forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-30, 13:38:04

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
660719 wiadomoci w 4059 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  gołąbki optymalne
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] Do dou Drukuj
Autor Wtek: gołąbki optymalne  (Przeczytany 14520 razy)
akazah
Go


Email
Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #20 : 2010-01-09, 12:33:20 »

a tej wody w tym garnku ma być dużo???? te roladki mają być całe przykryte czy niekoniecznie?
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #21 : 2010-01-09, 13:01:12 »

Jak do duszenia to mało i na małym ogniu się ten proceder uprawia Smile 
Zapisane
Opal
Go


Email
Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #22 : 2010-01-09, 13:21:50 »

Ja zawsze daję wody około pół cm nad poziom mięsa. Gotuję długo 1-1,5 godz.), więc część odparuje, a wody między gęsto ułożonym mięsem nie jest dużo.
Zapisane
akazah
Go


Email
Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #23 : 2010-01-10, 12:16:18 »

dziękuję bardzo:) dziś robię na obiadek.... a z czym podajecie najczęściej tę potrawę???
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70554


Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #24 : 2010-01-10, 18:29:31 »


Ja podałam z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.  Very Happy No ale teraz to już chyba "musztarda po obiedzie"  Sad
Zapisane

akazah
Go


Email
Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #25 : 2010-01-10, 20:31:09 »

ja również podałam z ziemniaczkami:) palce lizać, nie sądziłam że to może być takie dobre...mniam mniam
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #26 : 2010-01-10, 20:38:33 »

Czyli kapusta święciła dziś triumf Smile  Smile  Smile 

Kiedyś w Budapeszcie węgierskie małżeństwo zachwalało danie ich zdaniem znane wyłącznie na Węgrzech. Nazywali je kaposzta, jak trafiło na stół to się okazało że jest takie samo jak nasze gołąbki, z mięsem i ryżem, sos jedynie trochę bardziej ostry, pomidorowy może z czuszką.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70554


Odp: gołąbki optymalne
« Odpowiedz #27 : 2010-01-10, 21:21:28 »

No to mamy ładny sezon - gołąbki same wpadają nam do gąbki  Laughing Ja miałam dzisiaj - dla odmiany zwyczajne gołąbki  Laughing Do mielonego mięsa dołożyłam mielone skóry gotowane (niedużo), bo była okazja przemycić. Miałam ich narobione wprzód na dwa dni i nikt nie narzekał, że znowu to samo.
Jeszcze zostały mi do wypróbowania roladki z boczku. Chcę zrobić z surowego boczku - tylko nie wiem czym nadziewać, żeby u nas wszystkim dogodzić. Chyba najlepiej zrobię z ogórkiem kiszonym, do tego pasek szynki wędzonej i cebuli. No i zapiekane w piekarniku. Już czuję ten smak.. Laughing i zapach.. Wink
Zapisane

Strony: 1 [2] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 19 zapytaniami.