forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2020-06-04, 04:17:36

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
580180 wiadomoci w 4036 wtkach; wysane przez 38 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Maokai
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Pytania w sprawie ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Pytania w sprawie ŻO  (Przeczytany 95029 razy)
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 36473


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #280 : 2014-01-13, 20:48:55 »

A mnie uczyli, że tym większa wydolność mięśnia, im więcej włókien czerwonych typu 2B, które powstają z włókien białych przez trening, ale to było dawno, dawno temu...  Wink
Ten Wojciech S to mi kogoś przypomina Laughing
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #281 : 2014-01-14, 07:38:44 »

Dziadek mróz.
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 45104


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #282 : 2014-01-14, 09:47:23 »

A mnie uczyli, że tym większa wydolność mięśnia, im więcej włókien czerwonych typu 2B, które powstają z włókien białych przez trening, ale to było dawno, dawno temu...  Wink
Ten Wojciech S to mi kogoś przypomina Laughing
No wczas.  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 36473


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #283 : 2014-01-14, 10:00:15 »

A mnie uczyli, że tym większa wydolność mięśnia, im więcej włókien czerwonych typu 2B, które powstają z włókien białych przez trening, ale to było dawno, dawno temu...  Wink
Ten Wojciech S to mi kogoś przypomina Laughing
No wczas.  Laughing
Może wcale niekoniecznie Cool
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 45104


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #284 : 2014-01-14, 10:05:07 »

Właśnie.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 59472


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #285 : 2014-01-14, 10:43:54 »

A mnie uczyli, że tym większa wydolność mięśnia, im więcej włókien czerwonych typu 2B, które powstają z włókien białych przez trening, ale to było dawno, dawno temu...  Wink
Ten Wojciech S to mi kogoś przypomina Laughing

Mi też... Rolling Eyes ale pewności nie mam...
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #286 : 2014-01-14, 10:54:42 »

"Bywalec konferencjowy".
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 36473


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #287 : 2016-01-12, 17:42:13 »

Czy będzie nadużyciem, jeśli powiemy, że nasycone kwasy tłuszczowe zwierzęce warunkują wbudowywanie wapnia w kości oraz działają grzybo-, wiruso- i bakteriobójczo? Confused
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #288 : 2016-01-12, 17:59:09 »

Nie, bo one "naukowo" natychmiast odkładają się w tętnicach początkując blaszkę miażdżycową i w słoninie powodując tuczenie. Wink  Laughing Laughing Laughing
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoci: 13922


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #289 : 2016-01-12, 18:10:19 »

Szczególnie słonina prawie gotowiec ,ale co za nuda dla wątroby  Laughing
Zapisane
Diogenes z Synopy
Full Member
***
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 11007


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #290 : 2016-01-12, 18:16:49 »

Szczególnie słonina prawie gotowiec ,ale co za nuda dla wątroby  Laughing

ale słonina to głównie kwasy tł . nienasycone  Wink   Więc chyba się tak nie nudzi całkiem ? 
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #291 : 2016-01-12, 18:21:33 »

Najważniejsze, aby chlebem zagryźć, ale zachowując następującą kolejność: wódka, słonina, chleb, bo odwrotnie, to wódka nie wchodzi... Wink
Zapisane
Diogenes z Synopy
Full Member
***
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 11007


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #292 : 2016-01-12, 18:24:01 »

a kto tam teraz zagryza wódkę słoniną?  Wink     poledwiczka sojowa z bidronki, albo ciepły barszczyk śWiniary rozpuszczalny Wink
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoci: 13922


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #293 : 2016-01-12, 18:27:55 »

Szczególnie słonina prawie gotowiec ,ale co za nuda dla wątroby  Laughing

ale słonina to głównie kwasy tł . nienasycone  Wink   Więc chyba się tak nie nudzi całkiem ? 
Ty dołożysz tirasmisu ,to będzie gotowiec  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 36473


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #294 : 2016-01-12, 18:29:56 »

a kto tam teraz zagryza wódkę słoniną?  Wink
A koś jeszcze pije wódkę w tym kraju?
To czemu tak smutno? Very Happy
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoci: 13922


Odp: Pytania w sprawie ŻO
« Odpowiedz #295 : 2016-01-12, 18:33:48 »

a kto tam teraz zagryza wódkę słoniną?  Wink
A koś jeszcze pije wódkę w tym kraju?
To czemu tak smutno? Very Happy
Bo przychodzi taka chwila ,że bez smutno ,i z wódka też  Laughing
Zapisane
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.231 sekund z 21 zapytaniami.