slawek
Go
|
Jedyne pewne masło, które znam - to KeSeM we Włocławku. Dodaj± tylko żółtej, zdrowej farby. A najlepsze (najwyższa warto¶ć biologiczna) maj± z majowo-czerwcowego wypasu (z trawy przywożonej do obory). A ja znam jeszcze kilka np. Mona z Konina kiedyś mieli śmietankowe i extra a teraz tylko jeden rodzaj masła ale za to 82% T i wspaniale pachnące ismakujace itp. chyba jakiś optymalny się dostał tam, potem to Turek jak wiesz serki to rewelacja !! na skale światową, no i masło ze Zduńskiej Woli z firmy Klimeko to już naprawdę POEZJA !!! a śmietanę 36% to mają wyjątkową no i jeszcze taki rarytas jak Jogurt 9% tłuszczu
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No bo ja, nie jestem taki światowiec, widocznie jak ty Sławku! A do tego nabiał kupuje żona, a ja mięso. Wiesz, w ramach "parytetu zajęć domowych"
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
[ od masła lepsza i wartościowsza jest słonina i o wiele tańsza.
na pewno jest "pewniejsza" niż masło z drugiej strony czytam tyle pozytywnego o maśle, wiec to jest kwestia wybrania od odpowiedniego/uczciwego producenta
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
[.. może faktycznie dodają mąki do tych śmietan,,,zastanawiam się jak mozna by sprawdzić czy skrobia została dodana....
postaw w kuchni na stole 1-2 dni, z mąką skiśnie, sama śmietana skwasi się i będzie do spożycia, natomiast ta skiśnięta nadaje się tylko do sedesu. no świetnie, takie "eskpjerymijento" bardzo mnie się nadało, wypróbuję...
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
no to siem możecie schować ze swoim masłem mam z lokalnej mleczarni 82% i blade bez barwników
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
masło od "baby" chyba bije wszystkie masła od "krowy markjetowej", no przeciez" baba" nie dodaje barwników czy konserwantów....macie az taki problem z kupieniem takiego masełka?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
blade bez barwników A to do bani, bo białe nie ma antyoksydantów tyle, co żółte!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
no świetnie, takie "eskpjerymijento" bardzo mnie się nadało, wypróbuję... Nie marnuj przypadkiem "wiola44" tej "shayowanej" śmietanki, tylko przed konsumpcją kup w aprece dobry sulfonamid i węgiel leczniczy! Tak na wszelki wypadek, bo może wylecieć i górą i dołem
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
masło od "baby" chyba bije wszystkie masła od "krowy markjetowej", no przeciez" baba" nie dodaje barwników czy konserwantów....macie az taki problem z kupieniem takiego masełka? naiwna jesteś "baby" mają swoje sposoby na miastowych żeby im kit wcisnąć
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
no świetnie, takie "eskpjerymijento" bardzo mnie się nadało, wypróbuję... Nie marnuj przypadkiem "wiola44" tej "shayowanej" śmietanki, tylko przed konsumpcją kup w aprece dobry sulfonamid i węgiel leczniczy! Tak na wszelki wypadek, bo może wylecieć i górą i dołem admin no widzisz jak fajnie jest pożartować i to mnie się tak strasznie podoba, 10 postów poważnych niczym mężczyzna tuż przed orgazmem i 11 -ty mały przerywniczek na luzie .....
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
masło od "baby" chyba bije wszystkie masła od "krowy markjetowej", no przeciez" baba" nie dodaje barwników czy konserwantów....macie az taki problem z kupieniem takiego masełka? naiwna jesteś "baby" mają swoje sposoby na miastowych żeby im kit wcisnąć no sprawdzę sposobem podanym przez admina i wam opowiem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
admin no widzisz jak fajnie jest pożartować i to mnie się tak strasznie podoba, 10 postów poważnych niczym mężczyzna tuż przed orgazmem i 11 -ty mały przerywniczek na luzie ... "viola44" no ma się to wieloletnie doświadczenie w społecznym obcowaniu z ... ludźmi
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
blade bez barwników A to do bani, bo białe nie ma antyoksydantów tyle, co żółte! nie białe a blade/jasno żólte naturalny kolor masła
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Wątpię, aby ktoś dodawał w dzisiejszych czasach np: marchew do paszy... Mniej farby wlewają raczej!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
adminku mam prośbę, zrób kosz, gdy coś Ci się nie spodoba wywalisz do śmietnika a kto będzie chciał poczytać i nacieszy oko humorkiem będzie mial tę możliwość...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Kusząca propozycja, ale muszę się nad nią zastanowić, bo okaże się, że to najatrakcyjniejszy dział Forum - i co w takim przypadku? ;(
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Kusząca propozycja, ale muszę się nad nią zastanowić, bo okaże się, że to najatrakcyjniejszy dział Forum - i co w takim przypadku? ;(
admin jak nie sprawdzisz nigdy się nie dowiesz.....w koszu nikt nie będzie mógl nic dopisać więc jego atrakcyjnośc w jakimś sensie będzie względna a to czy ktoś będzie to czytał czy nie i pochichota sie w swoich czterech ścianach to chyba nie ma większego znaczenia prawda? adminku proszę zgódź sie....
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
zgódź miało być, przepraszam za byka jak stąd do Honolulu
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Juz kiedys o tym masle pisalem. Dzis co druga reklama w polskiej telewizji glosno mowi o tym masle: LURPAK, dobre, dunskie i prawdziwe maslo.....no chyba ze produkowane w polskich mleczarniach ale raczej watpie. Super maslo.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Dobrze, że nie GŁódź - jak było na jednej tablicy oznaczającej teren zabudowany przy wjeździe do miasta "Uć" PS No może, ale widoczny tylko dla Użytkowników i jak wrócę ze spaceru... A teraz idę w las popatrzeć, czy podgrzybki się już nie pojawiają. Las to nie łąka, ale też pięknie! ))
|
|
|
|
|
|
|
|