forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 16:52:33

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Gruuuba baba
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Gruuuba baba  (Przeczytany 126042 razy)
adamel
Go

Email
Odp: Gruuuba baba
« Odpowiedz #140 : 2009-10-03, 22:43:48 »

Porównanie do polskiego parlamentu powinienem odczuć jako skrajnie obraźliwe, ale, jak już kiedyś wspominałem, nie mam zwyczaju obrażać się, zwłaszcza na tym forum. Śledzę wpisy dłużej, niż jesym zarejestrowany i wiem, że pewna tajemniczość nie dotyczy tylko mnie. Dla zaspokojenia Twojej ciekawości- z optyką i okulistyką jestem związany od prawie 30 lat. Jeżeli ktokolwiek na tym forum będzie miał pytania w tym temacie, to chętnie odpowiem ( jeżeli wystarczy korespondencyjna informacja ). Adam, Twoja irytacja nie świadczy dobrze o "naszym ruchu". Ja wiem, że wszyscy jesteśmy ludźmi, ale powinna nas szczególnie cechować przychylność i chęć porozumienia, bo w gruncie rzeczy nie jest nas tak dużo, jak niektórzy to podają, więc postarajmy się wobec siebie być jak najbardziej przyjaźni i wyrozumiali. Jestem od Ciebie starszy o 6 lat ( nie pytaj, skąd wiem ) i, wydaje mi się, że sami sobie nie powinniśmy robić "w poprzek". Widzę niejednokrotnie, wchodząc na to forum, że wiele nieznanych nam osób próbuje się dołączyć- rejestrują się, a potem rezygnują. Dla mnie jest to dość czytelne-czytając większość postów czują się jakby oszukani- trafiają na coś w rodzaju swojego towarzystwa, potępiającego " w czambuł" każdego, kto pyta o sens DO. My,"ELYTA"? Mam to w d...e, ale pytania zawsze pozostają=jeżeli my nie jesteśmy do końca czytelni,to jak mają nas oceniać inni? Pomyśl, a nie reasguj emocjonalnie, życzę cierpliwości, Adam.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #141 : 2009-10-04, 08:51:13 »

Konczac ten temat, dodam, ze nie bylem ani niecierpliwy ani zdenerwowany/podirytowany. Pytalem i nie otrzymalem odpowiedzi co sie dzieje w polskim sejmie, nie rozumiem co tu Ciebie moglo obrazic. Zadalem pytanie a TY WYMIJAJACO ZADALES DRUGIE JAKO ODPOWIEDZ NA TO PIERWSZE i tak dalej i temu podobne.

Fajnie, ze mamy hachowca na forum.

Pozdrawiam Very Happy

PS: forum internetowe do dopbre urzadzenie,czasami jednak trudno jest wyrazic swoje uczucia tudzierz odczytac innych emocje.
adamel
Go

Email
« Odpowiedz #142 : 2009-10-06, 23:40:50 »

Proponowałbym raczej; fachowca, O.K.?
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #143 : 2009-10-07, 07:00:43 »

Oczywiscie mialo byc fachowca a nie hachowca.  Very Happy

myszka
Go

Email
misiu
« Odpowiedz #144 : 2009-11-02, 16:32:35 »

WITAM WSZYSTKICH
jestem  nowym użytkownikiem  tego forum
zarejestrowałam się z  dociekliwości odżywiania  optymalnego  ,
mało  o odżywianiu optymalnym wiem tylko tyle  ile udało mi się  przeczytać  w  internecie...
jeśli mogę prosić o pomoc to proszę wszystkich..
mam  176 wzrost, 105kg, problemu z kręgosłupem dyskopatia, problemy ze stawami (opreracja) PROSZĘ  podajcie  przykładowy jadłospis......lubię dużo warzyw a z tego co  udało mi się dowiedzieć  odżywianie  optymalne jest biedne w warzywa:( ale  przetrwam to bo zależy mi na zrzuceniu wagi i poprawie  zdrowia oraz zmianie odżywiania
i tu prośba do adampio  najbardziej  Twoje wypowiedzi   mnie pochłonęły  wiedzą na temat  odżywiania  optymalnego  nikogo nie urażając........proszę pomóż mi skomponować tak jadłospis   by było dobrze w/g zasad 
z góry bardzo wszystkim dziękuję
adamel
Go

Email
« Odpowiedz #145 : 2009-11-03, 00:31:18 »

