Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Bilans wodny (Przeczytany 30863 razy)
|
adamel
Go
|
Podczas krytyki ŻO często słyszy się, że chudnięcie związane jest z utratą wody, a nie tłuszczu.Ciekawy jestem,jakie są Wasze spostrzeżenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gdyby prawdą było to, że chudnięcie (u mnie 10 kg) jest spowodowane utratą wody, to ja już od ponad roku, byłabym non-stop odwodniona i na pewno czułabym się osłabiona ( i nie tylko). Nie uzyskałabym poprawy zdrowia i wzrostu energii, jak i ogólnej chęci do życia. PS. "adamel", czy ty poważnie miałeś wątpliwości?
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Gdybym miał wątpliwości, to nie byłbym na tym forum. U mnie z bilansem jest o.k. Problem jest w tym, że na ŻO jestem już drugi raz, poprzednio spadłem ze 112kg do 86, a tym razem zatrzymałem się na 95 i nie czuję się tak fantastycznie, co wtedy. Wiem, że wyniki badań mam dobre, ale zastanawiam się nad tym, dlaczego teraz nie jest tak Fajowo"
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Poza tym moja nadwaga dobrze się ma w centralnej części kadłuba, a mam fajne spodnie z tamtego okresu!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Gdybym miał wątpliwości, to nie byłbym na tym forum. Hola,hola, chcesz powiedziec, ze jestes na tym forum aby "zdobyc" watpliwosci?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Gdybym miał wątpliwości, to nie byłbym na tym forum. U mnie z bilansem jest o.k. Problem jest w tym, że na ŻO jestem już drugi raz, poprzednio spadłem ze 112kg do 86, a tym razem zatrzymałem się na 95 i nie czuję się tak fantastycznie, co wtedy. Wiem, że wyniki badań mam dobre, ale zastanawiam się nad tym, dlaczego teraz nie jest tak Fajowo" adamel a na czym polega to niefajowe sampoczucie? co cię gnębi?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Gdybym miał wątpliwości, to nie byłbym na tym forum. Hola,hola, chcesz powiedziec, ze jestes na tym forum aby "zdobyc" watpliwosci? skąd taki wniosek adampio?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Gdybym miał wątpliwości, to nie byłbym na tym forum. Hola,hola, chcesz powiedziec, ze jestes na tym forum aby "zdobyc" watpliwosci? skąd taki wniosek adampio? gdybym mial watpliwosci....czyli nie mam to niebylbym na tym forum......dlatego jestem dalej: nie mam problemow dlatego jestem tu na forum a zdobyc watpliwosci ...to moz maly zart. ale coz.....
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
mialo byc: moj maly zart
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Adampio, nie mam faktycznie wątpliwości, bo śledzę na bieżąco wszystko, co się da i nic mnie nie wpędzi w wątpliwości, że robię słusznie. Maly żart przyjmuję
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Viola, czuję się, jakbym mial schizofrenię i grał obie postaci ze starego dowcipu; pacjent-panie doktorze, co mi jest, ja bym tylko tak leżal, leżal ileżal - panie, jak ja bym pana kopnąl w d..., to byś pan tak lecial, lecial ilecial...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Viola, czuję się, jakbym mial schizofrenię i grał obie postaci ze starego dowcipu; pacjent-panie doktorze, co mi jest, ja bym tylko tak leżal, leżal ileżal - panie, jak ja bym pana kopnąl w d..., to byś pan tak lecial, lecial ilecial...
adamel smutne rzeczy opisujesz, tak byc nie moze, powinienes przeanalizowac pewne sprawy, moze wegli nie dojadasz , jak myslisz moze to byc to?
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
Podczas krytyki ŻO często słyszy się, że chudnięcie związane jest z utratą wody, a nie tłuszczu.Ciekawy jestem,jakie są Wasze spostrzeżenia.
mieśnie składaja sie głownie z wody wiec to prawda.. Na ZO traci sie mieśnie jesli były one nadmiernie przerośniete w wyniku działania insuliny, jesli by tak nie było pudzianowski nie osiagnął by wagi optymalnej na diecie optymalnej a wiadomo że na ŻO taka mase ciała sie osiąga
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Adamel, skoro tyle czytasz , to pewnie doczytałeś się, że po spaleniu tłuszczu zwierzęcego w naszym ciele jako pozostałość spalania jest czysta woda. Na DO mamy mniejsze zapotrzebowanie na płyny.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...podczas krytyki ŻO słyszy się bardzo dużo bezsensownych rzeczy, nie mających żadnych podstaw naukowych. "Wybitni znawcy" tematu uważają, że po pięciu latach stosowania tego modelu żywienia, można się nawet (brzydko mówiąc) "przekręcić". Gdyby w tym był chociaż cień prawdy, to nasz "admin" musiałby już, chyba z pięć razy "przekręcić" się i wyglądać jak klucz wiolinowy, a jednak tak nie jest. "admin" cieszy się bardzo dobrą kondycją zdrowotną i wygląda całkiem... całkiem... Ale krytyków to nie przekonuje i nic ich nie przekona - oni wiedzą "lepiej"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale krytyków to nie przekonuje i nic ich nie przekona - oni wiedzą "lepiej"... Tak to już jest, że krytykują ludzie, którzy nie byli, nie są i nie mają zamiaru być na ŻO W każdej innej dziedzinie jest tak samo to niby czemu w tym przypadku miałoby być inaczej?
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Adamel, skoro tyle czytasz , to pewnie doczytałeś się, że po spaleniu tłuszczu zwierzęcego w naszym ciele jako pozostałość spalania jest czysta woda. Na DO mamy mniejsze zapotrzebowanie na płyny. Wiem o tym, ponadto nie mam z tym problemu, przeciętnie wypijam ok. 2,5 litra plynów dziennie(woda mineralna z dużą zawartością magnezu,zielona herbata).Problem jest chyba bardziej zlożony.Mój harmonogram dnia jest niezmienny od lat, fatem jest,że nie ruszam się zbyt wiele.Ok. 2,5 roku temu robilem wysilkowe EKG (diagnostyka arytmii). Wynik- 13,4 MET. Teraz jednak, poza "pajączkami" podudzi mam uczucie ciężkości nóg. Węgli staram się pilnować (do 8o-90 g ).Jeżeli to przekraczam, to tyję, a mój kręgosłup nie jest z tego zadowolony ( przebyta dyskopatia ). Nie wiem, może zwiększyć okresowo białko ( 60- 80)?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Admel, a probowales juz jesc posilki zbilansowane zgodnie z zasadami ZO, do syta i tylko wowczas kiedy jestes glodny?
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Staram się pilnować proporcji, ale większość węgli jadam zwyczajowo na koniec dnia , najczęściej 2 posiłki dziennie. Mam 190 cm wzrostu.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
W jaki sposob pilnujesz proporcji?
|