adampio
Go
|
W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy! Samo leczy to "placebo" - szczególnie nowotwory. I lepsze dla straszych od żółtek na wodnym wyciągu białkowym z masłem.
Rozumiem, ze piec zoltek trzepiesz z 200 ml smietany i lyzka sacharozy a nastepnie smazysz na 50 gr masla, tak? Czy bez masla, odparowujac i doprowadzajac do konsystencji gestej jajecznicy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fink
Go
|
Nie znam na tyle dobrze angielskiego medycznego, aby przeczytać ten artykuł, ale nie wiem czy to dobrze, jeśli wyniki pewnych badań są opisywane w ten sposób. Przecież sporo osób nie zna Diety Optymalnej, albo tylko o niej słyszało przelotnie. Do czego taki artykuł może doprowadzić u takich osób ? Wiadomo - do proporcji korytkowych. A proporcje korytkowe prowodują miażdżycę, cukrzycę typu 2, i wiele innych groźnych chorób. Powodują też poważne upośledzenie czynności umysłowej. A do czego prowadzi ono u rządzących, naukowców i innych ludzi podejmujących ważne dla życia wielu obywateli decyzje, to też nie trzeba daleko szukać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
sporo osób nie zna Diety Optymalnej... Nie moja wina. Nie mój problem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
"adampio" przepis jest następujący: pięc żółtek dodajesz do 200ml 30% śmietanki i stawiasz na ogień mieszając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Gdy zgęstnieje dodajesz cukier i zapach wanilinowy -wszystko. Jak lubisz bardziej kombinować to np. KK przepis nr - 584 - polecam!
PS prostota wykoniania jest jednak najważniejsza w opinii wielu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
"adampio" przepis jest następujący: pięc żółtek dodajesz do 200ml 30% śmietanki i stawiasz na ogień mieszając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Gdy zgęstnieje dodajesz cukier i zapach wanilinowy -wszystko. Jak lubisz bardziej kombinować to np. KK przepis nr - 584 - polecam!
PS prostota wykoniania jest jednak najważniejsza w opinii wielu...
Dziekuje, mam nowe snaidanie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
W zachwyt mozna popasc, gdy piec zoltek zetnie sie z 200ml smietanki 30% z lyzeczka sacharozy! Samo leczy to "placebo" - szczegolnie nowotwory. I lepsze dla straszych od zoltek na wodnym wyciagu bialkowym z maslem.
A coz to by byl za efekt gdyby owe zoltka byly na surowo, z niepasteryzowanym maslem i miodem z pierzga :
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
"adampio" przepis jest następujący: pięc żółtek dodajesz do 200ml 30% śmietanki i stawiasz na ogień mieszając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Gdy zgęstnieje dodajesz cukier i zapach wanilinowy -wszystko. Jak lubisz bardziej kombinować to np. KK przepis nr - 584 - polecam!
PS prostota wykoniania jest jednak najważniejsza w opinii wielu...
Dziekuje, mam nowe snaidanie Adam,budyn smietanowo-jajeczny smakuje wspaniale z mrozonymi malinami albo z 2 zabkami czosnku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
A coz to by byl za efekt gdyby owe zoltka byly na surowo, z niepasteryzowanym maslem i miodem z pierzga "zenon" przestań z siebie robć tu indolenta dietetycznego i weź wreszcie do ręki fizjologię. Tam przeczytaj sobie rozdział "trawienie u monogastrycznych". Szczególną uwagę zwróć na współczynniki strawności produktów surowych i przetworzonych. Po czym możesz samodzielnie swojemu Haniemu wytłumaczyć, dlaczego jest fanatykiem. No chyba, że będziesz czytał tę fizjologię jak "kwaśniewskiego". W takim przypadku: masz rację "drogie dziecko" - MASZ RACJĘ! PS omijać fanatyków wszelkiej maści (szczególnie dietetycznych), bo tak radzi Kohelet, a ja za nim!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vigo
Go
|
omijać fanatyków wszelkiej maści (szczególnie dietetycznych), bo tak radzi Kohelet, a ja za nim! ...lubię czytać Biblię, możesz podać rozdział i werset ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adam,budyn smietanowo-jajeczny smakuje wspaniale z mrozonymi malinami albo z 2 zabkami czosnku. <<<<<<<<<<<<<chodzilo o budyn smietankowo-zoltkowy,bo z calych jajek budyn nie wyjdzie tylko lane kluski.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
hutshi
Go
|
muszę wypróbować t en przepis bo do tej pory zjadam żółtka albo w omlecie albo w lodach kiedyś brzydziłam się żółtek tak samo było z kaszanką sam jej wygląd a teraz to jedno z moich najulubieńszych dań
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
...kiedyś brzydziłam się żółtek tak samo było z kaszanką sam jej wygląd a teraz to jedno z moich najulubieńszych dań Do żółtek obrzydzenie - to chyba normalne na tzw. pastwisku (dawno temu też tak miałem).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
A ja na pastwisku lubile, przy stole lubie i nawet czasem w biegu zjem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
Ja też lubiłem... Pod warunkiem że był to kogel-mogel ewentualnie, z rzadka smakowała jajecznica ale taka sucha jak wiór do zeskrobania z patelni.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A mi smakowały jajka gotowane na rzadko - ze szczypiorkiem, ale jakieś dwa na tydzień.. Jajecznicę nazywałam bombą cholesterolową i mojemu mężowi też nie pozwalałam jej jeść...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
A ja zawsze lubiłem jajka ale jajecznicy bez chleba... - nie do przejścia kiedyś
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja też lubiłam, ale "dbałam" o zdrowie i zachcianki były nieważne - zdrowie się liczyło.. Sok z dwóch grapefruitów piłam codziennie..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamel
Go
|
Ja tam całe życie jadłem jajka, czasem w "nienormalnych" ilościach.Nigdy mi się nie nudziły. Kiedyś moim ulubionym daniem były jajka sadzone z kaszą gryczaną, okraszoną obficie boczkiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|