"myszka", Twoje wątpliwości na temat warzyw są zupełnie niesłuszne. Człowiek powinien spożywać warzywa (a nie produkty mączne). Proporcje BTW są na tym forum wszędz ie, zazwyczaj jest to 1:2,5-3,5:0,5-0,8. Kiedy ktoś chce schudnąć, to T powinno być w stosunku do białka 1,5-2,0, aż do uzyskania wagi optymalnej. Warzywa zawierają w swojej masie niewiele węglowodanów, więc spokojnie, znając ich skład, możesz je jeść, a przede wszystkim wyłączx wszystkie "mączne"- żadnej panierki do kotleta, żadnego zagęszczania sosów mąką,etc, no i poznaj tabele BTW, powodzenia! Smile
myszka
Go

Email
« Odpowiedz #146 : 2009-11-03, 13:39:32 »

WITAM WSZYSTKICH
adamel...dzieki,,,właśnie  mi o te proporcje chodzi   Embarassed Embarassed, ostatnio z strony Kwaśniewskiego z przepisów zrobiłam  kluski serowe  i placuszki jak dla mnie rewelka zrobiłam je zgodnie z przepisem  i wciągnęłam  6 szt i koniec ochoty na jedzenie  na  pół dnia...ja mam problem z proporcjami  np na śniadanie  jajecznica  czy omlet z  4-5 żółtek starcza mi to do 12 spokojnie a śniadanie  u mnie to godz 3:00 rano bo ja  tak wcześnie pracuję...czekam na  książkę   kucharską ..ale  nie chce mi się czekać  tak długo dlatego nie czekając  postanowiłam  już odżywiać się  optymalnie  choć  nie znam do końca właśnie proporcja  jak dla mnie Embarassed dlatego prosze wszystkich o pomoc
Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów
adamel
Go

Email
« Odpowiedz #147 : 2009-11-03, 14:22:31 »

białka powinno przy Twoim wzroście być ok. 60 gram, następnie obliczasz tłuszcz i węglowodany wg tych proporcji, które wcześniej podałem. Smile
adampio
Go

Email
Odp: misiu
« Odpowiedz #148 : 2009-11-03, 14:54:31 »

WITAM WSZYSTKICH
jestem  nowym użytkownikiem  tego forum
zarejestrowałam się z  dociekliwości odżywiania  optymalnego  ,
mało  o odżywianiu optymalnym wiem tylko tyle  ile udało mi się  przeczytać  w  internecie...
jeśli mogę prosić o pomoc to proszę wszystkich..
mam  176 wzrost, 105kg, problemu z kręgosłupem dyskopatia, problemy ze stawami (opreracja) PROSZĘ  podajcie  przykładowy jadłospis......lubię dużo warzyw a z tego co  udało mi się dowiedzieć  odżywianie  optymalne jest biedne w warzywa:( ale  przetrwam to bo zależy mi na zrzuceniu wagi i poprawie  zdrowia oraz zmianie odżywiania
 i tu prośba do adampio  najbardziej  Twoje wypowiedzi   mnie pochłonęły  wiedzą na temat  odżywiania  optymalnego  nikogo nie urażając........proszę pomóż mi skomponować tak jadłospis   by było dobrze w/g zasad 
z góry bardzo wszystkim dziękuję

Sorry, ze tak pozno odpowiadam. Ale lepiej pozno niz wcale.

Proponuje Ci zjadac zbilansowane posilki i do syta. Czyli zachowujac bilans 1:2-5-3,5:0,5 zjadaj tyle na ile masz ochote.
W dziale kuchnia optymalna jest wiele zbilansowanych przepisow, ktore mozesz wykorzystac, nawet jak juz otrzymasz ksiazke kucharska.
Polecam tez zupy kolagenowe, ktore przy twoich problemach ze stawami i kregoslupem beda zbawienne.

NIe boj sie tluszczu, odstaw chleb, cukier prosty, fruktoze i make.

