Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pomoc w ustaleniu B/T/W oraz kcal na start (Przeczytany 42500 razy)
|
viola44
Go
|
Pytanie mam takie " Dlaczego po upływie określonego czasu zmieniać proporcje na 1:2,5-3:1-1,5, skoro te węglowodany są złe ?" Przyznam, ze interesuje mnie baaardzo ten aspekt żywienia. Pozdrawiam bredda nie o to chodzi przyklad : gdy na poczatku spozywalas 1 g bialka na kg wagi to po adopcji gdy zmniejszysz bialko proporcja ulegnie zmianie np 70 - 150-70 1-2-1 , zmniejszasz bialko np 50 g i masz 1-3- 1,2
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
skoro te węglowodany są złe ?" Nie ma złych węglowodanów. "Złe" wynika tylko z braku wiedzy! PS co złego jest w tym, że ktoś na śniadanie zajada chleb z margaryną i szynką, zapijając słodką herbatą? Nic (jeśli nie przekroczy 20% energii w tłuszczu i jeśli zje nie mniej niż 20% białka w dawce pokarmowej), a nawet można dożyć sędziwego wieku, co bardzo wielu potwierdziło i potwierdza swym długim życiem. To znacznie zdrowsze śniadanie od zalecanych "płatków śniadaniowych" zalanych wodą, czy mlekiem, bo brak jest w nich wystarczającej ilości i białka i tłuszczu do poprawnego funkcjonowania organizmu! Stąd jest to "niebotyczne" IG zalecanych płatków - jakby ktoś nie wiedział. Takiego "kociokwiku" tą "dietą niskowęglowodanową" i rzekomą "szkodliwością węglowodanów" niektórym biedakom narobili, że aż żal ściska!, Na szczęście, nie wszyscy dali się "zwariować". I do tego przypominam, że najnowsze badania naukowe "udowodniły", że mózg ludzki potrzebuje już 160-180g glukozy, a nie 120 jak dawniej mniemano!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Pytanie mam takie " Dlaczego po upływie określonego czasu zmieniać proporcje na 1:2,5-3:1-1,5, skoro te węglowodany są złe ?" Przyznam, ze interesuje mnie baaardzo ten aspekt żywienia. Pozdrawiam bredda nie o to chodzi przyklad : gdy na poczatku spozywalas 1 g bialka na kg wagi to po adopcji gdy zmniejszysz bialko proporcja ulegnie zmianie np 70 - 150-70 1-2-1 , zmniejszasz bialko np 50 g i masz 1-3- 1,2 "viola44" ładnie wytłumaczone! !
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
"Nie ma złych węglowodanów" admin , niezły "skurczybyk" z ciebie jak chcesz - napiszesz jak cię proszą - NIE
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
A dla mnie odpowiedź i tak za mało zobrazowana Nie viola urazić, ale więcej chaosu jest w Twoim poście niż w mitologii greckiej hehehe Zrozumiałe może być dla kogoś kto już wie o co chodzi
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
A dla mnie odpowiedź i tak za mało zobrazowana Nie viola urazić, ale więcej chaosu jest w Twoim poście niż w mitologii greckiej hehehe Zrozumiałe może być dla kogoś kto już wie o co chodzi czego nie rozumiesz?
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
Tego "systemu"
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Tego "systemu" Nie przejmuj się - nikt nie rozumie
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Przepraszam, że post za postem (brak opcji "Edytuj" ... chyba napisze stosowne pismo do programistów forum ) Pytanie mam takie " Dlaczego po upływie określonego czasu zmieniać proporcje na 1:2,5-3:1-1,5, skoro te węglowodany są złe ?" Przyznam, ze interesuje mnie baaardzo ten aspekt żywienia. P.S. Jeszcze raz prosiłbym o zapoznanie się z postem powyżej na temat mojej sytuacji. Za każdą odpowiedź i wskazówkę będę ogromnie wdzięczny (nawet nie wiecie w jakim stopniu Pozdrawiam bredda proporcje możesz zmienić poprzez : 1 zwiększenie węglowodanów lub 2 zmniejszenie białka np. jesz 80 g B 40 W proporcja 1:0,5 tak ? 60 g B 60 W prop. 1:1 40 g B 60 W prop. 1:1,5 zgadza się ?
