Autor
|
Wtek: Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta. (Przeczytany 442016 razy)
|
Zyon
|
No ale juz Jasnie Wielmozny go oswiecil, ze jest w bledzie, bo bialka musi byc ponad 20%
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No ale juz Jasnie Wielmozny go oswiecil, ze jest w bledzie, bo bialka musi byc ponad 20% Ale węgle już w gramach podał... <200 g W to już LC. No dobra, kulturyści też takie rozróżnienie stosują, tylko, że dla nich HC bywa i 1000 g
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Guzik się na tym JW zna niestety, ale to nie mój problem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Guzik się na tym JW zna niestety, ale to nie mój problem. I to jest dobre "Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta"
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czyli wg tego: L. Ostrowska i Lach poddali analizie tygodniowy jadłospis diety podany przez Kwaśniewskiego. Stwierdzili, iż średnia wartość energetyczna dziennej racji pokarmowej w analizowanym tygodniowym jadłospisie wynosiła 2731,6 kcal (od 2391-3083 kcal), średnia zawartość białka 95,7 g, tłuszczów 234,8 g, węglowodanów 68,0 g. Udział energii z białek wynosił średnio 14%, z tłuszczów 76,8% a z węglowodanów 9,2%. To recepta JW jest to subtelne przesuniecie granicy B kosztem T. Wystarczy 7% bialka wiecej i juz wszystko smiga? Tylko kto tyle bialka wciagnie oprocz nagrywaja?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
No ale juz Jasnie Wielmozny go oswiecil, ze jest w bledzie, bo bialka musi byc ponad 20% Ale węgle już w gramach podał... <200 g W to już LC. No dobra, kulturyści też takie rozróżnienie stosują, tylko, że dla nich HC bywa i 1000 g Szczerze mowiac to trudno mi sobie wyobrazic LC wcinajac dziennie 199gW. To raczej w strone koryta ciagnie, bo jak dodac bialka conajmniej 20% energetycznie to akurat strzal w sam srodek koryta.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze na dobrychdzieciach jest przesłanie: "Kwaśniewski nie ma racji". Ale kto tam rozgarnięty się przejmuje, co piszą na DD? Ważne, że Dietę Optymalną reklamują.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No ale juz Jasnie Wielmozny go oswiecil, ze jest w bledzie, bo bialka musi byc ponad 20% Ale węgle już w gramach podał... <200 g W to już LC. No dobra, kulturyści też takie rozróżnienie stosują, tylko, że dla nich HC bywa i 1000 g Szczerze mowiac to trudno mi sobie wyobrazic LC wcinajac dziennie 199gW. To raczej w strone koryta ciagnie, bo jak dodac bialka conajmniej 20% energetycznie to akurat strzal w sam srodek koryta. Był taki przypadek opisany, jakiegoś otyłego co tyle zjadał i był na LC. Ale to przez chwilę, potem schudł...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
200g wegli to odpowiednik 1,3kg ziemniakow.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
200g wegli to odpowiednik 1,3kg ziemniakow. Gdzieś u dr Witoszek widziałem jadłospis na 1,4 kg ziemniaków i to dla dzieciaka! Nawet przy HC to hardcore
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Tak czesto wygladal moj korytkowy dzien. Tylko 7% wiecej wegla niz JW na LC proponuje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I tak niezłe, jak na koryto Ja nie liczyłem, ale byłem gdzieś blisko Ww. 3-4 litry mleka, 3-4 bochenki chleba, a na obiad paczka makaronu z kostką twarogu. Mięso tylko czasem, z warzywami.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najważniejsze na dobrychdzieciach jest przesłanie: "Kwaśniewski nie ma racji". Ale kto tam rozgarnięty się przejmuje, co piszą na DD? No teraz przy tej ich "kompulsywnej potrzebie pisania" widac to wyraznie, bo pisza posty jeden pod drugim nie zwiazane ze soba nawet tematem. Widac to zwlaszcza u nagrywaja, ktory niedlugo nawet w postach o pogodzie bedzie pisal, ze "nawet w teorii chmur Kwasniewski sie myli a Ponomarenko ma racje"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Też to zauważyłam. Wypowiedzi bez związku ze sobą. Akcja wyreżyserowana...Komuś bardzo na tym zależy, żeby świat "uchronić" przed DO...Ciekawe, kto za to płaci...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mogliby już trochę lepiej się przygotować i nie ośmieszać się...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To raczej tzw przyjacielskie przyslugi, wczesniej przeciez JW sciagnal na forum Dangela, mozliwe ze z takim samym zamiarem, ale tamten jakos nie przejawial checi pisania. Wiec (tak, wiem, wiem) teraz jest inny znajomek.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tych dwóch czubków, to już prawie nie czytam, powtarzają się jak zepsute automaty. Patrzę jak Adaśko się odnajduje w tej paranoi Swędzi go to forum, ale gdzie będzie chwalił DDP tak szerokiemu gremium?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zauwaz, ze z kolei Adasko swedzi tez ich, nagrywaj co chwila do niego wrzuca krzywe teksty i jezdzi a i cooles na niego wskoczyl Bo DDP to jakby nie patrzec nakladka, modyfikacja czy wariacja na temat ZO
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|