forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 06:01:18

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669812 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Gruuuba baba
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 12 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Gruuuba baba  (Przeczytany 126327 razy)
grizzly
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #20 : 2009-08-21, 14:00:24 »

...A smietana od "baby" moze byc tez 18-sto procentowa...

Do czego to doszlo, "baba" wazniejsza od "krowy"? Smile

Normalnie koniec "lipoproteiny" Smile

Zapisane
viola44
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #21 : 2009-08-21, 14:02:06 »

Ty również o śmietance 30 tce....co macie na myśli? tą smietanke w kartonach? tą słodką? ja jadam tylko śmietanę od baby ze wsi , taka gęsta swojska bez konsrwantów....

ta w kartoniku, Łaciata, to śmietanka UHT, można przechowywać miesiącami - dlatego jej nie pijam.  
lepsza jest pasteryzowana, np ta pomarańczowa z OSM Piątnica.

aha rozumiem.....ale ja raczej jadam tylko wiejskie, ja mysle ze od baby to mam z 40.50 procent, gdy wyjmuje z lodowki to wbijam lyzke jak to masła...Smile
Zapisane
viola44
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #22 : 2009-08-21, 14:09:16 »

...A smietana od "baby" moze byc tez 18-sto procentowa...

Do czego to doszlo, "baba" wazniejsza od "krowy"? Smile

Normalnie koniec "lipoproteiny" Smile


misiek Ty przedłuzysz mi życie o co najmniej 10 lat, chyba ze wcześniej "pęknę ze śmiechu"...
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #23 : 2009-08-21, 14:11:16 »

Śmietana od "baby" np: "pod halą Mirowską" przeważnie ekologicznie zaprawiana jest skrobią, ale... Wink
Śmietana wprowadza do organizmu bakterie (w Polsce - przeważnie duńskie lub holenderskie szczepy propionowe u niektórych powodujące bulgotanie, gazy i inne nieprzyjemności), a śmietanka nie. Dlatego pija się raczej śmietankę powyżej 30% tłuszczu. W Polsce w detalu są tylko dostępne bodaj kubki i folia 30 i 36%. Dobre są z Inowocławia, Torunia, Sannik i ostatecznie - Piątnica. Śmietanka w kartoniku - unikać - bo to wyłącznie wyjście awaryjne, jeśli nie ma co jeść. Sad
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #24 : 2009-08-21, 14:12:58 »

misiek Ty przedłuzysz mi życie o co najmniej 10 lat, chyba ze wcześniej "pęknę ze śmiechu"...

Kabaret proponuję przenieść na DD.
"misiek"
tu informacje - wygłupy - DD. Ok?
Zapisane
viola44
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #25 : 2009-08-21, 14:14:16 »

Śmietana od "baby" np: "pod halą Mirowską" przeważnie ekologicznie zaprawiana jest skrobią, ale... Wink
Śmietana wprowadza do organizmu bakterie (w Polsce - przeważnie duńskie lub holenderskie szczepy propionowe u niektórych powodujące bulgotanie, gazy i inne nieprzyjemności), a śmietanka nie. Dlatego pija się raczej śmietankę powyżej 30% tłuszczu. W Polsce w detalu są tylko dostępne bodaj kubki i folia 30 i 36%. Dobre są z Inowocławia, Torunia, Sannik i ostatecznie - Piątnica. Śmietanka w kartoniku - unikać - bo to wyłącznie wyjście awaryjne, jeśli nie ma co jeść. Sad

tą skrobią admin to mnie załamałeś, może faktycznie dodają mąki do tych śmietan,,,zastanawiam się jak mozna by sprawdzić czy skrobia została dodana....
Zapisane
viola44
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #26 : 2009-08-21, 14:17:43 »

misiek Ty przedłuzysz mi życie o co najmniej 10 lat, chyba ze wcześniej "pęknę ze śmiechu"...

