|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Mój wywar od tygodnia w słoiku, w lodówce czeka na zmiłowanie. Chyba namówiliście mnie na tę ogórkową....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Mój wywar od tygodnia w słoiku, w lodówce czeka na zmiłowanie. Chyba namówiliście mnie na tę ogórkową.... Zaraźliwa ona jakaś... Ja ogórki obieram ze skórki przed ucieraniem, nie daję ich zbyt dużo, a jeśli zupa jest za mało kwaśna, to doprawiam ją sokiem z cytryny. Nie lubię za dużo tych 'wiór' ogórkowych. Smak jak najbardziej. Jak mam wodę z ogórków to też jej do smaku dodaję. Gotujemy jej dość duży gar, bo synowa połowę bierze do siebie. Nasze wszystkie zupy im bardzo smakują.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jest takie urządzenie. Blender.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bulgoce. Na 7 kostkach wołowych szpikowych pociętych. I 2 połówki wieprzowych. Warzywka młode, nie z bidronki. Szpik wydłubię bez problemów. Podrożały kostki wołowe. Po 1,79 Może szczawiowa? Renia mówiła, że smaczna była.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Smaczna. Nic się nie zmarnowało, synowa resztę wzięła, bo jej tak smakowała.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
z dwa razy do roku można zjeść. ( szczawianów sporo)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja tak dużo tego szczawiu nie daję (jeden pęczek, bez tych ogonków, na dość duży garnek). Do smaku dodaję soku z cytryny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale w ogonkach jest kwintesencja...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas dziś grzybowa była na wywarze z tych dwóch golonek, co je już trzeci dzień jemy i jeszcze końca nie ma....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Suszone grzyby dałaś czy świeże? Czy pieczarki?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|