talgo
Go
|
witam was czytając książki Dr Kwasniewskiego i forum doszedłem do wniosku że zaczne DO mam pytanie czy dobrze zinterpretowałem książki 27lat mój wzrost 190cm waga 115 kg więc nadwaga i tego na poczatku chciał bym sie pozbyć pracuje fizycznie 8 godzin na nogach wiec praca raczej fizyczna od czasu do czasu spacery całodzienne lub jazda na rolkach 60-120 minut nie mam problemu z jedzeniem bo lubie wszystko z książek wyczytałem że przez pierwsze 3 tygodnie stosunek BTW mam utrzymywac na poziomie 1:2:0,5 a po tym okresie zwiększyc stosunek BW 1:1 i tak BTW 1:2:1 czyli 115g białka 230 g tłuszczy 115 g węglowodanów czy jezeli schudne powiedzmy w pierwszym miesiącu 6 kg i bede wazyl 109kg to wielkość BTW też sie zmniejsza czyli 109:218:109 i tak dalej do uzyskania pożądanej masy ciała w moim przypadku 90-95kg czy cały czas utrzymywac BTW 115:230:115 i po spadku wagi zwiekszyć BTW 1:2,5-3:1 to by było chyba to co mnie na ten czas najbardziej interesuje jak do tej diety maja sie sery podpuszczkowe jak valboun gdzie maja 17g białka 32g węglowodanów 1 g tłuszczy bo wiadomo ze najlepsze sa tłuszcze zwierzece i podroby
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Zaczynasz DO - nie pytaj na forum, bo tu się niczego sensownego nie dowiesz - Niestety Masz ksiażki na temat tej diety to lepiej zagladaj do nich niż tu na forum. Forum lepiej traktuj jak cos dla zabicia czasu niz dobre rady OK?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
z książek wyczytałem że przez pierwsze 3 tygodnie stosunek BTW mam utrzymywac na poziomie 1:2:0,5 a po tym okresie zwiększyc stosunek BW 1:1 i tak BTW 1:2:1 czyli 115g białka 230 g tłuszczy 115 g węglowodanów czy jezeli schudne powiedzmy w pierwszym miesiącu 6 kg i bede wazyl 109kg to wielkość BTW też sie zmniejsza czyli 109:218:109 i tak dalej do uzyskania pożądanej masy ciała w moim przypadku 90-95kg czy cały czas utrzymywac BTW 115:230:115 i po spadku wagi zwiekszyć BTW 1:2,5-3:1 to by było chyba to co mnie na ten czas najbardziej interesuje
Super, że zdecydowałeś się na ŻO. Czytaj i pytaj /na forum też/. Jedna zasadnicza i b.ważna uwaga: BTW ustalasz dla WAGI NALEŻNEJ !!! Czyli u Ciebie dla 90 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Hm... Zachować należy proporcje BTW i można zdać się na apetyt, ale się nie przejadać jak i głodnym nie być.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
27lat mój wzrost 190cm waga 115 kg więc nadwaga i tego na poczatku chciał bym sie pozbyć pracuje fizycznie 8 godzin na nogach wiec praca raczej fizyczna od czasu do czasu spacery całodzienne lub jazda na rolkach 60-120 minut z książek wyczytałem że przez pierwsze 3 tygodnie stosunek BTW mam utrzymywac na poziomie 1:2:0,5 a po tym okresie zwiększyc stosunek BW 1:1 i tak BTW 1:2:1 czyli 115g białka 230 g tłuszczy 115 g węglowodanów czy jezeli schudne powiedzmy w pierwszym miesiącu 6 kg i bede wazyl 109kg to wielkość BTW też sie zmniejsza czyli 109:218:109 i tak dalej do uzyskania pożądanej masy ciała w moim przypadku 90-95kg czy cały czas utrzymywac BTW 115:230:115 i po spadku wagi zwiekszyć BTW 1:2,5-3:1 to by było chyba to co mnie na ten czas najbardziej interesuje jak do tej diety maja sie sery podpuszczkowe jak valboun gdzie maja 17g białka 32g węglowodanów 1 g tłuszczy bo wiadomo ze najlepsze sa tłuszcze zwierzece i podroby staruszku nie tak ostro nie patrz na wagę, sama spadnie patrz jak się będziesz czuł liczyć BTW musisz do wagi należnej tj. do 90 kg przy twojej aktywności nie zjeżdżałbym poniżej proporcji 1:2,5:0,8 i jadł wg potrzeby tak żeby nie być głodnym i nie przejadać się kombinować możesz później jak będziesz widział taką potrzebę zwróć tylko uwagę co jesz musi to być żarcie jak najbardziej naturalne nisko przetworzone bez konserwantów zapomnij o żarciu z oszołomów podstawą muszą być żółtka jaj, tłuste mięso, podroby, masło, śmietana, smalec, tłuste sery, lub twaróg daruj sobie te serki podpuszczkowe twaróg ze śmietaną lub masłem będzie lepszy i zdrowszy
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"Talgo" Ali mowi dobrze. Jest tylko ilosc W w poczatkowej fazie przebudowy organizmu, czylo yak jak przecztales w ksiazce 0,5. Nie boj sie tluszczu. Od tluszczu sie nie tyje. Musi to byc tluszcz dobry, maslo, smalec, slonina, smietana minimum 30 %.
