administ
Go
|
Planowano Uroczystość na 10-go czerwca w Ciechocinku, ale Tata nie chciał narażać Stowarzyszenia na koszty, więc się nie odbędzie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładnie by pasowało dniu urodzin Twórcy Diety Optymalnej. Początek czerwca to jest piękny czas... A koszty każdy by mógł pokryć za siebie... Chociaż w każdym terminie od wiosny do jesieni jest pięknie...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
W czerwcu na pewno dałabym radę, w maju...nie jestem pewna
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Planowano Uroczystość na 10-go czerwca w Ciechocinku, ale Tata nie chciał narażać Stowarzyszenia na koszty, więc się nie odbędzie.
To jedyna przyczyna, więc nie ma problemu. Przyjadą tylko ci, którzy potrafią zrezygnować z uciech, czy wygód na dzień, czy może dłużej. Dla Przyjaciela warto. Na ostatniej Konferencji, której byłem świadkiem, uczestnicy otrzymali materiały piśmienne, a wśród nich ulotki reklamowe m.in. firmy "Klimeko". Wspomniałem jaką cenę osiąga na ryneczku warszawskim masło z tej firmy i to przy 5-cio % podatku VAT. To "Harley Dawidson" na maślanym rynku cenowym! Smalec gęsi innej firmy "...zalecany przy diecie optymalnej..." (cyt. z ulotki) też "się ceni". Czy Tato o tym wie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Na ostatniej Konferencji, której byłem świadkiem, uczestnicy otrzymali materiały piśmienne, a wśród nich ulotki reklamowe m.in. firmy "Klimeko". Wspomniałem jaką cenę osiąga na ryneczku warszawskim masło z tej firmy i to przy 5-cio % podatku VAT. To "Harley Dawidson" na maślanym rynku cenowym! Smalec gęsi innej firmy "...zalecany przy diecie optymalnej..." (cyt. z ulotki) też "się ceni". Czy Tato o tym wie? Oczywiście piszę o rzeczach, które "się sprzedają" m.in. w Eko-sklepach. Zamiast ulotek od Dostojnych firm wystarczyłoby wiadro śmietany 30-tki do placków ziemniaczanych z np. wątróbką (modna i potrzebna ostatnio ) i ..."armia wykarmiona". Wspominałem coś o chęci obierania ziemniaków?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czy Tato o tym wie? Mój Tato Radziu jest lekarzem medycyny, dzięki któremu wyleczyło się wielu ludzi, a nie handlarzem masła, smalcu, czy innych dóbr konsumpcyjnych, dlatego takie sprawy Go w ogóle nie interesują.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czy Tato o tym wie? Mój Tato Radziu jest lekarzem medycyny, dzięki któremu wyleczyło się wielu ludzi, a nie handlarzem masła, smalcu, czy innych dóbr konsumpcyjnych, dlatego takie sprawy Go w ogóle nie interesują. I słusznie! Jestem tej samej myśli!!! Jego nie powinny, ponieważ ... . (To z pewnością dokończę, być może na spotkaniu). Napisałem informację skąd Stowarzyszenie może spróbować pozyskać fundusze, których mu brakuje i tyle tytułem wyjaśnienia.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mój Tato Radziu jest lekarzem medycyny, dzięki któremu wyleczyło się wielu ludzi,
pozwolę sie nie zgodzić http://youtu.be/RRWMlsMhlI8?t=32sP.S po tej śmietance Klimeko moje bakterie sklpeowe toczyły małą rewolucje z tymi ekologicznymi.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... P.S po tej śmietance Klimeko moje bakterie sklpeowe toczyły małą rewolucje z tymi ekologicznymi. Bakterie "Klimeko" nie posiadają stosownych certyfikatów unijnych o tym, że są ekologiczne. Przynajmniej nie ma tego na etykietach.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
śmietance Klimeko
W śmietance nie ma bakterii. Chyba, że źle spasteryzowana Śmietana z mleczarni jest szczepiona selekcjonowanymi szczepami bakterii, więc żadna przypadkowa salmonella, czy inna "eklogiczna" parazytoza "od baby przy hali", czy "prosto od krowy" się nie trafia. PS głównym źródłem powszechnie występujących parazytoz jest jedzenie surowych produktów, głównie warzyw, szczególnie korzennych.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Śmietanka jest "tylko jedna"- kalibru trzydzieści i sześć.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
36% - tortowa, 30% - kremówka - nie mylić z ciachem!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zgoda! Z tłuszczem nie należy przesadzać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kremówka jest bardziej uniwersalna.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tortową trzeba rozcieńczać.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
byla to smietanka 36 chyba powyzej 5dni ,poniewaz byla lekko kwasna i 'zsiadla' no i po wypyciu jakies 30 lekko mi brzusio wzdelo. Moze mialem pecha ;D
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To nic groźnego. Najwyraźniej nie wszystko ubili.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
byla to smietanka 36 chyba powyzej 5dni ,poniewaz byla lekko kwasna i 'zsiadla' no i po wypyciu jakies 30 lekko mi brzusio wzdelo. Moze mialem pecha ;D
Nic dziwnego, 36 ma króciutki termin przydatności. Te szczepione mogą leżeć i leżeć... aż ktoś kupi. To nic groźnego. Najwyraźniej nie wszystko ubili. Bo te niedobitki pewnie się pod wieczkiem zadekowały.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To nic groźnego. Najwyraźniej nie wszystko ubili. Mógł sobie sam ubić tą śmietanę...
|
|
|
|
|
|
|
|