viola44
Go
|
Dobrze, że nie GŁódź - jak było na jednej tablicy oznaczającej teren zabudowany przy wjeździe do miasta "Uć" ale numer "
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
No bo ja, nie jestem taki ¶wiatowiec, widocznie jak ty Sławku!
No już nie przesadzaj Tomku po prostu nasze "Światy" są troszeczkę od siebie oddalone ;P oczywiście w ramach parytetów krajowych
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
no sprawdzę sposobem podanym przez admina i wam opowiem...
Tobie admin przypisałam ten eksperyment ze smietaną na stole, dopiero teraz zauwazyłam ze to Halina napisala, tak mysle o Tobie intensywnie ze az posty mnie sie wymieszały...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No już nie przesadzaj Tomku po prostu nasze "Światy" są troszeczkę od siebie oddalone A co to za odległość Sławku! W razie potrzeby dobiegłbym do ciebie jeszcze za dnia i to na około półtorej kostki masła Bo w dobrej formie jestem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Wracając do tematu. Napiszę jeszcze tylko, że najprostrzym, bezinwazyjnym i najtańszym parametrem wskazującym przy leczeniu otyłości jest współczynnik oddechowy RQ. Interpretacja wyników tego parametru daje możliwość korekty i kontroli procesu chudnięcia lub tycia każdego dnia i to ze 100% gwarancją. Zainetersowanych odsyłam do podręczników fizjologii.
|
|
|
|
|
|
|
Małgorzata
Go
|
współczynnik oddechowy (RQ) zależny od rodzaju pożywienia stosunek ilości dwutlenku węgla wydalonego przez płuca do ilości pobranego w tym samym czasie tlenu. Może być wyrażony wzorem: RQ = CO2/O2. Najwyższe wartości, przekraczające 1, w.o. osiąga przy diecie bogatej w cukry. wcale mądrzejsza nie jestem czym to sie mierzy moze napiszesz:)
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
czym to sie mierzy moze napiszesz A to jest uzależnione od laboratorium jakim się dysponuje. Przeważnie dawniej przez nos się wdychało powietrze atmosferyczne, a ustami się wydychało powietrze do analizy - podobnie jak w respirometrze, tylko nie jednorazowo, a ciągle w określonej jednostce czasu. Dziś urządzenia samoczynnie odzielają powietrze wdychane i wydychane niezależnie czy wdycha/wydycha się ustami, czy nosem. Można mierzyć spoczynkowo i przy wysiłku. Zuntz i Schumberg, doświadczalnie, w 1901 roku, opracowali podstawowe tabele RQ, na podstawie których można obliczyć ilość utleniania lub tempo odkładania tłuszczu. Tabele te powszechnie używane są jednak jedynie do obliczania intensywności przemiany podstawowej i bytowej.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A co to za odległo¶ć Sławku! W razie potrzeby dobiegłbym do ciebie jeszcze za dnia i to na około półtorej kostki masła Bo w dobrej formie jestem... No to zapraszam na masło z innego "świata"
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Cytuj z: slawek Dzisiaj o 14:53:07 " A ja znam jeszcze kilka np. Mona z Konina kiedyś mieli śmietankowe i extra a teraz tylko jeden rodzaj masła ale za to 82% T i wspaniale pachnące ismakujace itp. ..." Widziałam ostatnio z Mony masło "Wymarzone śmietankowe" ale na nim pisze 72% T. Czy o jakimś innym piszesz? Kupujesz na Hurtowej?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ostatnio naukowcy przyjrzeli się jajkom, które jeszcze niedawno uważane były za przyczynę wzrostu cholesterolu. Okazało się, że nie tylko nie powodują wzrostu ryzyka zachowania na chorobę wieńcową, ale mogą być orężem w walce z nadwagą. Jajka nareszcie doczekały się lepszej opinii u "naukowców".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Powyższy tekst cytowałam z artykuły z tego linku.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Szczególnie patologicznymi i zbrodniczymi "naukowymi" metodami "leczenia" otyłości, choć zyskownymi, jest chirurgiczne okaleczanie zdrowych ludzi przez wycinanie dwunastnicy, jelit, żołądka, czy wykonywanie przetok! To wyjątkowo perfidne metody zarabiania pieniędzy na ludzkich tucznikach!
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Widziałam ostatnio z Mony masło "Wymarzone ¶mietankowe" ale na nim pisze 72% T. Czy o jakim¶ innym piszesz? Kupujesz na Hurtowej?
Kupujemy najczęściej w lokalnym entermarszu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szczególnie patologicznymi i zbrodniczymi "naukowymi" metodami "leczenia" otyło¶ci, choć zyskownymi, jest chirurgiczne okaleczanie zdrowych ludzi przez wycinanie dwunastnicy, jelit, żoł±dka, czy wykonywanie przetok! To wyj±tkowo perfidne metody zarabiania pieniędzy na ludzkich tucznikach!
Oto przykład, tylko bez zarobku, ale ze stratą dla wszystkich... http://praca.wp.pl/kat,1014063,title,Nie-moze-pracowac-bo-jest-za-gruba-zada-zasilku,wid,11417141,wiadomosc.html
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..chociaż lekarze na tym na pewno zarabiają i to nie źle...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Kupujemy najczęściej w lokalnym entermarszu Mieszkam obok takiego i właśnie tam sprawdzałam, ale widocznie prawdziwe masło Ty wykupiłeś Podaj mi jeszcze proszę nazwę tego wg Ciebie najsmaczniejszego. W zamian podpowiem, że śmiatanka kremówka 30% "JANA" ze Środy Wlkp. jest przepyszna
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
No to jest takie zwykłe Masło Śmietankowe tylko że 82%T z firmy Mona, możliwe że występuje w tej sieci lokalnie bo mają przecież ją na tej samej ulicy
|
|
|
|
|
|
|
|