Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Zupa z sera camembert (Przeczytany 5438 razy)
|
adampio
Gość
|
Przerobilem troche zupe Pascala Brodnickiego. Zupa jest super, jezeli lubimy francuzkie sery. Dobrze jest kupic oryginalny camembert albo inny ser francuzki a efekt bedzie udany. 500 g sera camembert 100 ml Ĺmietany 1 ĹyĹźka mÄ
ki 30 g masĹa 2 cebule pokrojone w piĂłrka 300 ml biaĹego wina 1 liĹÄ laurowy
1. Camembert pokrĂłj w kostkÄ. WrzuÄ do miski. Dodaj 100 ml Ĺmietany i rozdrobnij wszystko widelcem lub mikserem. 2. W miseczce wymieszaj mÄ
kÄ z 4 ĹyĹźkami wody. 3. W garnku rozpuĹÄ masĹo. WrzuÄ cebulÄ i podsmaĹź na zĹoto (ok. 2 minuty). 4. Wlej do garnka biaĹe wino, dodaj miksturÄ z mÄ
ki, liĹÄ laurowy i 500 ml wody. Zagotuj i dodaj ser. Wymieszaj trzepaczkÄ
, Ĺźeby ser siÄ rozpuĹciĹ. 5. Gotuj zupÄ 2 minuty na maĹym ogniu, Ĺźeby siÄ nie przypaliĹa. Dopraw solÄ
i pieprzem.
BTW 1:2,6:0,3
w 100 gr jest B: 8,6 T:22,2 W:2,5
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|