|
Blackend
Go
|
A dlaczego jest droższy? Czy dlatego, że ma automatyczną regulację ciśnienia?
a czy ja wiem? poprzedni się zepsuł, a ten dostaliśmy w prezencie Powiem tak - sprawdza się, jest bezgłośny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Małgorzata
Go
|
Zamowilam 9 litrowy , kurcze juz sie ciesze jak to kobitka jak sobie cos kupi ))) mialam w planach gotowanie galaretki z nozek i bigosu , wszystko do mrozenia . A ze robie tego duzo to przerazalo mnie calodzienne gotowane . teraz tylko poczekam na przesylke i zabieram sie za robote .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A dlaczego jest droższy? Czy dlatego, że ma automatyczną regulację ciśnienia?
a czy ja wiem? poprzedni się zepsuł, a ten dostaliśmy w prezencie Powiem tak - sprawdza się, jest bezgłośny. Jak w prezencie, to też wolałabym ten droższy )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
9 litrowy hmm... podziwiam was dziewczyny - no chyba, że macie takich zaangażowanych mężów - będzie co dźwigać ))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Mój mąż angażuje się w co się tylko da, byle daleko od kuchni )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
No to proponuje jednak siłownię zamiast tej szkoły językowej )))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Opal
Go
|
Dobrze zrobiłyście dziewczyny. W użytkowaniu same sprawdzicie, że to bardziej ekonomiczne rozwiązanie. My z mężem jak robimy bigos, to dwa 9 l garnki gotujemy. Potem część idzie do zamrażarki, reszta do zjedzenia - a chłopaki dbają o znikanie z garnka. Na zimne nóżki to taki wywar można zrobić, że broń Boże jakiejś żelatyny dodawać, bo widelca się nie wbije. Napiszcie przynajmniej po pierwszych próbach o swoich odczuciach
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No to proponuje jednak siłownię zamiast tej szkoły językowej ))) Ja mam fajną kobitkę do pomocy, tak, że nie jest źle ) Ona jest zadowolona i ja też.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dobrze zrobiłyście dziewczyny. W użytkowaniu same sprawdzicie, że to bardziej ekonomiczne rozwiązanie. My z mężem jak robimy bigos, to dwa 9 l garnki gotujemy. Potem część idzie do zamrażarki, reszta do zjedzenia - a chłopaki dbają o znikanie z garnka. Na zimne nóżki to taki wywar można zrobić, że broń Boże jakiejś żelatyny dodawać, bo widelca się nie wbije. Napiszcie przynajmniej po pierwszych próbach o swoich odczuciach Chętnie. Mam jeszcze jedno pytanie - czy można taki szybkowar otworzyć w czasie gotowania i dodać np. warzywa?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Małgorzata
Go
|
hahahaha , nie trzeba dzwigac gara z potrawą )) mozna zostawic aż ostygnie i nakladac do pojemnikow i do mrozenia od razu ... Ja tylko z mężema jestem , bo moje dziewczynki wyfrunely z gniazdka i troszke sie zastanawialam nad tymi 9 litrami , ale co tam , mniej potrawki nie ucieknie a jak sie duuuuzo robi to sie takie cacko przyda ) Galaretki z nozek nigdy nie mascilam zelatyna , juz tak sie nauczylam od mamy zawsze wychodzi mi scisla i mniam , a z szybkowara to bedzie chyba rewelacja sadzac po Waszym zachwalaniu ))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
My z mężem jak robimy bigos, to dwa 9 l garnki gotujemy.
Jezu 18 kg bigosu? Coś Ty w stołówce szkolnej pracowała? albo jaki rekord guinessa pobijacie )))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ale akcja... Mobilność pierwsza klasa. Chyba przeproszę swoje: spory gar i rondel (taka większa patelnia), od lat w piwnicy. DDR-owskie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Małgorzata
Go
|
No nieźle , my tu "ogromne" sumy na gary wydajemy a tu sie okazuje ze takie cacka po piwnicach sie ukrywają ))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Mam jeszcze jedno pytanie - czy można taki szybkowar otworzyć w czasie gotowania i dodać np. warzywa?
Nie można. Chyba żeby schłodzić i przerwać proces gotowania, ale to trochę bez sensu jest
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Opal
Go
|
My z mężem jak robimy bigos, to dwa 9 l garnki gotujemy.
Jezu 18 kg bigosu? Coś Ty w stołówce szkolnej pracowała? albo jaki rekord guinessa pobijacie ))) Blackend - rozśmieszyłeś mnie, Ty chyba nie gotujesz prawda? W dwóch gotowaniach nie wychodzi 18 kg bigosu, tylko z 6 może 7. Mięso na kościach zajmuje miejsce, potem warzywa (pietruszka, seler), które się po ugotowaniu (podobnie jak kości) wyrzuca, część to płyn (sos pomidorowy) itd. Docelowo to garnek 9 l nie jest duży o czym sami kupujący się przekonają. Szybkowara też nie wypełnia się po brzegi jak pisałam, tylko do pewnego poziomu. Przy np. wywarze to sam kurczak ok. 2 kg, do tego 1 kg powiedzmy kości szpikowych, potem kilka kolanek ponad 1 kg, parę drapek i włoszczyzna, to już ok. 5 kg - zalać wodą i to nie pod pokrywę to wychodzi ze 3 litry wywaru, a co to jest na kilkuosobową rodzinę i przypuśćmy na dwa dni.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
My aż tak obficie nie jadamy ))))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No nieźle , my tu "ogromne" sumy na gary wydajemy a tu sie okazuje ze takie cacka po piwnicach sie ukrywają )) Teresa, dobrze by było dokładnie Twoją piwnicę przejrzeć, może tam i inne cacka by się znalazły? )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Opal
Go
|
My aż tak obficie nie jadamy )))) To rozumiem, że Ty nawet szklanki (250 ml) wywaru nie wypijasz od czasu do czasu. Biedaczku, to może jednak coś zmień w swoim życiu na korzyść )))
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|