forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2018-05-22, 10:27:28

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
520704 wiadomoci w 3961 wtkach; wysane przez 62 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: ankylozaur
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  zaczynam DO
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 3 4 5 6 ... 8 Do dou Drukuj
Autor Wtek: zaczynam DO  (Przeczytany 50227 razy)
talgo
Go


Email
zaczynam DO
« : 2009-07-30, 20:52:31 »

witam was
czytając książki Dr Kwasniewskiego i forum doszedłem do wniosku że zaczne DO
mam pytanie czy dobrze zinterpretowałem książki
27lat mój wzrost 190cm waga 115 kg więc nadwaga Smile  i tego na poczatku chciał bym sie pozbyć
pracuje fizycznie 8 godzin na nogach wiec praca raczej fizyczna od czasu do czasu spacery całodzienne lub jazda na rolkach 60-120 minut
nie mam problemu z jedzeniem bo lubie wszystko Smile

z książek wyczytałem że przez pierwsze 3 tygodnie stosunek BTW mam utrzymywac na poziomie 1:2:0,5
a po tym okresie zwiększyc stosunek BW 1:1  i tak BTW 1:2:1 czyli 115g białka  230 g tłuszczy 115 g węglowodanów
czy jezeli schudne powiedzmy w pierwszym miesiącu 6 kg  i bede wazyl 109kg to wielkość BTW też sie zmniejsza czyli 109:218:109
i tak dalej do uzyskania pożądanej masy ciała w moim przypadku 90-95kg
czy cały czas utrzymywac BTW 115:230:115 i po spadku wagi zwiekszyć BTW 1:2,5-3:1
to by było chyba to co mnie na ten czas najbardziej interesuje

jak do tej diety maja sie sery podpuszczkowe jak valboun gdzie maja 17g białka 32g węglowodanów 1 g tłuszczy
bo wiadomo ze najlepsze sa tłuszcze zwierzece i podroby


Zapisane
kriss
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #1 : 2009-07-30, 21:03:57 »

 Zaczynasz DO - nie pytaj na forum, bo tu się niczego sensownego nie dowiesz  Cool - Niestety Cool
Masz ksiażki  na temat tej diety to lepiej zagladaj do nich niż tu na forum.
Forum lepiej traktuj jak cos dla zabicia czasu niz dobre rady OK? Laughing
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #2 : 2009-07-30, 21:28:17 »

z książek wyczytałem że przez pierwsze 3 tygodnie stosunek BTW mam utrzymywac na poziomie 1:2:0,5
a po tym okresie zwiększyc stosunek BW 1:1  i tak BTW 1:2:1 czyli 115g białka  230 g tłuszczy 115 g węglowodanów
czy jezeli schudne powiedzmy w pierwszym miesiącu 6 kg  i bede wazyl 109kg to wielkość BTW też sie zmniejsza czyli 109:218:109
i tak dalej do uzyskania pożądanej masy ciała w moim przypadku 90-95kg
czy cały czas utrzymywac BTW 115:230:115 i po spadku wagi zwiekszyć BTW 1:2,5-3:1
to by było chyba to co mnie na ten czas najbardziej interesuje

Super, że zdecydowałeś się na ŻO. Czytaj i pytaj /na forum też/.
Jedna  zasadnicza i b.ważna uwaga: BTW ustalasz dla WAGI NALEŻNEJ !!! Czyli u Ciebie dla 90 kg.
Zapisane
Teresa Stachurska
Sr. Member
****
wiadomoci: 16537


WWW
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #3 : 2009-07-30, 23:19:10 »

Hm... Zachować należy proporcje BTW i można zdać się na apetyt, ale się nie przejadać jak i głodnym nie być. 
Zapisane
ali
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #4 : 2009-07-31, 01:08:16 »


