Autor
|
Wtek: Konferencja Optymalnych. (Przeczytany 547743 razy)
|
Mirek
Go
|
(...) dzisiaj rano córka pobiegła do piekarni i z matką, moją żoną - na moich oczach! - wrąbały po świeżej, dużej bułce. ręce i nogi się uginają... ... ale, ale... Czyżby Cię Mirku kusił ten widok... świeży i duży...?? Gdy organizm mój przeszedł na "drugą stronę", po przebudowie, to pojawiły się nowe zjawiska. Np. brzydki (wymiocinowy z lekka) zapach świerzego pieczywa. Kiedyś był kuszący. teraz nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
(...) dzisiaj rano córka pobiegła do piekarni i z matką, moją żoną - na moich oczach! - wrąbały po świeżej, dużej bułce. ręce i nogi się uginają... ... ale, ale... Czyżby Cię Mirku kusił ten widok... świeży i duży...?? Hmmm... może i na siebie warto popatrzeć, dzięki. Z boku lepiej widać. Może gdzieś głęboko drzemie jeszcze we mnie tęsknota za świerzym..., e tam wolę wędzony boczuś
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Dostaną zdrową dietę wysokowęglowodanową, aby Matka Natura się nie rozeźliła! Akurat Matka Natura jest nieco bardziej cierpliwsza od wszystkich "dietobiorców" i "dietodawców" razem wziętych. Ona nie ma w zwyczaju chodzić "na skróty", a już na pewno nie będzie po raz kolejny rozdawać tego, co już dawno uczyniła- bardzo dawno. Ponieważ nie można działać wbrew Prawom Matki Natury, większość musi pozostać na zdrowej diecie wysokowęglowodanowej! I żadnej przykrości z tego powodu, ani wyrzutów sumienia nie należy czynić. Albowiem trudno nie spełnić takiej prośby - "chleba naszego powszedniego daj nam...", - skoro tak ładnie proszą. Buuu, Z bezsilnością jest mi ciężko. "Przez rozum wiem", że 100% racji masz Adminie. "Z porśód wielu dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle". Nawet moi bliscy proszą o chleb powszedni: dzisiaj rano córka pobiegła do piekarni i z matką, moją żoną - na moich oczach! - wrąbały po świerzej, dużej bułce. ręce i nogi się uginają... Mirku! Nie spiesz się z rozdawaniem "racji", to przede wszystkim Twoja Rodzina, nie nasza. No, tak. Trochę dystansu i jest lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Szefu zabawia się w ten sposób, prowadząc taki... no... zawoalowany sondaż. Ale wcale tego nie ukrywa!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach Diabeł tkwi w błędach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Poznacie ich po ich owocach"... Wyrwane z kontekstu, to strasznie kretyńsko brzmi i nie zawsze jest prawdą do tego! Fakt, trudno mi zaakceptować jaja jako owoce. To nowatorski i niekonserwatywny sposób myślenia. Ahhuuuu!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kreteńczycy, to kiedyś potęga była, nawet powiadaja niektórzy, że od Słowian sie zaczęła A nie od Szwedów, Szwajcarów i co lepszych!!! Zapamiętać, proszę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeśli przysłuży się sprawie i będzie dalej im. Adama Jany, to czemu nie?
Nad logo, wobec tego, prace już powinny się rozpocząć.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
WAŻNE!
Wracając do Konferencji planowanej na 7 grudnia 2013 r. (sobota), godz. 10.00 – 16.00, w Sali Widowiskowej Miejskiego Domu Kultury w Łaziskach Górnych Mikołów, ul. Karola Miarki 15, Organizator zaprasza wszystkie chętne osoby, które stosują Żywienie Optymalne Dr-a Jana Kwaśniewskiego, do uczestnictwa w tym spotkaniu.
Ponieważ łączę w sobie wszystkie poniższe, uosobione cechy nie jestem w stanie znaleźć argumentu na "nie", same "tak". Uczestnicy konferencji: 1. Parlamentarzyści 2. Samorządowcy 3. Naukowcy 4. Organizacje promujące zdrowie 5. Dyrektorzy szkół i przedszkoli 6. Lekarze, dietetycy, doradcy żywieniowi 7. Rolnicy 8. Media 9. Sportowcy 10. Osoby wyleczone Wobec powyższego, chciałbym uzupełnić moje informacje o kosztach. We własnym zakresie zapewnię sobie WIKT, transport- w tym szczęśliwy powrót, nocleg, opierunek (wezmę Żonę ). Jakich jeszcze kosztów winienem się spodziewać? Może jeszcze w czymś będę mógł pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radziu! Nie mam pojęcia, ale możesz do Organizatorów się zwrócić z zapytaniem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To pewne, że mogę!!! Cała przyjemność po mojej stronie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Przypomniałem sobie. Czegóż to akurat ja mogę oczekiwać po Konferencji. Nic szczególnego, otóż zamierzam "podać dłoń" następująco: - Prezesowi, to tak "z racji urzędu "; - Toanowi; - antonimowi "Luckystart"; - MarianowiM; - RafałowiS; - Gavroche; - Zyonowi; - panom "Karwa"; - "obcym". A także słyszeć i widzieć.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
prof. dr hab. Stanisław Berger
W swych poszukiwaniach spotkałem wielu ludzi życzliwych, którzy pomagali mi, w miarę możności w dalszym zajmowaniu się problemem. W różnych okresach, w różny sposób udzielali mi swego wsparcia następujący ludzie: prof. Julian Aleksandrowicz, prof. Stanisław Berger, Bronisława Chrząszcz, Jerzy Grotowski, Premier Piotr Jaroszewicz, V-ce Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego Mieczysław Kazimierczuk, red. Stanisława Podgórska, doc. Czesław Półtorak, dr Włodzimierz Ponomarenko, prof. Henryk Rafalski, Marian Spychalski, red. Jerzy Surdykowski i inni. Może nie będzie aż tak "ciężko"... http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=162Kurczaczek, MariuszM coś brakuje mi spójności. W/w wymienione nazwiska, to sami "anarchiści", czy jednak nie. A może- w historycznej konsekwencji- to była w pewnym sensie desperacka droga, znaczy wrong way.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Radziu! Nie mam pojęcia, ale możesz do Organizatorów się zwrócić z zapytaniem. Zwróciłem się! Tam się zwróciłem- Biuro Organizacyjne Konferencji. Ale nie będę o nic pytał. Z dwóch powodów. Na stronie internetowej OSO jest rzetelna informacja i z pewnością zaproszonych poinformowano by o istniejących niedogodnościach- to po pierwsze. A po drugie, to "... koń nie prosi i nie pyta, póki zdrowe ma kopyta...".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ty na poważnie się tam wybierasz? Skontaktuj się z OSO, bo to jakieś wycieczki ponoć dla aktywu będą, to może Cię zabiorą.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Co mam zrobić? Gdzie Dwóch nie może, tam... sam sobie poradzę! Furman jaki jest każdy widzi, chyba że w "czarnej kropie" umorusany siedzi, ale wtedy wiadomo jak mnie widzi. Przyjadę ze swoją Świtą- jakby to ładnie podać , samcem ode mnie jedzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Niestety zawiodę i będę godzinę wcześniej- zegarki mam niepoprzestawiane.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Też zawiodę i nie będę, bo mam obowiązki rodzinne, akurat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|