|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To trzeba spiskować jak z glukometrami. Jak był pomiar tzw. krwi pełnej to się robi glukometr albo koduje paski że niby? teraz pomiar jest z osocza. Mało kto będzie wnikał w szczegóły, a wyniki 11% wyższe więc jest lepsza łapanka.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Puls wysoki. Dobry puls, IMHO, to poniżej 60, choć medycy krzyczą, że bradykardia. Jak mam 55-60 rano, to dla mnie znak, że jestem zmęczony i odpuszczam treningi na 3-4 dni. Serce ma mieć pierdyknięcie, a krew ma gładko przemykać po naczyniach, wtedy wystarczy mniej uderzeń, ergo, więcej odpoczynku dla niego i dłuższe życie jednostki.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Puls wysoki. Dobry puls, IMHO, to poniżej 60, choć medycy krzyczą, że bradykardia. Czyli chory, w zależności kto interpretuje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, tak, bradykardia - źle, tachykardia - jeszcze gorzej, a jak mi BMI oznaczą (>29) to mam otyłość, mimo niewielkiej ilości tłuszczu podskórnego.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
I od razu ciśnienie w górę
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobrze, że poziomu cholesterolu i cukru we krwi nie widać na pierwszy rzut oka...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Puls wysoki. Dobry puls, IMHO, to poniżej 60, choć medycy krzyczą, że bradykardia. Jak mam 55-60 rano, to dla mnie znak, że jestem zmęczony i odpuszczam treningi na 3-4 dni. Kiedy ty to mierzysz sobie z rana? Tak sie badasz czy co?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Rano, po obudzeniu, a przed zmniejszeniem ciśnienia w hydraulice. Ale nie codziennie, czuję kiedy brak takiej werwy, wiesz, gorszy dzień, więc sprawdzam puls, żeby zobaczyć czy to tylko niedyspozycja z powodu słabszej nocy, pogody czy czego tam jeszcze, albo może trzeba odpuścić trening i zrobić wagary od firmy. To zajmuje 15 sekund z palcami na nadgarstku, potem mnożysz wynik przez 4 i masz liczbę uderzeń serca na minutę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A to zależy czy go można spożytkować, czy trza lecieć do roboty.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dlatego ludziska takie nerwowe ostatnio. Zamiast nastawić budzik 4 minuty wcześniej...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dlatego ludziska takie nerwowe ostatnio. Zamiast nastawić budzik 4 minuty wcześniej... Podobno 11 minut wcześniej powinno się nastawiać
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gdzieś czytałem, że u nas w Europie to średnio 7 minut wcześniej...
|
|
|
|
|
|
|
|