Blackend
Go
|
Chyba sobie jednak kupię...
a jeszcze niedawno zastanawiałaś się co byś zrobiła z wygraną w totka ))))
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno za wygraną w totka nie kupiłabym samych pulsometrów..a może jeden to by faktycznie mojego pulsu nie wytrzymał po wygranej.. )
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"renia" a po co chcesz tracić pieniądze na zupełnie nieprzydatną rzecz? Zasada jest prosta - gdy serce jest przeciążone, to się je w "uszach słyszy". To bezbłędny fizjologiczny objaw. Wysiłek fizyczny "pod tętno" jest tylko dla zawodowych sportowców.
Wlasnie dlatego dobrze jest miec zegarek pulsowy, bo gdy sie juz slyszy serduszko w uszach to wlasnie sie zrobilo to czego nie powinno sie robic czyli przeciazac serca, co moze byc w niebezpieczne. Serce, jak kazdy inny miesien, powinno sie trenowac i dlatego najbezpieczniej jest to robic w przedziale widelkowym min -max puls. Przeciazanie to juz sport ekstremalny i nie dla wszystkich zdrowy. Byc moze brzmi to jak reklama produktow Speedo, ale tak mowia lekarze sportowi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi to wygląda na reklamę ) Ale kupię ten pulsometr, jeszcze dzisiaj go zamówię, bo potem zapomnę. Potraktuję to jako ciekawostkę, nie widziałam nigdy takiego czegoś. Przed chwilą wróciłam z biegu i zastanowiło mnie to, że jeszcze ani razu nie spotkałam tu innej osoby biegającej. Miejsce jest fajne, na obrzeżach miasta, dużo zieleni i piaszczysta droga. Mój mąż mówił, że jak przejeżdża wieczorem przez Gdynię, to tam sporo osób biega, mają specjalne trasy. Czyli czym mniejsza miejscowość, tym mniejsza świadomość potrzeby sportu. :/
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Wlasnie dlatego dobrze jest miec zegarek pulsowy...
Ja uwazam, ze Pan Tomasz ma w 100% racje! Pulsometry sa zupelnie zbedne a nawet powiem wiecej moga byc bardzo szkodliwe! Pulsometr w rekach "naturszczyka" to jest na 99% tragedia w postaci "samozmniejszenia emerytury". Byl kiedys taki "kawal" opowiadany "namietnie" w Chicago, przez "poglowie" nocnych sprzataczy i panie z domkow: Jak dac Hamyrykaninowi samochod z "reczna skrzynia biegow" to sie szybko zabije.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
...Wlasnie dlatego dobrze jest miec zegarek pulsowy...
Ja uwazam, ze Pan Tomasz ma w 100% racje! Pulsometry sa zupelnie zbedne a nawet powiem wiecej moga byc bardzo szkodliwe! Pulsometr w rekach "naturszczyka" to jest na 99% tragedia w postaci "samozmniejszenia emerytury". Byl kiedys taki "kawal" opowiadany "namietnie" w Chicago, przez "poglowie" nocnych sprzataczy i panie z domkow: Jak dac Hamyrykaninowi samochod z "reczna skrzynia biegow" to sie szybko zabije. kto to naturszczyk? Zargon masz ciekawy ale dla mnie niezrozumialy.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...kto to naturszczyk?...
Adam, wedle Slownika Jezyka Polskiego: http://www.sjp.pl/co/naturszczykTo po prostu: " osoba zajmująca się jakąś dziedziną bez wykształcenia zawodowego w tym kierunku" Czyli np " gosposia domowa", ktora usiluje naprawiac telewizor 52-Inch 1080p 120 Hz LCD " walkiem od ciasta"! Mam nadzieje Drogi Przyjacialu, ze teraz rozumiesz dlaczego pisze "naturszczyk". BTW Metabolizm czlowieka to jednak bardziej skomplikowane " urzadzenie" od wspomnianego LCD jest!!! No ale moze "jasiem mylem"?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dzieki "gryzzli", teraz mozemy "zargonic". Przy okazji dzieki za dostep do slownika.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
telewizor 52-Inch 1080p 120 Hz LCD misiu podejrzewam iż posiadasz to "cacusio"
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
naładowałem akumulatorki. I zmierzyłem. 118 / 78 puls 74 . Wieczór. Po ''wiadomościach'' i po recenzji diety Atkinsa przez pracownicę Jarosza. Nieraz spada do 110 górne. . Chyba od pory dnia zależy i od stanu wzburzenia? dobra zmianadawien, na WiO z krewetkami i ryżem było: 138 / 95 pulsu nie pamiętam . Za pół roku znów zmierzę. Zosia nie dała se zmierzyć. Ale ona miała zawsze niskie. A tera lekko wyżej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też mam niskie, 115-120/75-80, ale zawsze takie miałem. Puls mam niziutki, co dla mnie świadczy o wydolności pompki, rano mam koło 50. Dawniej miałem wyższy puls, ale też nie byłem w tak dobrej formie jak teraz.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U mnie bywa i 90/60 Zawsze miałam niskie ciśnienie, ale teraz nie odczuwam związanego z tym dyskomfortu, żadnej meteopatii nie mam. Kiedyś każda zmiana pogody, każdy skok barometru musiałam odcierpieć.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja w oponie mam teraz 2,2 ciśnienia
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
No to mi przypomnieliście! Jutro muszę opony zmienić!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A bo my tu ciśnienia pilnujemy
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to mi przypomnieliście! Jutro muszę opony zmienić! Ja już nie zmieniam. Ten czas tak szybko leci... Mam całoroczne...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na całe szczęście ja się na tym kompletnie nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
|