Przy takim trybie zycia musisz zjadac minimum 2,5 T w stosunku do B. Czyli BTW 1:2,5-3,5:0,5
|
|
|
|
|
|
|
talgo
Go
|
dzięki dzięki nie ma problemu tłuszczu się nie boje wiem i doczytałem w ksiązce jakie jedzenie jest najlepsze
tylko właśnie nie doczytałem lub jest to jakoś dziwnie zinterpretowane do jakiej masy ciała należy układac stosunek BTW czyli w moim przypadku domasy jaka chciałbym uzyskać 90kg i przez 3 tygodnie BTW będzie 90:220:45 a po okresie przebudowy 90:220:72
heh i stare dobre czasy jak się ważyło posiłki na wadze przy diecie
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
i przez 3 tygodnie BTW będzie 90:220:45 a po okresie przebudowy 90:220:72
dziwie sie troche, ze nikt tego jeszcze nie skorygowal, zmiania proporcji po okresie przebudowy wynika raczej ze zmniejszonej ilosci bialka, a nie ze zwiekszenia W
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Zmotywowany obliczyłem, dzisiaj przerabiam: B:T:W 50:120:25 I tak też wychodzi średnia tygodniowa.
No ale z wysiłku fizycznego to tylko dzinnie zaliczam godzinę jazdy na rowerze.
Jakoś nie odczuwam braku węglowodanów, a dobrodziejstwem takiej ich dawki jest (w moim przypadku) brak apetytu, co automatycznie ładnie utrzymuje wagę.
183,5cm 83,5kg +5%(kościec, mięśnie) +/- 2% 37 lat, na diecie W<100g od roku 1997.
|
|
|
|
|
|
|
talgo
Go
|
hmm przecież w książce pisze że 1gr białka na 1kg masy ciała i w okresie przebudowy 0,5g węglowodanów a po tym okresie stosunek BT 1: 0,8-1 a ze na 90 kg to 90 gr białka i 72-90gr węglowodanów
|
|
|
|
|
|
|
talgo
Go
|
hmm przecież w książce pisze że 1gr białka na 1kg masy ciała i w okresie przebudowy 0,5g węglowodanów a po tym okresie stosunek BT 1: 0,8-1 a ze na 90 kg to 90 gr białka i 72-90gr węglowodanów
spróbowałem rozpisać składniki wziołem pod uwage takie BTW wyszło 1/2/0,4 92białka 183 tłuszczu 33,4 węglowodanów
makrela wędzona śmietana 36% orzechy archaidowe wątrowa wieprzowa smalec kiełbasa toruńska masło 82,5% ser twarogowy tłusty żółtko jaja słonina czekolada gorzka (20gr) ziemniaki
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
B:T:W 50:120:25 I tak też wychodzi średnia tygodniowa.
Za mało W.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
masło 82,5%
A takie bywa jeszcze w sprzedaży? (oprócz sklepów z opty. żywnością).
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
B:T:W 50:120:25 (...)
Za mało W. Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi. Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi. Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?
ha,ha,ha - skoro już jest mowa o plusach ujemnych to może chodzi o to, że taka mała ilość W spowoduje dalsze chudnięcie (co jako samo w sobie jest plusem), jednak chudnięcie, gdy już się ma wagę należną jest rzeczą niewskazaną - minusem Adamie wystrzegaj się plusów ujemnych
|
|
|
|
|
|
|
cheeta
Go
|
u mnie takim ujemnym plusem jest bol glowy- zwlaszcza po duzym wysilku fizycznym:P
|
|
|
|
|
|
|
talgo
Go
|
tak takie masło mozna dostać ale jedyne które znalazłem to łaciate extra 83% cena 3,30zł znalazłem także ciekawą mielonke w puszcze BWT 10g B 5,5g W 24g T
macie jakieś pomysły na posiłki dla mojej mamy 60 gr białka 120 tłuszczy 30gr Węlglowodanów waga docelowa 60 kg wiek 55lat średni wydatek energetyczny niestety sęk w tym że nie ma czasu gotować smażyć itp więc będą wchodzić w rachube produkty które można szybko przygotować i wziąść do pracy
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Co się u mnie objawia samymi plusami dodatnimi. Jakich plusów ujemnych mam wyglądać?
A jakie są te 'plusy dodatnie'?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
tak takie masło mozna dostać ale jedyne które znalazłem to łaciate extra 83% cena 3,30zł
Faktycznie jest takie masło, nawet nie wiedziałam, że 'łaciate' może mieć coś dobrego ...
|
|
|
|
|
|
|
|