admin
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Powoli dojdą do 15 żółtek! I będą zachwyceni.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy! Samo leczy to "placebo" - szczególnie nowotwory. I lepsze dla straszych od żółtek na wodnym wyciągu białkowym z masłem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamel
Go
|
Na 15 żółtkach tygodniowo to oni już są, bo inaczej nie wpadliby na to, ale wiadomo, że wiedzę ujawnia się plebsowi stopniowo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy!
Lubię to danie - w postaci zamrożonej też
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
viola44
Go
|
W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy!
zamrożonej? i jak smakuje? jak lody śmietankowe? muszę koniecznie wypróbować.... Lubię to danie - w postaci zamrożonej też
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
viola44
Go
|
I am sorry ! strasznie namieszałam Blacked w Twoim poście, dlatego again.... Lubię to danie - w postaci zamrożonej też zamrożonej? i jak smakuje? jak lody śmietankowe? muszę koniecznie wypróbować....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
zamrożonej? i jak smakuje? jak lody śmietankowe?
Bingo tylko trzeba żółtka dobrze wytrzepać
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Bingo tylko trzeba żółtka dobrze wytrzepać ale jak zamrażać aby dobre wyszło bo mi jakoś nie bardzo ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Takie jak lody sklepowe to nigdy nie będzie, przynajmniej mi się jeszcze nie udało. Niestety trzeba mieszać aż do wystudzenia no i do zamrażarki w plastikowym kubku - ja używam takie turystyczne z marketu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Może być lepsze niż sklepowe. Ale wtedy robi się bez gotowania - tylko śmietana bita z żółtkami i cukrem zamrożone.. ..może być jeszcze wanilia lub gorzka czekolada do tego. Ale przecież idzie zima, a wy o lodach brrr Pozdrawiam cieplutko. PS. Staram się nacieszyć emotkami - póki są
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale wtedy robi się bez gotowania - tylko śmietana bita z żółtkami i cukrem zamrożone..
Wtedy to jest kogel-mogel ze śmietanką, a to nie jest to samo ale dlaczego tak jest to ja sie nie podejmuję wyjaśnić bo ja się na tym nie znam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Przynajmniej mi smakuje taki budyn ze śmietany i żółtek, ale już po zamrożeniu - nie tak. Jako lody wolę takie z "kogla-modla"...ale każdy ma inny "biust"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jasne, całkiem jak z gustem... Super. Skoro nastrój poprawia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
..świetnie to ujęłaś..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Opal
Go
|
Może być lepsze niż sklepowe. Ale wtedy robi się bez gotowania - tylko śmietana bita z żółtkami i cukrem zamrożone.. ..może być jeszcze wanilia lub gorzka czekolada do tego. Ja też w taki sposób jedynie robię, ale najczęściej nie zdążę zjeść nawet jednego, bo mi wszystkie "wyprowadzają" z zamrażarki zanim sobie o nich pomyślę
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
..u mnie też grasują "krasnolutki"..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|