adampio
Go
|
Do omleta bananowego, gdzie banana bylo tylko 50 gr, dodalem utarta czekolade 1-2 kostki aby tylko dac smak czekoladowy........suoer omlet. Mysle, ze dzieci beda ten omlet "kochaly".
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Też omletami dziś obiad zawojowałam. Z kwaśnymi mirabelkami (dżem: na kg mirabelek już bez pestek i odparowanych 20 dag cukru). Smakował. Na deser kawa ze śmietanką. Zupy nie było.
Jutro będzie. Pomdorowa ze skórkami wieprzowymi w miejsce makaronu pokrojonymi w kostko-paski. Na przecierze pomidorowym wyrób własny. Rewelacja, próbowałam.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
a ja chodzac dzisiaj po sklepie znalazlem rewelacyjny serek smietankowy w Polsce zwany "homogenizowanym", ktorego sklad jest rewelacyjny B:6,2 T:26 W: 1,6 i walsnie robi sie sernik z ksiazki kucharskej. BTW wysmienite 1:3:0,7 Nie moge sie doczekac
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
O! Smacznego !
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
probowalem moj sernik i musze powiedziec, ze jest super. Troche slony i zapomnialem dodac zapachu waniliowego czy migdalowego ale to nic. Czlowiek sie uczy cale zycie. Zona sie dziwila, ze bez proszku do pieczenia.
Robilem z polowy porcji i obawiam sie , ze gdybym robil jak w przepisie to mialbym klopot. Ciasto w piecu wyroclo dwukrotnie. Co prawda potem opadlo ale jest moment , ze ma podwojna objetosc!!!!! Robilem w duzej tortownicy.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Trochę słony? Serek był solony?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
raczej maslo. serek byl naturalny, smakowalem i nie byl slony. to musi byc maslo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
raczej maslo.
Masło jak nic. Kiedyś kupiłem w pospiechu duńskie masło i w domu się okazało, że jest słone W sumie do głowy by mi nie przyszło aby sprawdzać w sklepie czy jest słone czy nie słone bo ostatni raz takie masło jadłem w czasach realnej gospodarki a tu się okazuje, że Duńczycy takie lubią
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
..a ja myślę, że to był psikus żony... np. podeszłeś do komputera, a ona szybciutko dosypała Ci soli, bo jej się naraziłeś.. E, po 25 latach malzenstwa nauczyl sie czlowiek pokory i juz sie nie naraza. Poza tym u nas sie soli nie uzywa, poniewaz jest wlasnie w masle i innych produktach jej nadmiar.
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Znam na to inne sposoby
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Znam na to inne sposoby ..nie będę wnikać..
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po co Ty na poważne Forum takie niepoważne artykuły wrzucasz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|