27lat mój wzrost 190cm waga 115 kg więc nadwaga Smile  i tego na poczatku chciał bym sie pozbyć
pracuje fizycznie 8 godzin na nogach wiec praca raczej fizyczna od czasu do czasu spacery całodzienne lub jazda na rolkach 60-120 minut

z książek wyczytałem że przez pierwsze 3 tygodnie stosunek BTW mam utrzymywac na poziomie 1:2:0,5
a po tym okresie zwiększyc stosunek BW 1:1  i tak BTW 1:2:1 czyli 115g białka  230 g tłuszczy 115 g węglowodanów
czy jezeli schudne powiedzmy w pierwszym miesiącu 6 kg  i bede wazyl 109kg to wielkość BTW też sie zmniejsza czyli 109:218:109
i tak dalej do uzyskania pożądanej masy ciała w moim przypadku 90-95kg
czy cały czas utrzymywac BTW 115:230:115 i po spadku wagi zwiekszyć BTW 1:2,5-3:1
to by było chyba to co mnie na ten czas najbardziej interesuje

jak do tej diety maja sie sery podpuszczkowe jak valboun gdzie maja 17g białka 32g węglowodanów 1 g tłuszczy
bo wiadomo ze najlepsze sa tłuszcze zwierzece i podroby


staruszku nie tak ostro
nie patrz na wagę, sama spadnie
patrz jak się będziesz czuł
liczyć BTW musisz do wagi należnej tj. do 90 kg
przy twojej aktywności nie zjeżdżałbym poniżej proporcji 1:2,5:0,8
i jadł wg potrzeby tak żeby nie być głodnym i nie przejadać się
kombinować możesz później jak  będziesz widział taką potrzebę
zwróć tylko uwagę co jesz
musi to być żarcie jak najbardziej naturalne nisko przetworzone bez konserwantów
zapomnij o żarciu z oszołomów
podstawą muszą być żółtka jaj, tłuste mięso, podroby, masło, śmietana, smalec, tłuste sery, lub twaróg
daruj sobie te serki podpuszczkowe
twaróg ze śmietaną lub masłem będzie lepszy i zdrowszy
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #5 : 2009-07-31, 07:15:17 »

"Talgo" Ali mowi dobrze. Jest tylko ilosc W w poczatkowej fazie przebudowy organizmu, czylo yak jak przecztales w ksiazce 0,5.
Nie boj sie tluszczu. Od tluszczu sie nie tyje. Musi to byc tluszcz dobry, maslo, smalec, slonina, smietana minimum 30 %.

Przy takim trybie zycia musisz zjadac minimum 2,5 T w stosunku do B. Czyli BTW 1:2,5-3,5:0,5
Zapisane
talgo
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #6 : 2009-07-31, 08:23:01 »

dzięki dzięki nie ma problemu tłuszczu się nie boje wiem i doczytałem w ksiązce jakie
jedzenie jest najlepsze

tylko  właśnie nie doczytałem lub jest to jakoś dziwnie zinterpretowane do jakiej masy ciała
należy układac stosunek BTW czyli w moim przypadku domasy jaka chciałbym uzyskać 90kg
i przez 3 tygodnie BTW będzie 90:220:45 a po okresie przebudowy 90:220:72

heh i stare dobre czasy jak się ważyło posiłki na wadze przy diecie
Zapisane
_flo
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #7 : 2009-07-31, 16:51:22 »

i przez 3 tygodnie BTW będzie 90:220:45 a po okresie przebudowy 90:220:72

dziwie sie troche, ze nikt tego jeszcze nie skorygowal, zmiania proporcji po okresie przebudowy wynika raczej ze zmniejszonej ilosci bialka, a nie ze zwiekszenia W
Zapisane
Adam319
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #8 : 2009-07-31, 20:32:52 »

Zmotywowany obliczyłem, dzisiaj przerabiam:
B:T:W 50:120:25
I tak też wychodzi średnia tygodniowa.

No ale z wysiłku fizycznego to tylko dzinnie zaliczam godzinę jazdy na rowerze.

