Autor
|
Wtek: "Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov (Przeczytany 367094 razy)
|
|
Jarek
Go
|
Końskie albo ośle jak kto woli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ale jak to "się nie bać" To kto wtedy statyny będzie kupował?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Powiedziałbym: ''spoko, głupich nie zabraknie '' . Ale to nie tak. Zakładamy, niestety błędnie, że nie każdy musi się znać na hydraulice czy finansach. Ufamy autorytetom i fachowcom. Ojciec przestał brać ten ''lek ratujący życie '' i żyje, a matce podczas wizyty lekarskiej na zupełnie coś innego, przepisano te ''dobro''. Kobiecie, która ma 75 lat i z racji fizjologii cholesterol 250 - 300. Natrętni oszuści nie odpuszczają, wszystko zrobią za te wakacje na Karaibach. A lud wierzy w ich altruizm.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie sami lekarze też łykają jak czaple...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najbardziej niebezpieczny, dla siebie samego, jest niedouczony konsument.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jednak ja trafiłam kiedyś na mądrą lekarkę. Z wynikiem cholesterolu całkowitego 280 poszłam prosić ją o leki na zbicie tak niebezpiecznych poziomów I ta kobieta odmówiła mi wypisania statyn, powiedziała, że to nie jest najgorszy poziom a te leki są niebezpieczne i trzeba je brać do końca życia Do dziś jestem w szoku, że tak powiedziała
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedyś mi statyny też chciała lekarka zapisać. Nie miałam ochoty na branie leków (tyle to wiedziałam, że wszystkie mają skutki uboczne), więc spytałam się jej czy jest inny sposób na zbicie cholesterolu. Mówiła mi, że bym musiała dokładnie zaleceń żywieniowych przestrzegać (dała mi broszurki) ale dodała, że to na ogół dużo nie pomaga. Ja tę opcję wybrałam, przestrzegałam jej dokładnie, dużo na ten temat czytałam (ale jeszcze wtedy nie o DO) i kupiłam sobie jeszcze, oprócz "zdrowych" margarynek, oliwek...itp. zioła karczocha, bo ponoć zbija cholesterol. Trochę mi zmniejszył się jego poziom, ale co z tego jak chorób przybywało...
|
|
|
|
|
|
|
|
|