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
Przepraszam, że post za postem (brak opcji "Edytuj" ... chyba napisze stosowne pismo do programistów forum ) Pytanie mam takie " Dlaczego po upływie określonego czasu zmieniać proporcje na 1:2,5-3:1-1,5, skoro te węglowodany są złe ?" Przyznam, ze interesuje mnie baaardzo ten aspekt żywienia. P.S. Jeszcze raz prosiłbym o zapoznanie się z postem powyżej na temat mojej sytuacji. Za każdą odpowiedź i wskazówkę będę ogromnie wdzięczny (nawet nie wiecie w jakim stopniu Pozdrawiam bredda proporcje możesz zmienić poprzez : 1 zwiększenie węglowodanów lub 2 zmniejszenie białka np. jesz 80 g B 40 W proporcja 1:0,5 tak ? 60 g B 60 W prop. 1:1 40 g B 60 W prop. 1:1,5 zgadza się ? To, to ja wiem, ale w ogóle po co zwiększać dawkę węglowodanów ?
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
nie zwiększasz węglowodanów , ale zmniejszasz ilość białka po prostu , a wtedy zmienia się proporcja
teraz jaśniej ???
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
nie zwiększasz węglowodanów , ale zmniejszasz ilość białka po prostu , a wtedy zmienia się proporcja
teraz jaśniej ???
no przeciez wlasnie to napisalam.... okazalo sie byc chaosem...
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
no tak
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jak widzisz "bredda" jest wiele teorii. Nie kazda jest poprawna ale sa tu przedstawiane.
Zalozenie jest takie: kazdego dnia masz inne zapotrzebowanie z roznych powodow i kazdego dnia mozesz miec zapotrzebowanie na inne BTW
Nastepne zalozenie mowi, ze jjemy w zaleznosci od potrzeb wg nastepujacego "wzoru" BTW 1:2,5-3,5: 0,5-1,5 i tu jak sama widzisz sa mozliwosci zmiany zarowno weglowodanow jak i tluszczow a takze bialka, poniewaz cala zaleznosc odnosi sie do bialka.
Wszystko w zaleznosci od potrzeb organizmu. Jak trenujesz intensywnie podnosisz t i w, jestes chora podnosisz b itd.
Jak wifdzisz wszystkie trzy skladniki mozna podniesc albo obnizyc .
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Chaos to raczej nie, ale mnie osobiście przez chwilkę zastanowił problem "adopcji", to takie dwuznaczne słowo ... .....to po adopcji gdy zmniejszysz bialko proporcja ulegnie zmianie
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Adopcja - czyli zapewne adaptacja.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Chaos to raczej nie, ale mnie osobiście przez chwilkę zastanowił problem "adopcji", to takie dwuznaczne słowo ... .....to po adopcji gdy zmniejszysz bialko proporcja ulegnie zmianie jak to milo wrócić z pracy i przeczytac cos takiego, ja cierpie na pewna prawidlowosc, gdy raz mnie cos rozsmieszy w ciagu dnia, trzyma potem do konca, a gdy przypomni mnie sie nastepnego dnia, przewaznie w samochodzie w drodze do pracy, to tez mam ubaw.... oczywiscie ze adaptacji a nie adopcji..... Radzio ty bystry chlopak jestes..... wiesz ja tez lubiem wyszukiwac takie "forumowe perełki" taki typ ze mnie....
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
....... gdy raz mnie cos rozsmieszy w ciagu dnia, trzyma potem do konca, a gdy przypomni mnie sie nastepnego dnia, przewaznie w samochodzie w drodze do pracy, to tez mam ubaw....
Nie miałem złych intencji!* Choć przyznaję- "troszkę" rozmyłem temat *- tu miałem na myśli Twoje bezpieczeństwo podczas jazdy .......
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
....... gdy raz mnie cos rozsmieszy w ciagu dnia, trzyma potem do konca, a gdy przypomni mnie sie nastepnego dnia, przewaznie w samochodzie w drodze do pracy, to tez mam ubaw....
Nie miałem złych intencji!* Choć przyznaję- "troszkę" rozmyłem temat *- tu miałem na myśli Twoje bezpieczeństwo podczas jazdy ....... no masz racje, powiedzmy ze stojac na czerwonym swietle rozmyslam o tym i owym, czasami trąbią z tyl bo sie niecierpliwią... ale czym byłby ten swiat bez uroczych kobiet o wlosach w kolorze blond?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
..........czasami trąbią z tyl bo sie niecierpliwią... ale czym byłby ten swiat bez uroczych kobiet o wlosach w kolorze blond? Trąbieniem na światłach nie ma powodu się niepokoić(bez względu na kolor włosów kierowcy). Przecież dzięki temu powstała słynna "definicja" nanosekundy. Świat byłby ................. mniej radosny???
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|