admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
Bardzo ładnie tam Zyon piszesz, akurat doskonale wpisujesz się w zagrabianie...  Ale, czy wrato? 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ze niby ja grabie?  .To raczej z nudow a nie z oczekiwanua rzeczowej dyskusji. Zreszta taki byl zamiar coolera- wrzucic g.... w wentylator to opryska wszystkich dookola. Ale zawsze mozna liczyc na jakas ciekawa dyskusje
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
Ale jak fajnie się Jarmołowiczowi forum ruszyło.  Bo przydechło ostatnio z kretesem!  To samo czeka i to Forum, ale tak to już jest niestety.  Reanimować nie mam ochoty. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
 
wiadomoci: 3825
|
Warto, warto. Jest się z czego pośmiać.  "Co za debilskie problemy typu "ile białka", normalnie jak w wariatkowie... Cool" Dokładnie. "Lepiej nie wiedzieć nic, niż wiedzieć źle". Śmieszą mnie dyletanci, którzy wypowiadają się na tematy o których nie mają pojęcia, z pozycji znawcy. Oczywiście dając ciała na rzeczach zupełnie podstawowych i logicznych nawet dla 'ludojadów'. Bo nawet małpa zje wg apetytu, a nie żeby się nie przebiałczyć, czy niedobiałczyć.  Trudno sobie wyobrazić w naturze, smakosza chudego mięsa, szczególnie z wyboru. Niezły kabareciarz z tego JW. Patentowany głąb, za przeproszeniem, nie zasługujący na uwagę Admina. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
Zaiste nie wiem co mnie siekło, że napisałem takie rzeczy, może ten świąteczny czas, a może co innego, ale to już przecież nie moja bajka. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
|
Nigdy nie wchodziłem na to DD, ale że zachwalacie, to lukne sobie 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ale jak fajnie się Jarmołowiczowi forum ruszyło.  Bo przydechło ostatnio z kretesem!  To samo czeka i to Forum, ale tak to już jest niestety.  Reanimować nie mam ochoty.  Ruszylo, bo sie pojawil temat bumerang, okazuje sie, ze sa ludzie ktorzy licza co do grama i sie boja przebialczenia. To juz kolejny raz, bo z rok temu tak samo sie skonczylo- JW stwierdzil autorytatywnie, ze czlowiek ?spala? i koniec dyskusji. A reanimacja to takie wlasnie dyskusje, tylko co z tego jak ktos jest odporny na argumenty.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Bardzo ładnie tam Zyon piszesz, akurat doskonale wpisujesz się w zagrabianie...  Wziac to za dobra monete czy co? 
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
Reasumując: "Przeszedłem na dietę niskobiałkową. Białko z jajka sru na podłogę i zlizuję. Niższej diety już nie znam" - znalezione gdzieś w necie... 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Aj, to u mnie ze dwie osoby by się najadły niskimi białkami. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
 Ale zdrowe i żywe raczej samego białka (tego białego po ugotowaniu) nie tkine. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
W majonezie jeszcze przelkne 
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
Coś bym napisał o albuminie, ale jakoś nic nie pamiętam!  Tylko coś mi się jarzy, że jak kogo poparzy w przełyku kwasem  , to nic tylko surowe the white of an egg, czy egg white trzeba dogardłowo podawać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Z albuminy ponoć tylko albumina powstanie, ale na Ww białka od jaj chyba nie takie złe, po co mają nam żółteczka wyżerać? 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5703
|
Albumina ma głównie transportować i utrzymywać ciśnienie osmotyczne we włosiczkach i przestrzeni międzykomórkowej, ma sporo aminokwasów ograniczających, czyli jako wyjściówka do budowania własnych białek ma mizerną wartośc biologiczną. No, ani składu aminokwasowego, ani innych ciekawostek związanych z albuminą więcej nie pamiętam, ale przecież łatwo to znaleźć jak kogo interesuje. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|