar mysle ze to przez refluks choc gastrolog mowil ze to nie od tego tylko od alergi wiec juz sam nie wiem co sadzic...jesli chodzi o zgage to troche znikla i bol w klatce piersiowej tez ale czasami powraca:) odstawilem leki na refluks wczoraj i niewiem czy zrobilem dobrze...
|
|
|
|
|
|
|
zilony
Gość
|
ja tu chyba jestem na bieĹźÄ
co jeĹli chodzi o refluks, takĹźe poczytaj moje posty i jak cos to pisz na priv albo tutaj, pytania jakie mi sie narzucajÄ
odrazu to: jakie odstawiĹeĹ prochy i jakie miaĹes badania, i na czym polega twoja praca?
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
...MoĹźe coĹ wykorzystasz ... Adam lubie Twoj optymizm!
|
|
|
|
|
|
|
junior
Gość
|
leki to Sandoz 40 mg i gasprid 10 mg pracuje jako przedstawiciel handlowy kiedys mialem robiona gastroskopie ale to bylo kilka lat wstecz i nic mi nie wykryto(wtedy nie mialem tak silnych objawow) a teraz planuje isc na gastroskopie ale znajac zycie zanim bede mial termin to minie pol roku :] ps jest jakis lekarz optymalny w krakowie ?wiem ze juz ludzie o to pytali ale nikt nie napisal czy sa czy nie:/czekam na dobre rady od was;)
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Gość
|
(...) czekam na dobre rady od was;)
JeĹźeli dociekliwoĹÄ przewaĹźa nad oszczÄdnoĹciÄ
czasu i zwÄ
tpieniem to warto przejrzeÄ wskazane liki, zwĹaszcza gdy jest ich tak niewiele (jeden). Ĺťadne inne dobre rady ogĂłlne nie przychodzÄ
mi do gĹowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|