forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 14:29:33

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Gruuuba baba
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 12 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Gruuuba baba  (Przeczytany 125984 razy)
slawek
Go

Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #40 : 2009-08-21, 14:53:07 »

Jedyne pewne masło, które znam - to KeSeM we Włocławku. Dodaj± tylko żółtej, zdrowej farby. Wink
A najlepsze (najwyższa warto¶ć biologiczna) maj± z majowo-czerwcowego wypasu (z trawy przywożonej do obory).
A ja znam jeszcze kilka Wink np. Mona z Konina kiedyś mieli śmietankowe i extra Wink a teraz tylko jeden rodzaj masła ale za to 82% T i wspaniale pachnące ismakujace itp. Wink chyba jakiś optymalny się dostał tam, potem to Turek jak wiesz serki to rewelacja !! na skale światową, no i masło ze Zduńskiej Woli z firmy Klimeko to już naprawdę POEZJA !!! a śmietanę 36% to mają wyjątkową no i jeszcze taki rarytas jak Jogurt 9% tłuszczu Wink
admin
Go

Email
« Odpowiedz #41 : 2009-08-21, 14:57:20 »

No bo ja, nie jestem taki światowiec, widocznie jak ty Sławku!
A do tego nabiał kupuje żona, a ja mięso. Wiesz, w ramach "parytetu zajęć domowych" Wink
Sandman80
Go

Email
« Odpowiedz #42 : 2009-08-21, 15:02:02 »

[
od masła lepsza i wartościowsza jest słonina i o wiele tańsza.

na pewno jest "pewniejsza" niż masło z drugiej strony czytam tyle pozytywnego o maśle, wiec to jest kwestia wybrania od odpowiedniego/uczciwego producenta
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #43 : 2009-08-21, 15:11:06 »

[.. może faktycznie dodają mąki do tych śmietan,,,zastanawiam się jak mozna by sprawdzić czy skrobia została dodana....
postaw w kuchni na stole 1-2 dni, z mąką skiśnie, sama śmietana skwasi się i będzie do spożycia, natomiast ta skiśnięta nadaje się tylko do sedesu.

no świetnie, takie "eskpjerymijento" bardzo mnie się nadało, wypróbuję...
ali
Go

Email
« Odpowiedz #44 : 2009-08-21, 15:12:46 »

no to siem możecie schować ze swoim masłem
mam z lokalnej mleczarni
82% i blade bez barwników
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #45 : 2009-08-21, 15:14:24 »

masło od "baby" Smile chyba bije wszystkie masła od "krowy markjetowej", no przeciez" baba" nie dodaje barwników czy konserwantów....macie az taki problem z kupieniem takiego masełka?  
admin
Go

Email
« Odpowiedz #46 : 2009-08-21, 15:16:12 »

blade bez barwników

A to do bani, bo białe nie ma antyoksydantów tyle, co żółte! Wink
admin
Go

Email
« Odpowiedz #47 : 2009-08-21, 15:18:37 »

Nie marnuj przypadkiem "wiola44" tej "shayowanej" śmietanki, tylko przed konsumpcją kup w aprece dobry sulfonamid i węgiel leczniczy! Tak na wszelki wypadek, bo może wylecieć i górą i dołem Wink
ali
Go

Email
« Odpowiedz #48 : 2009-08-21, 15:25:40 »

masło od "baby" Smile chyba bije wszystkie masła od "krowy markjetowej", no przeciez" baba" nie dodaje barwników czy konserwantów....macie az taki problem z kupieniem takiego masełka?  

naiwna jesteś
"baby" mają swoje sposoby na miastowych
żeby im kit wcisnąć
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #49 : 2009-08-21, 15:35:52 »

Nie marnuj przypadkiem "wiola44" tej "shayowanej" śmietanki, tylko przed konsumpcją kup w aprece dobry sulfonamid i węgiel leczniczy! Tak na wszelki wypadek, bo może wylecieć i górą i dołem Wink

admin no widzisz jak fajnie jest pożartować i to mnie się tak strasznie podoba, 10 postów poważnych  niczym mężczyzna tuż przed orgazmem i 11 -ty mały przerywniczek  na luzie .....Smile

viola44
Go

Email
« Odpowiedz #50 : 2009-08-21, 15:36:32 »

naiwna jesteś
"baby" mają swoje sposoby na miastowych
żeby im kit wcisnąć

no sprawdzę sposobem podanym przez admina i wam opowiem...
admin
Go

Email
« Odpowiedz #51 : 2009-08-21, 15:41:57 »

admin no widzisz jak fajnie jest pożartować i to mnie się tak strasznie podoba, 10 postów poważnych  niczym mężczyzna tuż przed orgazmem i 11 -ty mały przerywniczek  na luzie ...

"viola44"
no ma się to wieloletnie doświadczenie w społecznym obcowaniu z  ... ludźmi Wink
ali
Go

Email
« Odpowiedz #52 : 2009-08-21, 15:46:57 »

blade bez barwników

A to do bani, bo białe nie ma antyoksydantów tyle, co żółte! Wink
nie białe
 a blade/jasno żólte
naturalny kolor masła
admin
Go

Email
« Odpowiedz #53 : 2009-08-21, 15:53:53 »

Wątpię, aby ktoś dodawał w dzisiejszych czasach np: marchew do paszy...
Mniej farby wlewają raczej!
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #54 : 2009-08-21, 15:55:21 »

adminku mam prośbę, zrób kosz, gdy coś Ci się nie spodoba wywalisz do śmietnika a kto będzie chciał poczytać i nacieszy oko humorkiem będzie mial tę możliwość...Smile
admin
Go

Email
« Odpowiedz #55 : 2009-08-21, 16:17:07 »

Kusząca propozycja, ale muszę się nad nią zastanowić, bo okaże się, że to najatrakcyjniejszy dział Forum - i co w takim przypadku? ;(
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #56 : 2009-08-21, 16:21:33 »

Kusząca propozycja, ale muszę się nad nią zastanowić, bo okaże się, że to najatrakcyjniejszy dział Forum - i co w takim przypadku? ;(

Smile admin jak nie sprawdzisz nigdy się nie dowiesz.....w koszu nikt nie będzie mógl nic dopisać więc jego atrakcyjnośc w jakimś sensie będzie względna a to czy ktoś będzie to czytał czy nie i pochichota sie w swoich czterech ścianach to chyba nie ma większego znaczenia prawda? Smile adminku proszę zgódź sie....
viola44
Go

Email
« Odpowiedz #57 : 2009-08-21, 16:23:31 »

zgódź miało być, przepraszam za byka jak stąd do Honolulu
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #58 : 2009-08-21, 16:28:38 »

Juz kiedys o tym masle pisalem. Dzis co druga reklama w polskiej telewizji glosno mowi o tym masle: LURPAK, dobre, dunskie i prawdziwe maslo.....no chyba ze produkowane w polskich mleczarniach ale raczej watpie. Super maslo.
admin
Go

Email
« Odpowiedz #59 : 2009-08-21, 16:30:07 »

Dobrze, że nie GŁódź - jak było na jednej tablicy oznaczającej teren zabudowany przy wjeździe do miasta "Uć" Wink

PS
No może, ale widoczny tylko dla Użytkowników i jak wrócę ze spaceru... A teraz idę w las popatrzeć, czy podgrzybki się już nie pojawiają. Las to nie łąka, ale też pięknie! Smile))
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 12 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 18 zapytaniami.