eryk
Go
|
Jako dlugoletni optymalny 9 lat mam pewna dysproporcje co do informacji na temat roznych dolegliwosci opisywanych przez lekarzy optymalnych. Wypowiedzi bywaja sprzeczne np. ze dny moczanowej nie mozna wyleczyc.
Daje przyklad: Bylem bardzo zmartwiony ze dna moczanowa nie mozna wyleczyc. Po uplywie 5 lat stosowania D.O. dna moczanowa ustapila bez jakichkolwiek manipulacji B:T:W: - nie bylem pewny ze jestem zdrowy, nie mialem potwierdzenia ze tak jest naprawde. Miesiecznik Optymalni pazdziernik 2005 10/74 art.dr.Agaty Plowieckiej rozwial moje watpliwosci, cytuje:"Dna moczanowa jest jeszcze jednym przykladem choroby, ktora wlasciwie jest skutkiem zlego odzywiania i ktora mozna latwo, usuwajac ten czynnik. Nic dodac nic ujac. Serdeczne podziekowania dla lek.med. Agata Plowecka za artykul pt. Dna Moczanowa. Eryk
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafi
Go
|
Nie wiem co oznacza skrót D.O. i jak sie Eryku wyleczyłeś z dny moczanowej proszę o radę?
|
|
|
|
|
|
|
jeger
Go
|
Słyszałem, że podczas napadów dny można pobrać sodę oczyszczoną. Może to ma jakieś znaczenie, bo mnie staw palucha boli juz trzeci tydzień jak by mi ktos igieł nasypał...
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
Czy jedząc optymalnie w/g zaleceń wystąpi atak dny Czy to znaczy że nie ma procesu uzdrowienia? Czy jednak może się to zdarzyć.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie ma w diecie puryn, nie ma i choroby, niezależnie od ilości spożytego białka, alkoholu, czy stylu życia, jak to "naukowo" tłumaczą. Czyli mniej "kiełbasy", więcej "twarogu" i tyle. Spożywanie nabiału gratisowo i całkowicie chroni przed GMO.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wg tabel to tylko szampan, wino, wódka i cukier nadają się do jedzenia...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wg tabel to tylko szampan, wino, wódka i cukier nadają się do jedzenia... Czyli do "kitu"... Ponoć alkohol utrudnia wydalanie puryn czy kwasu moczowego...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
Tabele przejrzałam. Jak to się ms do diety optymalnej? Ponoć dieta optymalna leczy dne. Jak więc jeść i co . Przy równocześnie występującej nietolerancji na nabiał i wieprzowine. Pi s e tu
|
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Nie ma w diecie puryn, nie ma i choroby, niezależnie od ilości spożytego białka, alkoholu, czy stylu życia, jak to "naukowo" tłumaczą. Czyli mniej "kiełbasy", więcej "twarogu" i tyle. Spożywanie nabiału gratisowo i całkowicie chroni przed GMO. Jeżeli chodzi o mleczne neutralizujące puryny ( czy co tam robią ). Chodzi o jakiś szczególny produkt, czyli np. twaróg, czy ser żółty też pod to podchodzi? Bo rozumiem, samo to, że je się więcej nabiału równa się mniej białka z mięsa. Pewnie jest też tak, że coś z mlecznych działa też w jakiś sposób korzystnie na te złowieszcze puryny. Jakie mleczne najlepsze w takim razie? Głównie rozchodzi mi się o ser żółty vs twaróg
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja pitolę! I Ty i Teresz dostaliście odpowiedź i nadal pytania... Chyba to prawda, że tylko kilka procent ludzi potrafi zrozumieć to, co czyta.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Ok, czyli raczej twaróg, chciałem się upewnić
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Za proste, dlatego konieczne dalsze odkrycia
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Ciekawe też co autor miał na myśli pisząc "twarogu", a nie twarogu? Może jakąś wskazówką w rozwiązaniu tej zagadki: "kiełbasa kontra twaróg" będzie wartość biologiczna białka?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Autor nie miał na myśli, że igły ludziska będą robić widły.
|
|
|
|
|
|
|
|