MariuszM
Go
|
"Kwas mirystynowy może regulować dostępność biologiczną kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, takich jak kwas dokozaheksaenowy (DHA) " Kaws stearynowy i palmitynowy robią to znacznie lepiej! I wciskają,że jest to szkodliwe. Pytanie tylko dlaczego to (organizm) tak robi..? Dlaczego te "złe kwasy" jw, aktywuję ten dobry AMPK?! Tak być nie może
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zapominałem, że z najnowszych doniesień usscientists proporcja międzi 3-6 omega okazuje się NIEISTOTNA. Teraz jest nowy "naukowy" podział w dietetyce na kwasy tłuszczowe: nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, bez podania pozycji nienasycenia, ponieważ jak pisałem przez elongację mitochondrialną możliwa jest produkcja tzw: "NNTK". Czyli: każdy kto gada dziś o jakimkolwiek znaczeniu 3-6 omega dla zdrowia, albo nie czytał Kwaśniewskich, albo nie jest na bieżąco w zmiennych "poglądach naukowych" usscientists.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A i te nasycone zwierzęce już są raczej nie tak bardzo szkodliwe jak przypuszczano, a chore na pewno są teraz tłuszcze nasycone, roślinne, trans!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli to wszystko tak szybko się zmienia, to niedługo chyba chorowanie będzie oznaką zdrowia a brak chorób będzie się kwalifikował do objawów zagrażających życiu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chyba pora przypomnieć niektórym, kto czterdzieści cztery lata temu wymyślił to, co dziś potwierdzają w badaniach. PS i nie zapominać: Dieta Optymalna Dr-a Kwaśniewskiego, to jedyna realna szansa dla Polski na zdobycie Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny!Trzeba tylko zgłosić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niechby już nawet tego Nobla nie dawali, ale nie pozwalali dalej ludziom niepotrzebnie chorować. Niechby chociaż pozwolili na uczciwą informację, porobili odpowiednią ilość niezależnych badań i dali ludziom wolny, świadomy wybór...Żal tych ludzi, którzy są bardzo posłuszni lekarzom i pomimo to (albo właśnie dlatego) chorują...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chociaż taki Nobel byłby dobrą reklamą dla DO...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba pora przypomnieć niektórym, kto czterdzieści cztery lata temu wymyślił to, co dziś potwierdzają w badaniach. PS i nie zapominać: Dieta Optymalna Dr-a Kwaśniewskiego, to jedyna realna szansa dla Polski na zdobycie Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny!Trzeba tylko zgłosić. Czy ta komisja przyznająca nagrody Nobla jest całkowicie niezależna i nie kieruje się opiniami "światowej sławy ekspertów" - głównie amerykańskich? Pokojowe nagrody Nobla wywoływały sporo kontrowersyjnych opinii i fal krytyki...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Termin zgłoszeń upływa 31-stycznia danego roku. Przypominam, że Austriacy zgłosili kandydaturę Taty w 1999r. Teraz jednak uważam, że szanse są wielokrotnie większe.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niechby już nawet tego Nobla nie dawali, ale nie pozwalali dalej ludziom niepotrzebnie chorować. Renia, Ty nie bądź taki Dr Kwaśniewski, co nigdy o swoje się nie upomina! A ponieważ nigdy się nie upomina, to musi to zrobić ktoś za Niego. Jakieś propozycje?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno dobrze by było zgłosić, szkoda tylko, że jest dopiero możliwość na przyszły rok...tylko ja nie mam pojęcia co? i jak?...Ale zarząd OSO chyba by sobie z tym wyzwaniem poradził...nie wiem czy to jest związane również z kosztami czy "tylko" z dokładną literaturą naukową...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Brufcio - identico taki sam "typ" jak "Verbal" na blogu Teresy... Oj boli go coś bardzo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może sam chciał coś odkryć... no i odkrywa swoje oblicze...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakim prawem jakiś "anonim" bezkarnie ma mi Ojca publicznie obrażać?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Da ludzi na tym świecie, którzy starają się innym pomóc (jak Twój Tata) i niestety są tacy, którzy tylko próbują zaszkodzić (jak "Bruford")... Sadzę, że gdyby nie mieli w tym interesu, to by dali sobie spokój... Reaktory go bolą? Naukowców amerykańskich już nie... http://www.youtube.com/watch?v=jC4uHeLR_OA&feature=related
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedynie pośmiać się tam mogą, skoro swoimi osiągnięciami nie mogą się pochwalić.... Może za formułę 4xS dostaliby Nobla...
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zapominałem, że z najnowszych doniesień usscientists proporcja międzi 3-6 omega okazuje się NIEISTOTNA. Teraz jest nowy "naukowy" podział w dietetyce na kwasy tłuszczowe: nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, bez podania pozycji nienasycenia, ponieważ jak pisałem przez elongację mitochondrialną możliwa jest produkcja tzw: "NNTK". Czyli: każdy kto gada dziś o jakimkolwiek znaczeniu 3-6 omega dla zdrowia, albo nie czytał Kwaśniewskich, albo nie jest na bieżąco w zmiennych "poglądach naukowych" usscientists. mozna cos wiecej jakis link do poczytania?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jakim prawem jakiś "anonim" bezkarnie ma mi Ojca publicznie obrażać?
Poniewaz ten "anonim" mysli, ze nie majac "nika" moze wszystkich obrazac. Nie tylko Twojego ojca. To jest najwieksza plaga tchorzy, ludzi bez wiedzy albo z za mala wiedza.Tchorzy i bezmozgow, ktorzy nie zdaja sobie nawet sprawy z tego z kim dyskutuja. Tak na prawde to szkoda czasu na to aby to zjawisko opisac. Mysle, ze Twoj ojciec, tak na prawde, ma takie wypowiedzi tam, dokad slonce nie zaglada. I slusznie. On wie gdzie po ktorej stronie lezy prawda, stara sie ja przekazac. Jest nas kilka osob, ktorzy ta prawde pojeli i dobrze. Reszta jest milczeniem. Mysle, ze takich "anonimow" jest wielu, nawet wsrod optymalnych, ktorzy do konca prawdy niepojeli. Zawsze tak bedzie. Dlatego mysle, ze cierpliwosc jest dobra cecha. Niemniej jednak tez bym sie w.....gdyby ktos pbrazal ojca. Ale my Twojego ojca kochamy!!
|
|
|
|
|
|
|
|