Jakoś nie odczuwam braku węglowodanów,
a dobrodziejstwem takiej ich dawki jest
(w moim przypadku)
brak apetytu, co automatycznie ładnie utrzymuje wagę.

183,5cm 83,5kg +5%(kościec, mięśnie) +/- 2%
37 lat, na diecie W<100g od roku 1997.
Zapisane
talgo
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #9 : 2009-07-31, 21:59:11 »

hmm przecież w książce pisze że 1gr białka na 1kg masy ciała
i w okresie przebudowy 0,5g węglowodanów a po tym okresie stosunek BT 1: 0,8-1
a ze na 90 kg to 90 gr białka i 72-90gr węglowodanów
Zapisane
talgo
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #10 : 2009-08-01, 03:27:49 »


hmm przecież w książce pisze że 1gr białka na 1kg masy ciała
i w okresie przebudowy 0,5g węglowodanów a po tym okresie stosunek BT 1: 0,8-1
a ze na 90 kg to 90 gr białka i 72-90gr węglowodanów

spróbowałem rozpisać składniki wziołem pod uwage takie
BTW wyszło 1/2/0,4
92białka
183 tłuszczu
33,4 węglowodanów

makrela wędzona
śmietana 36%
orzechy archaidowe
wątrowa wieprzowa
smalec
kiełbasa toruńska
masło 82,5%
ser twarogowy tłusty
żółtko jaja
słonina
czekolada gorzka (20gr)
ziemniaki
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #11 : 2009-08-01, 11:19:38 »


B:T:W 50:120:25
I tak też wychodzi średnia tygodniowa.
Za mało W.
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #12 : 2009-08-01, 11:23:47 »


masło 82,5%
A takie bywa jeszcze w sprzedaży? (oprócz sklepów z opty. żywnością).
Zapisane
Adam319
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #13 : 2009-08-01, 12:54:11 »

B:T:W 50:120:25
(...)
Za mało W.

Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi.
Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?
Zapisane
Opal
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #14 : 2009-08-01, 13:15:02 »


Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi.
Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?

ha,ha,ha - skoro już jest mowa o plusach ujemnych Wink to może chodzi o to, że taka mała ilość W spowoduje dalsze chudnięcie (co jako samo w sobie jest plusem), jednak chudnięcie, gdy już się ma wagę należną jest rzeczą niewskazaną - minusem Wink
Adamie wystrzegaj się plusów ujemnych Laughing
Zapisane
cheeta
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #15 : 2009-08-01, 13:38:46 »

u mnie takim ujemnym plusem jest bol glowy- zwlaszcza po duzym wysilku fizycznym:P
Zapisane
talgo
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #16 : 2009-08-01, 15:05:59 »

tak takie masło mozna dostać ale jedyne które znalazłem to łaciate extra 83% cena 3,30zł
znalazłem także ciekawą mielonke w puszcze BWT 10g B        5,5g W        24g T

macie jakieś pomysły na posiłki dla mojej mamy
60 gr białka 120 tłuszczy 30gr Węlglowodanów waga docelowa 60 kg wiek 55lat średni wydatek energetyczny
niestety sęk w tym że nie ma czasu gotować smażyć itp więc będą wchodzić w rachube produkty które można szybko
przygotować i wziąść do pracy
Zapisane
_flo
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #17 : 2009-08-02, 00:49:17 »

Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi.
Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?

"rozchodzi sie jednak o to, zeby te plusy nie przeslonily wam minusow"
http://www.youtube.com/watch?v=3ZpQHi12Dk0&feature=related
Wink
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #18 : 2009-08-02, 09:07:00 »


Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi.
Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?

A jakie są te 'plusy dodatnie'?
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: zaczynam DO
« Odpowiedz #19 : 2009-08-02, 09:11:34 »

tak takie masło mozna dostać ale jedyne które znalazłem to łaciate extra 83% cena 3,30zł
Faktycznie jest takie masło, nawet nie wiedziałam, że 'łaciate' może mieć coś dobrego ...
Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 ... 8 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 19 zapytaniami.