Autor
|
Wtek: Szczepionki. (Przeczytany 273013 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szczepienia są niebezpieczne...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Afryka Zachodnia wolna od epidemii eboli a to pech, szczepionki przecież miały być obowiązkowe. http://stooq.pl/n/?f=1017905u nas pewnie i tak wprowadzą obowiązek , bo u nas postrzeganie donatorów w postaci firm far. jest przychylne przeca . No i prezes pejsbuka zaszczepił swoją pociechę .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nic nie szkodzi, jak następna epidemia wyskoczy, to będą mieli gotowca.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
Po pierwsze chcę się przywitać na forum bo to mój pierwszy post. Poza tym, temat protestów antyszczepionkowych w Pakistanie ma trochę specyficzną naturę. Otóż CIA wykorzystało program szczepień przeciw polio do zbierania materiału genetycznego w celu znalezienia rodziny Bin Ladena, co zresztą im się udało. Więcej tutaj http://www.theguardian.com/world/2011/jul/11/cia-fake-vaccinations-osama-bin-ladens-dna . Także mają tam dosyć ograniczone zaufanie, trudno się dziwić. A co do moich doświadczeń, to przed wyjazdem do jednego z krajów na Bliskim Wschodzie miałem obowiązkowy cały panel szczepionek - żółtaczki, febry, tyfusy, pneumokoki a nawet wścieklizna. I to wszystko chyba w ciągu miesiąca. Miałem przez kilka dni gorączkę i powiększone węzły chłonne po jednej stronie ciała. Póki co wszystko ze mną ok, a od przejścia na dietę w ogóle super
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Po pierwsze chcę się przywitać na forum bo to mój pierwszy post.
Czesc bartoche, czy jestes kumplem gavroche?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jeśli to nie jakieś jaja, to fajnie, bo stworzą równowagę i możliwość dialogu. Bo fanatycy anty- i pro- to tylko fanatycy.
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
Chyba nie mogę o sobie powiedzieć żebym był kumplem, ale trafiłem na dietę optymalną właśnie przez niego i jego posty na wykop.pl Moja ksywka to taki hommage na jego cześć
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba nie mogę o sobie powiedzieć żebym był kumplem, ale trafiłem na dietę optymalną właśnie przez niego i jego posty na wykop.pl Moja ksywka to taki hommage na jego cześć Dziękuję zatem, miło mi. Cieszę się podwójnie, że Dobrze Ci się wiedzie na ŻO, wytrwałości życzę.
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
Aha, a przy okazji to mieszkając w Londynie zachorowałem na świńską grypę w lecie zdaje się 2009 roku kiedy wystąpiła tam jej pandemia. Część znajomych też chorowała, sporo osób z pracy również. Niczym nie różniła się od zwykłej grypy którą przechodziłem już ze dwa razy w życiu - gorączka, wszystko boli, poczucie że umieram. Ot, standard. Jedyna dziwna sprawa że było to upalne lato.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aha, a przy okazji to mieszkając w Londynie zachorowałem na świńską grypę w lecie zdaje się 2009 roku kiedy wystąpiła tam jej pandemia. Część znajomych też chorowała, sporo osób z pracy również. Niczym nie różniła się od zwykłej grypy którą przechodziłem już ze dwa razy w życiu - gorączka, wszystko boli, poczucie że umieram. Ot, standard. Jedyna dziwna sprawa że było to upalne lato.
Co jakiś czas pojawia się bardziej zjadliwa morfa wirusa grypy, nic nowego. Ale Farma zaciera rączki, bo szczepionki się będą sprzedawać, więc się nagłaśnia sprawę. Ja mam córkę w wieku przedszkolnym i obserwuje teraz taką ciekawą zależność; dzieciaki, które zaszczepiono na ospę wietrzną, chorują teraz na półpasiec, a dzieci, które nie były szczepione i przechorowały naturalnie ospę, nic nie łapią.
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
Czyli co, lepiej nie szczepić dzieci w ogóle? Pół biedy ospa wietrzna, też przechodziłem i nic mi nie było, ale sprawy jak żółtaczka, hpv? Chyba warto.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli co, lepiej nie szczepić dzieci w ogóle? Pół biedy ospa wietrzna, też przechodziłem i nic mi nie było, ale sprawy jak żółtaczka, hpv? Chyba warto.
Dawniej wszystkie choroby się przechodziło. Hpv to raczej nie, nowinki bym omijał. My mamy wyszczepione lub w trakcie tężec, krztusiec, polio i WZW. Nie w tym rzecz, fajnie by było mieć możliwość decydowania o zindywidualizowanym kalendarzu szczepień i jeszcze, żeby lekarz epidemiolog coś podpowiedział. Ta obecna nagonka na szczepienia i straszenie jest chora sama w sobie.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Może świńskie mięso stanieje!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już i tak jest za tanie. Żal tych rolników. Dostają grosze, a wieprzowinę do "naszych" marketów z zachodu przywożą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|