Autor
|
Wtek: Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta. (Przeczytany 441861 razy)
|
Gavroche
|
Bo to lekarz, wagi pilnował, ale głupoty jadł to i umarł. A ja mówię o zwykłych ludziach, bez pojęcia dietetycznego, którzy jedzą mało, bo tak. I nie pleć, że wszyscy wokół Ciebie po 30-stce to albo grubasy, albo na ŻO Mozliwe, co do badan to ok, tez czytalem, ze restrykcje powoduja zwolnienie metabolizmu, wolniejsze zuzywanie sie hormonow, enzymow etc i zycie jest dluzsze. Ale to jak wspomniales albo powody ideologiczne, albo wspolnoty religijne, jakies grupy czy srodowiska. Tacy zwykli, tzw cywilizowani ludzie w naszym swiecie? Szczerze watpie. Znam takich szczuplych, pozornie wysrpotowanych i pelnych wigoru. Ale o wiekszosci z nich wiem i znalazlem jakies "felery". Obserwuje tez od sporego czasu jak osoby z mojego otoczenia, np z ktorymi chodzilem do szkoly, chodze teraz do pracy, zawsze szczuple powolutku, powolutku sie zaokraglaja. Bo normalni "cywilizowani" ludzie sami z siebie ot tak nie beda sie katowac restrykcjami kalorycznymi, to nierealne men w naszym swiecie Zgoda. Większość ma syndromy z braku ruchu i nadmiaru jedzenia. Wystarczy jednak wziąć zdjęcia naszych dziadków i pradziadków i wszyscy szczupli oraz żyjący dłużej niż obecnie. Mniej było jedzenia, a więcej roboty.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jawohl! Ale na LCHFach zjada się stosunkowo mało. Ciotka Adamiakowa zum beispiel tyje na 1500 kcal! Bo jada zbyt mało węglowodanów 30g, ptfu białka jajka i siem głodzi powietrzem i wodą
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Bo to lekarz, wagi pilnował, ale głupoty jadł to i umarł. A ja mówię o zwykłych ludziach, bez pojęcia dietetycznego, którzy jedzą mało, bo tak. I nie pleć, że wszyscy wokół Ciebie po 30-stce to albo grubasy, albo na ŻO Mozliwe, co do badan to ok, tez czytalem, ze restrykcje powoduja zwolnienie metabolizmu, wolniejsze zuzywanie sie hormonow, enzymow etc i zycie jest dluzsze. Ale to jak wspomniales albo powody ideologiczne, albo wspolnoty religijne, jakies grupy czy srodowiska. Tacy zwykli, tzw cywilizowani ludzie w naszym swiecie? Szczerze watpie. Znam takich szczuplych, pozornie wysrpotowanych i pelnych wigoru. Ale o wiekszosci z nich wiem i znalazlem jakies "felery". Obserwuje tez od sporego czasu jak osoby z mojego otoczenia, np z ktorymi chodzilem do szkoly, chodze teraz do pracy, zawsze szczuple powolutku, powolutku sie zaokraglaja. Bo normalni "cywilizowani" ludzie sami z siebie ot tak nie beda sie katowac restrykcjami kalorycznymi, to nierealne men w naszym swiecie Zgoda. Większość ma syndromy z braku ruchu i nadmiaru jedzenia. Wystarczy jednak wziąć zdjęcia naszych dziadków i pradziadków i wszyscy szczupli oraz żyjący dłużej niż obecnie. Mniej było jedzenia, a więcej roboty. Gdy się człowiek porusza, to i witaminy, minerały,aminokwasy,wolne kwasy tłuszcowe,glukoza,glicerolem można się najeść ... A jeść,aby przerabiać. Słaby pomysł jest to
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ale co z zakwaszaniem podczas ruchu,cięzkiej pracy fizycznej ?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dawniej lubiano wspomóc się piezoelektrykami. Robiono to nie od parady i bez świadomości raczej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dawniej lubiano wspomóc się piezoelektrykami. Robiono to nie od parady i bez świadomości raczej. Znaczy kryształy? Czy bardziej intrygująco DNA? Czy piroelektryka?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
No zenujaca komedia sie zrobila, facet sie przyznal, ze wymyslil to wszystko i to jest jedna z WIELU fikcyjnych postaci, ktore wymyslil. Wiec to nie jakis pojednyczny przypadek tylko facet po prostu konfabuluje na kazdym kroku No wiarygodnosc 100% , pogrratulowac JW wspolnika
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie se chlapnął Nie wiem czy to komedia...czy co?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Pewnie se chlapnął Nie wiem czy to komedia...czy co? To? C2H5OH
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może mu się kartki z odpowiedziami pomieszały, to pewnie nie z tego forum i musi odkręcać...
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Faktycznie kobiety za nim po wuwuwu łażą i siem żalą
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Mollersa mialo byc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Strasznie mi się podoba: "masz rację, Cooler", "to oczywiste, Cooler", "dzięki za linki, Cooler" Nie wiem jak wy, ale ja to mam frajdę! Biedni są natomiast rodzice, dzieci i znajomi Grzesia Reca z Puszczykowa, taki obciach! Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, zawarte w nich w dużych ilościach nie są tam dla ozdoby. Są bardzo silnymi przeciwutleniaczami. W smalcu nie ma ich wcale albo prawie wcale. W innych produktach poddanych intensywnej obróbce termicznej też ich nie ma wiele. Zauważyłeś pewne powtarzające się objawy ? Sucha pękająca skóra to zewnętrzna oznaką między innym zmasowanego ataku wolnych rodników. I w podobnym, absurdalno-idiotycznym stylu, sobie gaworzą Wspaniałe!
|
|
|
|
|
|
|
|
|