Autor
|
Wtek: Poważne problemy ze ściegnami i skórą (Przeczytany 228434 razy)
|
smalec
Go
|
Czyżby w aceroli był inny kwas askorbinowy, którego nie można przedawkować? I czy w Polsce można kupić świeżą acerolę, czy są tylko pastylki z wyciągiem o tej nazwie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
smalec
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Tymoteusz82,
ma Pan problem z uzależnieniem od tabletki? Jakie żelazo w tabletkach, jeśli dostępna jest wątróbka? Podroby, pasztet, kaszanka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
smalec
Go
|
Jakieś naukowe źródła na poparcie tej tezy, poza źródłami producentów sprzedających 10 razy droższą witaminę C? Jak codziennie łyknę całe pudełko na raz tych pastylek, to nie pojawią się objawy przedawkowania witaminy C? Zresztą pastylka chyba nie występuje w naturze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
To jak w takim razie temu zapobiec, skoro ja musze przyjmowac wit C ?
Wystarczy syntetyczną wit C zastąpić naturalną - Acerolą Dziwne, że dzieci do ósmego roku życia jej nie mogą jej stosować. Czyżby ta była szkodliwsza? Ja płaciłam w arkadii za 100szt witaminy C z naturalnych owoców i ziół - tylko 15 zł.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Cyt pana dr. Jana Kwasniewskiego Często spotykałem się z zarzutem, że w Żywieniu Optymalnym (®) jest za mało witamin. Takie mniemanie nie jest oparte na konkretnych badaniach, które by wykazały ile i jakich witamin znajduje się w diecie optymalnej, czy jest ich za dużo, czy za mało, czy dokładnie tyle, ile potrzeba w tym właśnie modelu żywienia. Takich badań nie robiono, zresztą nie ma ku temu żadnej potrzeby. Szkoda byłoby czasu i pieniędzy na podobne badania.
Nauka ustaliła, że najwięcej witamin znajduje się w produktach pochodzenia zwierzęcego, a lekarze, dietetycy i dziennikarze robią ludziom wodę z mózgów, namawiając ich do jedzenia warzyw i owoców właśnie dlatego, że „zawierają one dużo witamin”. Nie zawierają – taka jest prawda. Wszystkie witaminy znajdują się w produktach pochodzenia zwierzęcego w najkorzystniejszych postaciach (enzymy), ilościach i proporcjach. Nie wszystkie witaminy znajdują się w produktach pochodzenia roślinnego, występują one ponadto w niekorzystnej dla człowieka postaci i w niekorzystnych ilościach i proporcjach.
......i dalej podaje pan dr nastepujace produkty: - watroba - tunczyk, - sardynki - zoltka jaj - maslo - ser
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Dziwne, że dzieci do ósmego roku życia jej nie mogą jej stosować. Czyżby ta była szkodliwsza? Ja płaciłam w arkadii za 100szt witaminy C z naturalnych owoców i ziół - tylko 15 zł.
A jeszcze lepsza naturalna za 0zł, kilka kroków i ruchów ręką
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
smalec
Go
|
W DO źródeł żelaza jest mnóstwo - podroby i żółtka. A odnośnie witaminy C, to chyba jednak najprościej zastosować warzywa, co da 2 efekty w jednym: odkwasi mocz i zapewni naturalną witaminę C: Zawartość witaminy C w 100 g części jadalnych wybranych produktów
Nazwa produktu Witamina C (w mg) Źródła bogate Porzeczka czarna 183 Papryka czerwona 144 Brukselka 94 Papryka zielona 91 Kalafior 69 Szpinak 68 Truskawki 66 Poziomki 60 Kiwi 59 Cytryny 50 Pomarańcze 49 Porzeczka czerwona 46 Podstawowe źródła w naszym pożywieniu Kapusta czerwona 54 Kapusta biała 48 Pomidory 23 Kapusta kwaszona 16 Ziemniaki wczesne 16 Ziemniaki późne 11 http://www.zdrowie.med.pl/witaminy/witc_2.htmlSkoro lekarz nie zalecił suplementowania, to wystarczy jeść warzywa i problem załatwiony.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Zwierzęta nie dostają zawałów.. bzdura.. A Żadne wyprodukowane witaminy , nigdy nie dorównają naturalnym, zawartych w naturalnych pokarmach..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
Ziemniaki bez łupin zakwaszają a w łupinach nie możesz zjeść zbyt dużo, bo mają dużo węglowodanów. Zapoznaj się z tabelą i sam wyciągnij wnioski: http://www.odzywianie.info.pl/Rownowaga-kwasowo-zasadowa.htmlZacznij uzupełniać węglowodany innymi warzywami, które rzeczywiście są zasadotwórcze i ogranicz kosmiczne porcje witaminy C. Ja powyżej 1 grama wit. C dziennie mam ogromne nasilenie zgagi - to świadczy o tym, jak ona zakwasza. Dla zdrowego człowieka dzienne zapotrzebowanie na C to 70-100 mg a nie 5 gramów. Nawet biorąc poprawkę na Twoje choroby to IMHO 1 gram wystarczy - nawet w ulotkach przestrzegają przed przekraczaniem jednego grama. Chyba, że masz jakieś szczególne zalecenia od lekarza ze względu na specyficzne uwarunkowania zdrowotne. Dieta optymalna nie polega na suplementowaniu się witaminą C w końskich dawkach i niejedzeniu warzyw innych niż ziemniaki A tu coś przeciwnego, ziemniaki alkalizują http://www.we-dwoje.pl/rownowaga;kwasowo-zasadowa;w;organizmie,artykul,7399.html
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zwierzęta nie dostają zawałów.. bzdura.. Reniusia, mam wrażenie, że przeczytałaś tylko tytuł
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Bardzo dobre, bardzo dobre!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Zwierzęta nie dostają zawałów.. bzdura.. Reniusia, mam wrażenie, że przeczytałaś tylko tytuł Zoniusiu przeczytałam recenzję..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Zwierzęta nie dostają zawałów.. bzdura.. Reniusia, mam wrażenie, że przeczytałaś tylko tytuł Zoniusiu przeczytałam recenzję.. W takim razie pewnie doczytałaś, że i u zwierząt zdarzają się zawały, ale niesamowicie rzadko
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|