renia
|
Prawie razem napisaliśmy i prawie to samo... prawie...
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Może to dobrze właśnie? Jeśli w podanych tematach widniałby zwrot "Żywienie Optymalne" czy "Dieta Optymalna", to mogłoby się niektórym z decydentów to nie podobać i mogliby zacząć przeszkadzać, aby zapobiec "szkodliwej propagandzie"... A może, aby zadowolić "decydentów", zmienić nazwę OSO na np. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Zdrowego Żywienia ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jeśli przysłuży się sprawie i będzie dalej im. Adama Jany, to czemu nie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zeszłoroczna Konferencja i tegoroczne Szkolenie w Słupcy chyba nie miały w swych nazwach DO/ŻO a przekaz był jednoznaczny...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prawda, jakie to proste?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli się już Zespół Parlamentarny "rozkręci" i umocni, to będzie można wyraźniej sprecyzować jego politykę - oczywiście jeśli wszystkie osoby o tym decydujące wyrażą na to zgodę.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
To nazwy niestrawne dla niektórych środowisk, dlatego nie ma nic na "opty". Przyjdzie pora, będzie jak ma być.
Jasne , czym ja się smucę
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To żaden powód do smucenia.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nuż widelec okaże się że na wysokich szczeblach władzy ŻO zostanie postrzeżone jak na to zasługuje!
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Nuż widelec okaże się że na wysokich szczeblach władzy ŻO zostanie postrzeżone jak na to zasługuje!
Ale żeby było postrzeżone jako ŻO, to trzeba to podkreślać,że to jest ŻO, a nie owijać w bawełnę - dobra dieta, zdrowe zywienie, dieta niskowęglowodanowa,.... Przy niedomówieniach, kamuflażach bardzo łatwo z ŻO zrobić koryto, a im wyżej tym więcej głosów i zamieszania.....
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Konferencja: 23.11.br. godz.10.00; Mikołów
Organizator: biuro poselskie Poseł Izabeli Kloc.
Temat konferencji: Tajemnice zdrowego żywienia, czyli jak zwalczyć choroby
Cele: Sformułowanie konkretnych wniosków/pytań, które będą przedmiotem zainteresowań Zespołu (jest to pierwsza konferencja z cyklu)
l p.Kloc chce by uczestniczyło w niej jak najwięcej posłów
QUO VADIS OGOLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE OPTYMALNYCH? Do celu oczywiście! Mnie się ta droga podoba. Daje nadzieję na dotarcie do mas poprzez decydentów. Pani Izabela Kloc przez dwa dni w Siennie "opty..." słyszała ze sto razy - wie dobrze w czy bierze udział. Szacun Wielki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale żeby było postrzeżone jako ŻO, to trzeba to podkreślać,że to jest ŻO, a nie owijać w bawełnę - dobra dieta, zdrowe zywienie, dieta niskowęglowodanowa,.... Przy niedomówieniach, kamuflażach bardzo łatwo z ŻO zrobić koryto, a im wyżej tym więcej głosów i zamieszania..... Uważam, że lepsze jest ostrożne podejście "dyplomatyczne"... Mogą potraktować DO tak jak w Wikipedii: "Dieta ta wzbudziła kontrowersje wśród lekarzy. Jednak badania Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego Polskiej Akademii Nauk wykazały, iż nie jest miażdżycorodna".
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
...oj, źle przeczytałam, że jest miażdżycorodna... Jeeest? w/g Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego Polskiej Akademii Nauk ? A to psie łby! Cui bono???
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Konferencja: 23.11.br. godz.10.00; Mikołów
Organizator: biuro poselskie Poseł Izabeli Kloc.
Temat konferencji: Tajemnice zdrowego żywienia, czyli jak zwalczyć choroby
Cele: Sformułowanie konkretnych wniosków/pytań, które będą przedmiotem zainteresowań Zespołu (jest to pierwsza konferencja z cyklu)
l p.Kloc chce by uczestniczyło w niej jak najwięcej posłów
QUO VADIS OGOLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE OPTYMALNYCH? Do celu oczywiście! Mnie się ta droga podoba. Daje nadzieję na dotarcie do mas poprzez decydentów. Pani Izabela Kloc przez dwa dni w Siennie "opty..." słyszała ze sto razy - wie dobrze w czy bierze udział. Szacun Wielki. Mirek, zrozum mnie dobrze. Także szacunek dla pani Poseł, za to ,że zainteresowała się Optymalnością. Z pewnością Pani Poseł słyszała wielokrotnie "opty", ale jeżeli w dalszych działaniach nie będziemy mówić "opty", to co dotrze na samą górę? I stąd moje rozwarzania. I tylko tyle!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To nazwy niestrawne dla niektórych środowisk, dlatego nie ma nic na "opty". Przyjdzie pora, będzie jak ma być.
Teraz LCHF jest na topie. Ale trzeba coolerowi dac rozpiske, ze to to samo, bo nie bedzie reklamowal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Henryk
Go
|
Najłatwiej jest krytykować,powiedzmy coś o sobie.Najważniejsze przejść przez rzekę.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Mirek, zrozum mnie dobrze. Także szacunek dla pani Poseł, za to ,że zainteresowała się Optymalnością. Z pewnością Pani Poseł słyszała wielokrotnie "opty", ale jeżeli w dalszych działaniach nie będziemy mówić "opty", to co dotrze na samą górę? I stąd moje rozwarzania. I tylko tyle! Hmm, "optymalnie" wydaje się być najlepszym określeniem naszego sposobu odżywiania się. Może w swoim otoczeniu za rzadko używam tego określenia - nawet, gdy ktoś pyta. Dzięki Małgosiu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Powinniśmy się cieszyć z tego co jest. Powstanie takiej Komisji Parlamentarnej z udziałem Optymalnych to jest duże osiągniecie. Powinniśmy "płomień tej świeczki podtrzymywać" a nie stawiać jej w "przeciągu"...
|
|
|
|
|
|
|
|