jerzy555
Go
|
nie ma, że to, że tamto... Ale liczba miejsc jest ograniczona... to rzeczywiście się tylko pojawię.....być może....no będę się dowiadywać, poszukam namiarów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tutaj są namiary... Adres stowarzyszenia: 43-600 Jaworzno ul. Grunwaldzka 200. Nr tel. (0-32) 616-51-82, FAX (32) 616-63-74. SKYPE: optymalni_jaworzno e-mail Biura OSBO: biuro@optymalni.org.pl
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem skąd się tam wzięła na końcu ta śmiejąca się 'buźka" ja jej tam nie wstawiłam...
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
co chcesz od buźki, wesoła jest i już, Jutro zadziałam i zapisuję się. Żonka dostała info w tej sprawie odemnie ale już wie że nie pojedzie
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
poczyniłem pierwsze kroki w celu wyjazdu do Ciechocinka na konferencję optymalnych. Zgłoszenie już do mnie jedzie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żonka dostała info w tej sprawie odemnie ale już wie że nie pojedzie A może Żonka też by chciała jechać? Nawet jeśli nie jest Optymalna. Może taka Konferencja byłaby dla niej bodźcem do DO... Czy ten temat w ogóle Ją nie interesuje?
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
Renia, moja żonka od czterech lat żyje w stresie od kiedy odżywiam się inaczej. Boi się że umrę z tego powodu przedwcześnie. Razem ze swoimi kuzynkami podtykają mi różne gazety z artykułami o wybitnej szkodliwości diety optymalnej na organizm człowieka. Jestem obiektem obserwacji i nie wyciągają z tego żadnych wniosków. Czekają u mnie na stłuszczenie wątroby, arytmię serca, zaawansowaną miażdżycę i inne takie tam podobne choroby. Mój szef w pracy mnie także ostrzega(on ma wiele kłopotów zdrowotnych), jedna z tych kuzynek małżonki też wiecznie z lekarstwami. Bardzo bym chciał żeby ze mną pojechała, myślę że trochę się wstydzi swojej figury(uwielbia słodycze i ciasta). Wielu naszych znajomych uważa że jestem szczupły tylko z powodu moich turystycznych działań nie będę się już tym wszystkim przejmować bo szkoda pięknego życia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to jest smutne. Przypomniało mi to wywiad (w kwietniowym numerze "Optymalni") z 81 letnim panem, który jest już 15 lat na ŻO. On miał piętnaście lat temu problemy ze stawami i w ogóle z chodzeniem. Lekarze nie dawali mu szans na poprawę zdrowia, tylko zapisywali tabletki uśmierzajace ból. Dowiedział on się o DO i konsultował to z lekarzami. Lekarze bardzo przestrzegali go przed tym. Pomimo to on jednak "zaryzykował" i cieszy się zdrowiem do dziś. Nie może jednak pochwalić się tym przed lekarzem, który go najbardziej przestrzegał, bo...lekarz nie żyje...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...Wielu naszych znajomych uważa że jestem szczupły tylko z powodu moich turystycznych działań ...
To jest taka sama analogia jak z poprawą zdrowia u mojej siostry. Ona przez 2 lata nie wychodziła z mieszkania, bo była słaba i miała depresję po nowotworze piersi. Potem namówiłam ją na DO (bez zastanawiania się to przyjęła) i w krótkim czasie poprawiło jej się zdrowie i zaczęła wychodzić z domu. Córka jej i znajomi mówili wtedy, że ten ruch na świeżym powietrzu jej pomógł, a nie zastanawiali się skąd ona na to siły wzięła...
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renia, za każdym razem sobie mówię że nie będę o tym już gadać z ludźmi(ŻO) Jak ktoś będzie miał ochotę wogóle zauważyć cokolwiek, to się zainteresuje. Ja też tak postanowiłam i ciągle łamię to postanowienie...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A mnie się to nigdy nie zdarza! Po robić sobie wrogów... I konkurencję do stołu!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zdejmij Wojciech okulary... bo znowu nie wiem czy mówisz poważnie...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ja zawsze mówię poważnie, z przymrużeniem oka!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
napewno część osób wysłała już potwierdzenia udziału(ja także dzisiaj) więc chyba narazie nic z tego. Może za rok?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A nie da się przełożyc tej konferencji na 2-go czerwca ? albo i troszkę później? Znowu ominie mnie coś fajnego Szkoda, że nie możesz być... Twój syn ma tego dnia wesele? Mam nadzieję, że tych konferencji będzie jeszcze sporo...
|
|
|
|
|
|
|
|