Przykladowy jadlospis:

sniadanie:

omlet na jednym jajku i 4-6 zoltkach 100 gr masla i 100 gr marchewki
albo jajecznica na tej samej ilosci jajek, boczek, slonina albo smalec 50 gr
8 gotowanych na miekko jajek z czego zjadasz jedno cale jajko i 7 zoltek, pomidor, chleb opty z 50 gr masla, zamiast chleba jeden chlebek WAZA

drugie sniadanie to moze byc 250 ml smietanki 36%
albo salatka pomidirowa z cebula i 50 gr smietany 30%
albo szynka z grubo posmarowanym maslem i ogorek kiszony
albo ser brie przekrojony w poprzek i przekladany pomidorem i ogorkiem

obiab:

150 - 200 gr miesa wieprzowego np karkowka, jeden ziemniak i 200-300 gr usmazonych warzyw

albo zupa taka ktora lubisz, np warzywna, jerzynowa, ogorkowa, pomidorowa i do talerza wkldasz 50 gr masla

Najwazniejsze aby wszystko bylo zbilansowane przed zjedzeniem. Bilansujesz urzywajac kalkulatora albo, jak mowilem wczesniej potrawy z dzialu kuchnia opotymalna.

Ustalaniem dokladnych gramow zjadanego BTW zajmuja sie lekarze optymalni. Proponuje na poczatek zjadac zbilansowane i do syta.

admin
Go

Email
« Odpowiedz #149 : 2009-11-03, 15:18:03 »

Prawda jakie to proste?
Wystarczy jeszcze podać definicję "do syta" i wszystko będzie dobrze.
adampio
Go

Email
« Odpowiedz #150 : 2009-11-03, 15:29:33 »

Do syta, to wowczas, kiedy jeszcze mozna by ewentualnie "wtracic" deser, czyli jest jeszcze miejsce na wdychane powietrze Very Happy

Podejrzewam, ze kazdy ma swoja definicje, jak zwykle, pojecia "do syta". Ja przedstwilem swoja. Wink
myszka
Go

Email
« Odpowiedz #151 : 2009-11-04, 12:17:06 »

WITAM WSZYSTKICH
ochh..dzięki WAM   mężczyźni:)
nie jadam wcale słoniny , masła ani mleka(od dziecka) reszta mi pasuje z  tłuszczy(ze słoniny stopionej tłuszczyk też jest  ok)....co do pieczywa to nie uznaje  innego jak WASA czy  pieczywo CHRUPKIE...choć i bez tego  mogę się  obyć...
co do proporcji to właśnie chodziło mi o to że nie wiem  np ile ma całe jajo białka a  ile samo żółtko a że  nie dotarłam jeszcze całkowicie do tabel, wykresów   i innych danych dlatego  poprosiłam o pomoc  i dziękuję za  odpowiedż Very Happy
na razie  jem zrobione  dania ze  strony  Kwaśniewskiego  jak dla mnie   "wypasiste" ..
Pozdrawiam Wszystkich zimowiasto Laughing bo u mnie   sypie śniegiem
adamel
Go

Email
« Odpowiedz #152 : 2009-11-08, 12:59:43 »

"myszka", wejdź na "Dobra Dieta" - opcja "fakty żywieniowe" - tam znajdziesz tabele  Smile
admin
Go

Email
« Odpowiedz #153 : 2009-11-08, 13:47:52 »

Świetna rada, bo tabel nigdy dość...
Z anglojęzycznych polecam:
http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
lub
http://www.nutritiondata.com/

PS
gdyby jednak ktoś potrzebował talele do Diety Optymalnej, to wszystkie są tu:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=4
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #154 : 2009-11-09, 00:10:39 »

Gdzie są te tabele???w wyszukiwarce nie znalazłam,ani pod tym  linkiem
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #155 : 2009-11-09, 09:02:01 »

"Rudka" - jak otworzy się Tobie link, to kliknij na słowa ;

Tabele cz. I - KRÓTKA INSTRUKCJA OBSŁUGI CZŁOWIEKA

..a potem na kolejne części.  Smile

admin
Go

Email
« Odpowiedz #156 : 2009-11-09, 09:09:16 »

Gdzie są te tabele???w wyszukiwarce nie znalazłam,ani pod tym  linkiem

Moja wina, ale poprowadzę dalej:
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=76
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=77
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=78
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #157 : 2009-11-10, 02:41:49 »

Dziękuje -teraz dopiero zaskoczyłam ,a tyle sie tego naszukałam
admin
Go

Email
« Odpowiedz #158 : 2009-11-10, 07:46:09 »

Dziękuje

Very Happy - nie ma sprawy!
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #159 : 2009-11-10, 08:07:48 »

Dziękuje -
Very Happy - nie ma sprawy!  Wink

Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.