MariuszM
Go
|
byla to smietanka 36 chyba powyzej 5dni ,poniewaz byla lekko kwasna i 'zsiadla' no i po wypyciu jakies 30 lekko mi brzusio wzdelo. Moze mialem pecha ;D
Nic dziwnego, 36 ma króciutki termin przydatności. Te szczepione mogą leżeć i leżeć... aż ktoś kupi. To nic groźnego. Najwyraźniej nie wszystko ubili. Bo te niedobitki pewnie się pod wieczkiem zadekowały. 5 dni jest dla slodkiej,po tym terminie +7dni dla ukwaszone =x. Wole takie,kt termin slodkosci to 14 dni cuiavia lub piatnica (biedronkowa rowniez)oraz wszesnia. klimeko drogie :p
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
byla to smietanka 36 chyba powyzej 5dni ,poniewaz byla lekko kwasna i 'zsiadla' no i po wypyciu jakies 30 lekko mi brzusio wzdelo. Moze mialem pecha ;D
Nic dziwnego, 36 ma króciutki termin przydatności. Te szczepione mogą leżeć i leżeć... aż ktoś kupi. To nic groźnego. Najwyraźniej nie wszystko ubili. Bo te niedobitki pewnie się pod wieczkiem zadekowały.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...
klimeko drogie :p
I słusznie! Po co komu tani sponsor. Przecież ja nie chcę się z Wami licytować, w którym jest mączka kukurydziana modyfikowana, a w którym mączka chleba świętojańskiego, a w którym tylko bakterie szlachetne, czy te "nie ubite". Sponsorów szukam na 10-go czerwca. Masz dzieci w jakimkolwiek UKS-ie?... Bywam na zawodach i widzę kluby, których dzieci-zawodnicy prezentują na sobie "portfele" sponsorów. I w tym momencie- tylko w tym momencie- nie interesuje mnie, który zawodnik jest lepszy, czy gorszy na mecie. Szukając sponsora wybieram tego, który ufundował najlepsze nagrody z Burmistrzem miasta "X" włącznie lub zadbał o swoich zawodników. Ale to tylko przykład, nazwę go sportowym. I tak zakładam, że Jubilat jest skromnym człowiekiem i impreza rangi masowej nie przyniesie Organizatorom zbyt wielkiej chwały w jego oczach.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja do tego nie piłem.... tej śmietanki znaczy Busines is Busines(i)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
...Po co komu tani sponsor. Miałem okazję poznać nowego prezesa OSO i w tym temacie (i nie tylko) jestem spokojny.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...Po co komu tani sponsor. Miałem okazję poznać nowego prezesa OSO i w tym temacie (i nie tylko) jestem spokojny. Czy powyższe z poniższym da się powiązać? Planowano Uroczystość na 10-go czerwca w Ciechocinku, ale Tata nie chciał narażać Stowarzyszenia na koszty, więc się nie odbędzie.
Odczytałem, że powód- dla którego Uroczystość została odwołana- to koszty, które Stowarzyszenie miałoby ponieść. Przecież mogę spróbować zinterpretować to inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mają tyle do zrobienia (prezes to kopalnia, a co tam - to wulkan pomysłów ), że ile by nie zebrali, to wszystko jest mało. Dlatego widząc i doceniając to (oraz przez skromność) dr Kwaśniewski nie chce generować dodatkowych kosztów. Moim zdaniem oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Teraz zrozumiałem, że Prezes- swoimi pomysłami- generuje takie koszty m.in. organizacji Uroczystości, że Jubilat rezygnuje z niej po to, żeby w ten sposób zaoszczędzone środki, Stowarzyszenie mogło przeznaczyć na inne, ważne cele.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No dobra - to inaczej Kasa na chorych (poprzez: promocję, szkolenia, dofinansowania wyjazdów najbardziej chorych itp.,itd.) nie na zabawę!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Coraz lepiej mi idzie. "Kasa na chorych (poprzez: promocję, szkolenia, dofinansowania wyjazdów najbardziej chorych itp.,itd.)" to równoważy mój zapis "inne, ważne cele". Proste! Teraz ... Mój zapis "generuje takie koszty m.in organizacji Uroczystości" zrównoważę Twoim " nie na zabawę!". Ha?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A tak dobrze mi szło. Czyli, w tym roku nie mam po co jechać do Ciechocinka choćby obierać ziemniaki, chyba że sam wygeneruję jeszcze większe, szczytne cele i przy okazji znajdę na nie sponsora. I tak Cię lubię A i ja oceniłem należycie Twój reportaż kulinarny. na Youtube
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I tak Cię lubię A i ja oceniłem należycie Twój reportaż kulinarny. na Youtube Ocenzurowałeś swój reportaż. Twoje dzieło, twoja wola.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niczego nie cenzurowałem. Wgrałem jeszcze raz filmik z poprawioną ścieżką dźwiekową ze wzgledu na prawa autorskie. Dlatego wszystkie wpisy zostały automatycznie skasowane.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Trzeba uważać, bo zaraz ochrzczą "siekierowym"
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dopóki nicka nie przekręcają, to jest o'k
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Niczego nie cenzurowałem. Wgrałem jeszcze raz filmik z poprawioną ścieżką dźwiekową ze wzgledu na prawa autorskie. Dlatego wszystkie wpisy zostały automatycznie skasowane.
No to mi ulżyło. Bo napisałem coś pochlebnego i zatroskałem się, że zostałem mylnie odczytany.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Otrzymałam dzisiaj liczydła optymalne (wraz z marcowym numerem "Optymalni') . Fajna i prosta sprawa, nie trzeba szukać w tabelach, tylko wszystkie ilości BTW ma się w jednym palu...nie, w jednym kółeczku... Serdeczne dzięki Zarządowi OSO.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wrzesień 2012. Wszystko ustali najbliższy Zarząd.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To znaczy, że w tym roku Zjazd Optymalnych odbędzie się we wrześniu? W Ciechocinku?
|
|
|
|
|
|
|
|