forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 07:22:29

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Prasa
| | |-+  "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 21 Do dou Drukuj
Autor Wtek: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov  (Przeczytany 367707 razy)
maf
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #120 : 2011-04-22, 20:16:20 »

hehehe,
to nie czytaj!  Wink Mr. Green
Nie moge sie oprzec przed czytaniem. Duzo czytam.

I sam zasmiecam.......
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #121 : 2011-04-23, 20:28:56 »

Badania sponsorowane przez producenta margaryny "Flora" wykazały, że Polacy chorują na sece, bo jedzą za dużo tłuszczów nasyconych, za mało leków na zbicie (ich zdaniem zbyt wysokiego) cholesterolu i zbyt małej ilości suplementow diety. Koenzym Q10 z tabletek pomaga a z mięsa szkodzi... Sad Nie mają skrupułów dalej mordować (bo inaczej tego nie można nazwać) ludzi dla kasy. Dawniej ludzie nie obniżali sobie ani ciśnienia, ani cholesterolu, ani nie brali suplementów diety, a choroby wieńcowe występowały dużo rzadziej. W jaki sposób produkty jedzone prawie od zawsze mogą wywoływać nowe choroby?

http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/go:4/art624.html
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #122 : 2011-04-23, 20:35:53 »

Margaryna Flora jest tak toksyczna, że cyt: "Skład odżywczy margaryny Flora pro.activ może być nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią oraz dla dzieci poniżej piątego roku życia."
O czym donoszą naukowo tu: http://flora.pl/Consumer/Article.aspx?Path=Consumer/CholesterolAdvice/LoweringYourCholesterol/MedicationLaughing Laughing Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #123 : 2011-05-13, 12:35:25 »


http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1002/1/1/maslo-lepsze-od-margaryny-.html

Chyba już wszyscy wiedzą, ze masło jest zdrowsze od margaryny, no ale reklamować margarynę trzeba, żeby ten przemysł nie padł...ludzie mogą padać... Confused
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #124 : 2011-05-13, 14:45:36 »

Nie, właśnie tak wdrukowano informację: "masło jest szkodliwe, a margaryna zdrowa", że każda odwrotna informacja, nie będzie przyjmowana do jaźni.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #125 : 2011-05-15, 15:45:16 »

Wlasnie bylem w sklepie aby kupic 5 kg masla, bylona przecenie. 50 % rabatu za najlepsze maslo na swiecie....czyli Lurpak. Tak reklamuje polska telewizja, a ja sie pod tym podpisuje. Smietana 38% byla tez przeceniona o 70 %  Laughing Ludzie nie wiedza co dobre. I tak trzymac. Laughing Laughing Laughing
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #126 : 2011-05-15, 16:21:37 »

Czy masło można mrozić?
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #127 : 2011-05-15, 16:35:07 »

Można.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #128 : 2011-05-15, 16:43:32 »

Można.


Dziękuję  Smile   
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #129 : 2011-05-15, 17:08:24 »

Ekonomiczniej jest mrozić masło extra, bo ma mniej wody, a partie przeznaczone do chłodzenia nie są pakowane w mleczarni tylko w pergamin, a w pergmin powleczony zewnętrznie folią aluminiową. Ona się jakoś fachowo nazywa, ale nazwa wyleciała mi chwilowo z głowy. Powiedzmy, że to gwarowo będzie: "pazłotko".
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #130 : 2011-05-15, 17:12:43 »

Czyli że jakby masło w "pazłotku" było to do mrożenia nie treba już go w nic dodatkowego pakować?
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #131 : 2011-05-15, 17:28:38 »

Dokładnie tak.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #132 : 2011-05-15, 17:44:26 »

Z wielu niepublikowanych, naszych przepisów kulinarnych pamiętam, że jest przepis na kotlety mielone robione jak tu: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=137 , ale przy formowaniu kotleta i zamiast śmietany, obtacza się mięsem kosteczkę mocno zmrożonego masła. Podczas pieczenia rozpuszczysza się ona powoli, przez co nie wypływa z mięsa, dając takim kotletom wyjątkową soczystość i maślany smak. To rarytas ze staropolskiej kuchni.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #133 : 2011-05-15, 19:34:06 »

odobnie robi sie "staropolskiego" devolaja. Ale kto o tym dzis pamieta?
Moze Brodnicki albo Olivier?

A to jest super jedzonko. To maslo ..hm..
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #134 : 2011-05-15, 21:28:08 »

..... devolaja. Ale kto o tym dzis pamieta?
.

Pewien Szef Kuchni z jadłodajni w IKEA.....  Cool
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #135 : 2011-05-15, 22:35:10 »

Z wielu niepublikowanych, naszych przepisów kulinarnych pamiętam, że jest przepis na kotlety mielone robione jak tu: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=137 , ale przy formowaniu kotleta i zamiast śmietany, obtacza się mięsem kosteczkę mocno zmrożonego masła. Podczas pieczenia rozpuszczysza się ona powoli, przez co nie wypływa z mięsa, dając takim kotletom wyjątkową soczystość i maślany smak. To rarytas ze staropolskiej kuchni.

W przepisie nie ma o kostce masła dawanej do środka kotleta Smile  , ale spróbuję takie zrobić Smile 
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #136 : 2011-05-16, 07:20:51 »

Bo, gdyby było w przepisie o mrożonym maśle, to przepis przestałby być "niepublikowany".
Dodam tylko, że kostkę masła porcjuje się na stosownej wielkości słupki przed zamrożeniem.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #137 : 2011-05-16, 09:55:28 »

Nie ma o kosteczce masła do faszerowania nią kotleta Smile 
Może jest jeszcze inny przepis z taką opcją?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #138 : 2011-05-16, 10:06:09 »

... przy formowaniu kotleta i zamiast śmietany, obtacza się mięsem kosteczkę mocno zmrożonego masła. Podczas pieczenia rozpuszczysza się ona powoli, przez co nie wypływa z mięsa, dając takim kotletom wyjątkową soczystość i maślany smak. To rarytas ze staropolskiej kuchni.

Teresa - a to czytałaś... Rolling Eyes Laughing
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov
« Odpowiedz #139 : 2011-05-16, 10:42:49 »

Czytałam i spodziewałam się tę informację znaleźć w przepisie. Ale, masz rację, że w sytuacji jak tutaj, ona tam konieczna nie była. Przepraszam za zamieszanie.
Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 21 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.