RTS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"RTS" bardzo dziękuję, że się tak sprawiłeś w zastępstwie (pod moją nieobecność na Forum). Jakieś bardzo krótkie są: http://www.youtube.com/watch?v=kSSIYFqsG18 - Jan Kwaśniewski, Wykład Chicago cz. 7, http://www.youtube.com/watch?v=xrnxKEVZIUo - Jan Kwaśniewski, Wykład Chicago cz. 8. PS przypominam jednak na wszelki wypadek, że ani się "przebiałczyć", ani "niedobiałczyć" nie można, gdy przestrzega się generalnej zasady Żywienia Optymalnego.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jasne, że przy zachowniu proporcji BTW.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niedługo będziemy mieli jubileusz - setny film.. Uśmiałam się na filmie, gdzie pan mówił, że po przebudowie organizmu musiał zmniejszyć spożycie białka, chociaż ...żal mu było.. Albo - co takiego mają żółtka? Czy chodzi o żółty kolor..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Prawda, jak niewiele trzeba, aby zrozumieć Dietę Optymalną? W zasadzie same chęci...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładnie, w prosty sposób, tłumaczy dr. Kwaśniewski, że należy jeść zbilansowane posiłki w takiej ilości, jakiej organizm się domaga i nie ma praktycznie możliwości przebiałczenia, gdyż zjadamy tyle ile potrzebujemy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A pseudointelektualiści dietetyczni gadają, że Pan Dr "Kwaśniewski zaleca 30g" i "się myli"... PS co do "myli", to nie wiem którzy, ale to słusznie, bo myć się trzeba z powodu zasad higieny osobistej!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może się myli, ale i tak mi to nieładnie pachnie..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli ktoś je mięso, które przez miesiąc "dojrzewa"- to nawet jeśli się myje - "zapach" - zostaje..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Może się myli, ale i tak mi to nieładnie pachnie... I słusznie czujesz, ale niektórzy mają tak stępiałe zmysły i nie tylko, że nie czują zupełnie "klimatu".
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pierwsza klasa! Klimat również
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To był bardzo dobry pomysł z tym YT! Teraz każdy zainteresowany Dietą Optymalną ma większe możliwości... Choć nieszczęśnikom nic nie pomoże. Nawet najlepsze! Taki los nieszczęśnika.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tych "nieszczęśników" żal mi tylko tych, którzy nie mieli okazji usłyszeć o DO. A ci, którzy nie chcieli jej zastosować, mimo, iż dowiedzieli się, że można dzięki niej pozbyć się większości chorób - to trudno, każdy ma prawo wybrać - nawet źle..
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dobrze nam tak , tak samo jak osobom wypowiadającym się w kwestii ŻO dla OSBO. Dobrze, że OSBO ujawnia skarby
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|