adampio
Gość
|
caly tydzien zastanawialem sie czy wstawic to pytanie na forum, zdecydowalem sie.
Tydzien temu zrobilem w biurze przeciag i mnie zawialo, tak mysle. Bilaly mnie oczy, tzn gorna czesc galki ocznej, uczucie piasku pod powiekami,mialem rowniez sztywny kar. Pokazal sie takze problem z balansem, ktory objawia sie w taki sposo jak gdy zminiamy okulary na silniejsze. Generalnie pocenie sie w kazdej sytuacji.
Dzis po 5 dniach choroby mam trzy nastepujace i niepokojace mnie symptomy:
- problem z balansem jest w dalszym ciagu - mocz w kolorze herbaty i ciezki ale nie cuchnacy - puls spoczynkowy wzrosl mi z 60 do 80-85
Sa teraz roznego rodzaju wirusy, byc moze trafilem takiego jednego myslac, ze to zawianie.....Niemniej jednak moze cos poradzicie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Witaj "adampio", dobrze, Ĺźe siÄ odezwaĹeĹ, bo juĹź zastanawiaĹam siÄ, co z TobÄ
siÄ dzieje. Mam nadziejÄ, Ĺźe ktoĹ moĹźe tutaj zdiagnozowaÄ TwojÄ
dolegliwoĹÄ i coĹ zaradziÄ, moĹźe jakieĹ badania by siÄ przydaĹy? Najgorzej tak samemu rozmyslaÄ i siÄ denerwowaÄ. Pozdrawiam i ĹźyczÄ szybkiego powrotu do zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
...Dzis po 5 dniach choroby mam...
Jaka czestotliwosc oddechow na minute? Jakie cisnienie krwi? Jaka teperatura? Czy masz tzw. "sztywnosc karku" ? Czy byles juz u swojego lekarza "Dunczyka" ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
"adampio" bardzo nie dobrze, Ĺźe czekaĹeĹ piÄÄ dni! Na twoim miejscu udaĹbym siÄ natychmiast do lekarza po skierowanie na badania podstawowe. Bez tego nic nie da siÄ ustaliÄ.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
...Dzis po 5 dniach choroby mam...
Jaka czestotliwosc oddechow na minute? Jakie cisnienie krwi? Jaka teperatura? Czy masz tzw. "sztywnosc karku" ? Czy byles juz u swojego lekarza "Dunczyka" ? czestotliwosc oddechow: 7-10 130/80 puls 80 temperatura w normie nie mam sztywnosci karku
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
A to przykroĹÄ! RychĹej poprawy kondycji ĹźyczÄ.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
"adampio" bardzo nie dobrze, Ĺźe czekaĹeĹ piÄÄ dni! Na twoim miejscu udaĹbym siÄ natychmiast do lekarza po skierowanie na badania podstawowe. Bez tego nic nie da siÄ ustaliÄ.
badania podstawowe czyli morfologia i badanie moczu?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Gość
|
badania podstawowe czyli morfologia i badanie moczu? adampio, zrĂłb sobie morfologie z rozmazem , mocz, CRP, elektrolity( potas, sĂłd przede wszystkim) , prĂłby wÄ
trobowe, mocznik. ale maĹo oddychasz na minute, moĹźe ludzie wytrenowani tak majÄ
.....ja teraz mierzylam i mam 14 oddechĂłw na minute.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
"adampio" Lekarz bÄdzie wiedziaĹ, jeĹli mu opowiesz jak byĹo.
|
|
|
|
|
|
|
walwuch
Gość
|
moĹźe to oko stoczniowca, czyli adenowirusy
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
ok. dzis juz nie mam zadnych symptomow chorobowych. To musial byc "5-cio dniowy wirus". -:)
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
A to Ĺwietnie, ale "adampio" raczej nie bagatelizuj takich objawĂłw na przyszĹoĹÄ. Ja na wszelki wypadek jednak badania podstawowe bym sobie zrobiĹ na twoim miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
A to Ĺwietnie, ale "adampio" raczej nie bagatelizuj takich objawĂłw na przyszĹoĹÄ. Ja na wszelki wypadek jednak badania podstawowe bym sobie zrobiĹ na twoim miejscu.
Mam taki zamiar. Bede zaraz dzwonil do lekarza.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
I bardzo sĹusznie!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"adampio", moĹźe w basenie przedawkowali chlor?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
I bardzo sĹusznie!
Wlasnie wrocilem. Wyniki badan podstawowych sa w normie. Troche podwyzszony cukier . 7,9 bo norma mowi 5-8 jest ok. A ja na ZO mam 7,9...uwazam, ze superowo. Czy zle uwazam?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
"adampio", moĹźe w basenie przedawkowali chlor?
wlasnie nie bylem na basenie i chiba tu problem. Poczekam jeszcze tydzien aby wszystko wrocilo do normy, lacznie z pulsem spoczynkowym....no moze w piatek pojde.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale badaĹ chyba nie zaniechasz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie przeczytaĹam wczeĹniejszego postu. WycofujÄ pytanie sorry )
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Gość
|
dr KwaĹniewski mĂłwi o Ĺredniej cukru ok 120mg% (+ -20) czyli ok 140 gĂłrna granica u optymalnych, Ty adamie masz 143mg%, gĂłrna granica normy, moĹźe kontroluj czÄĹciej ten cukier Ĺźeby mieÄ wglÄ
d jak to naprawdÄ siÄ ksztaĹtuje...
|
|
|
|
|
|
|
|