Autor
|
Wtek: ciśnienie (Przeczytany 79875 razy)
|
ali
Go
|
123/81 przy pulsie 90
przy pulsie ok 70 146/101
co to oznacza???????
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
......ze masz slaba kondycje
ja Ci powiem Ali co dla mnie oznacza wysoki puls spoczynkowy, ano jest oznaka jakiejs choroby, stanu zapalnego. Zadko mnie ten "barometr" oszukuje. Kiedy budze sie rano i mam wyzszy puls niz 60 to wiem, ze za pare dni bedzie albo orzeziebienie, jakis wirus itd.
Nie piszesz czy twoje 90 to puls spoczynkowy czy po papierosku, czy po wysilku, niemniej jednak dla mnie wysoki puls to cos tam.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
123/81 przy pulsie 90
przy pulsie ok 70 146/101
co to oznacza???????
wysoki puls? może sie przejadasz ali... ja gdy czasem sie "przefutruje" to tez mi wali szybciej ale gdy zgłodnieje jest ok... bardziej martwiłabym się tym wysokim cisnieniem 146/101, moj znajomy optymalny mial identyczne, lekarz optymalny zalecił zmniejszyć bialko, w ciągu miesiąca mu się unormowało...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podwyższone ciśnienie, jak i szybszy puls, należą do objawów nadmiaru białka w organiźmie, jakkolwiek przyczyn takiego stanu może być wiele..
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Podwyższone ciśnienie, jak i szybszy puls, należą do objawów nadmiaru białka w organiźmie, jakkolwiek przyczyn takiego stanu może być wiele..
ale przy wyższym pulsie ciśnienie spada a powinno być chyba odwrotnie?????
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
ale przy wyższym pulsie ciśnienie spada a powinno być chyba odwrotnie?????
czesto wyzszy puls jest mechanizmem rekompensującym nizsze ciśnienie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ale przy wyższym pulsie ciśnienie spada a powinno być chyba odwrotnie????? Jak miałam nerwicę, połączoną z arytmią, to też mi ciśnienie skakało. I właśnie, jak serce galopowało, czyli puls był wysoki, to ciśnienie na ogół było dobre. I odwrotnie, jeśli ciśnienie skakało w górę (mój rekord 190/120 , chociaż normalnie jestem niskociśnieniowcem 90/60), to puls zwalniał i stawał się nieregularny -straszne uczucie . Wszystkie badania serca miałam w normie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..Tylko, że ja wtedy nie byłam na DO. U Ciebie nie powinno być takich sensacji, a jeśli są, to przydałoby się zweryfikować dietę.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Jak miałam nerwicę, połączoną z arytmią, to też mi ciśnienie skakało. I właśnie, jak serce galopowało, czyli puls był wysoki, to ciśnienie na ogół było dobre. I odwrotnie, jeśli ciśnienie skakało w górę (mój rekord 190/120 , chociaż normalnie jestem niskociśnieniowcem 90/60), to puls zwalniał i stawał się nieregularny -straszne uczucie . Wszystkie badania serca miałam w normie. ha a skąd mam wziąć nerwice?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...przy wyższym pulsie ciśnienie spada...
To jeszcze jest "znosnie" ale jak przy spadajacym cisnieniu spada puls....... to juz chyba wiesz co sie dzieje!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
ha a skąd mam wziąć nerwice?
ali popytaj w sklepach moze dostaniesz....haha
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ha a skąd mam wziąć nerwice?
Nerwica jest ostatnią rzeczą, jaką potrzebujesz, ale badania nie zaszkodzą.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
ali najlepiej w sklepach z owocami...
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
coś się na tym ŻO poprzestawiało kiedyś miałem puls 60 ciśnienie raczej w normie niskie stwierdzono bradykardie z cechami wagotonii
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" i wcale się nie dziwię! Zamiast zadbać o własne zdrowie, to tobie się zachciało walczyć słownie i bezskutecznie w Internecie z Komunistami, Żydami, Masonami, dziurą budżetową, że o walce z Wegeinternetowcami i innymi "internetowymi bytami" nie wspomnę. A ja ci powiem tak: To walka z wiatrakami, więc zadbaj o własne zdrowie... I nie przejmuj się problemami Świata, a przejmij się sobą i najbliższymi.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
coś się na tym ŻO poprzestawiało kiedyś miałem puls 60 ciśnienie raczej w normie niskie stwierdzono bradykardie z cechami wagotonii Ali, najpierw piszesz o pulsie 90 a teraz o bardykardii? Moze Ty masz serce sportowca? Poszukaj w internecie o secu sportowca.........ale z pulsem 90 to raczej serce starca!!!!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
A ja ci powiem tak: To walka z wiatrakami, więc zadbaj o własne zdrowie... I nie przejmuj się problemami Świata, a przejmij się sobą i najbliższymi. a ja ci powiem tak: napisane jest na początku było SŁOWO a zobacz jak narozrabialo? ps. o moje zdrowie nie musisz się martwić chociaż 149/101 przy pulsie 70 ????????? trza będzie fajki odstawić
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" twoje zdrowie interesuje mnie tak, jak... PS kup sobie trampki i zacznij biegać zgodnie z zaleceniami cyt za DD: "syna Wszechwiedzącego" , a szybko wszystko wróci do normy. To dla mnie zrządzienie losu, szczęście i zaszczyt, że mam takiego Tatę ))
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
PS kup sobie trampki i zacznij biegać zgodnie z zaleceniami cyt za DD: "syna Wszechwiedzącego" , a szybko wszystko wróci do normy. kopyto mam rozwalone dwa miesiące bez ruchu
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A to w takim przypadku miej pretensje wyłącznie do siebie... PS jednakże miej na uwadze, że pielęgnowanie i dbałość o zdowie to podstawa szczęścia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|