Kabaret proponuję przenieść na DD.
"misiek"
tu informacje - wygłupy - DD. Ok?

admin ja z miśkiem tylko tak delikatnie co by nie było tak drętwo i poważnie, nie nasza wina iż Dieta Optymalna ma tak pozytywny wpływ na nastrój i pogodę ducha....Smile
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #27 : 2009-08-21, 14:18:46 »

Podać wszystkie odczynniki i zabarwienia, czy tylko te powszechnie dostępne? Smile
Zapisane
viola44
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #28 : 2009-08-21, 14:19:43 »

Podać wszystkie odczynniki i zabarwienia, czy tylko te powszechnie dostępne? Smile

podaj co wiesz...chetnie poczytam...
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #29 : 2009-08-21, 14:20:16 »

Podział jest dość prosty: zdrowe dzieci na DD, a tu raczej wolałbym osoby już dojrzałe intelektualnie.
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #30 : 2009-08-21, 14:23:13 »

A smietana od "baby" moze byc tez 18-sto procentowa.....

... lub 70-80 %.
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #31 : 2009-08-21, 14:25:10 »

wystarczy w googlu sobie wpisać np: wykrywanie skrobi... Wink
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #32 : 2009-08-21, 14:26:43 »


.....ale ja raczej jadam tylko wiejskie, ....
A CZY KROWA MOŻE BYĆ MIEJSKA???? (no.... może w Indiach)
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #33 : 2009-08-21, 14:27:17 »

... lub 70-80 %.

Idźmy dalej: może 88, albo 99% nawet "śmietany w śmietanie" Wink
Zapisane
Sandman80
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #34 : 2009-08-21, 14:29:53 »

Śmietana od "baby" np: "pod halą Mirowską" przeważnie ekologicznie zaprawiana jest skrobią, ale... Wink
Śmietana wprowadza do organizmu bakterie (w Polsce - przeważnie duńskie lub holenderskie szczepy propionowe u niektórych powodujące bulgotanie, gazy i inne nieprzyjemności), a śmietanka nie. Dlatego pija się raczej śmietankę powyżej 30% tłuszczu. W Polsce w detalu są tylko dostępne bodaj kubki i folia 30 i 36%. Dobre są z Inowocławia, Torunia, Sannik i ostatecznie - Piątnica. Śmietanka w kartoniku - unikać - bo to wyłącznie wyjście awaryjne, jeśli nie ma co jeść. Sad

dzięki, a jak jest z masłem bo szczerze mówiąc to właśnie ten "towar" budzi we mnie największą nieufność wiadomo ile kosztuje tłuszcz roślinny Wink
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #35 : 2009-08-21, 14:31:13 »

[.. może faktycznie dodają mąki do tych śmietan,,,zastanawiam się jak mozna by sprawdzić czy skrobia została dodana....
postaw w kuchni na stole 1-2 dni, z mąką skiśnie, sama śmietana skwasi się i będzie do spożycia, natomiast ta skiśnięta nadaje się tylko do sedesu.
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #36 : 2009-08-21, 14:32:51 »

Jedyne pewne masło, które znam - to KeSeM we Włocławku. Dodają tylko żółtej, zdrowej farby. Wink
A najlepsze (najwyższa wartość biologiczna) mają z majowo-czerwcowego wypasu (z trawy przywożonej do obory).
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #37 : 2009-08-21, 14:34:47 »

dzięki, a jak jest z masłem bo szczerze mówiąc to właśnie ten "towar" budzi we mnie największą nieufność wiadomo ile kosztuje tłuszcz roślinny Wink
od masła lepsza i wartościowsza jest słonina i o wiele tańsza.
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #38 : 2009-08-21, 14:36:05 »

"Halina Ch."
jesteś w błędzie. Wystarczy zerknąć tylko samodzielnie do tabel, a nie "dawać wiarę na słowo honoru"! Wink
Zapisane
Małgorzata
Go


Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #39 : 2009-08-21, 14:43:13 »

ali
tak zrozumialam z książki , specjalnie podalam taki przyklad diety - to bylo w pierwszym dniu. zapisuje 60g bialka i ani grama wiecej ,
Teresa
dziekuje Smile
grizzly
podobno do mielonego miesa mozna dodac tez opakowania po jajeczkach po uprzednim namoczeniu , bedzie wiecej i tez cos ma wspólnego z żółtkiem - a kielbasy będę unikac Smile)))
adampio
zjadlam dzis omlecika z 1 jaja i 4 żółtek na maselku - wiecej na raz nie zjem za nic Smile)) nie dam rady Smile a na obiadek mam zaplanowaną wątróbke drobiową i smalczyk
admin
gdybym akceptowala moją wage nie bylo by mnie tu - reszta jest ok Smile))
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 12 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 18 zapytaniami.