Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Drętwienie rąk w nocy - proszę o rady (Przeczytany 27332 razy)
|
Mena
Go
|
Wtam ponownie, jak już wspominałam w mojej wczesniejszej wypowiedzi w nocy nęka mnie drętwienie rąk. Dzisiejszej nocy kolejny "atak". Nie wiem czy jest to objaw np. złego doboru produktów czy też powinnam szukać przyczyny na innej płaszczyżnie? Mam skrzywienie kręgosłupa. Czy może ktoś z Was na początku diety miał podobną dolegliwość i zna przyczynę? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Nie wiem co Tobie moze pomoc ... ja mialam dosc dlugi okres dretwienie nog ,pozniej dolaczyly rece . Przez przypadek ...wakacje i zmiana zywienia - wieksza dzialka weglowodanow . Po miesiacu zapomnialam . Lekarze diagnozowali skrzywienie kregoslupa i ucisk na nerw ..ble,ble.. Odpowiednia dawka wegli i kilkuletnie dretwienia u mnie poszly w zapomnienie ... Szukaj , organizm daje znac , ze cos nie tak ...jedzenie , buty , kreglarz ...to jest do "naprawienia " . Pozdrawiam cieplo M. p.s. dodam ,ze cale zycie "szarpalam" sie z odchudzaniem ...teraz nie mam takiej potrzeby ...waga jest super!...moze to wlasnie przez "cwiczenie" organizmu glodowkami...
|
|
|
|
|
|
|
Mena
Go
|
Dziękuję za info. Zatem szukam i próbuję ustalić! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Mena Jesli te drętwienia zaczęły się u Ciebie po wejsciu na Ż.O., to można to przypisać reakcji organizmu na zmianę jedzenia. Jesli natomiast miałaś ta przypadłość już wczesniej, to może to być od kręgosłupa jak i np.Borelioza... Ja mam drętwienie lewej dłoni od kilku lat, niedawno badania z krwi wykazały boreliozę. Jestem po kuracji antybitykowej i narazie nic mi nie drętwieje, zobaczymy na jak długo ustąpiło...
|
|
|
|
|
|
|
Mena
Go
|
Czy badania na boreliozę to jakieś specjalne badania czy też można to zauważyć przy typowych badaniach morfologii?
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
Tak, jest to badanie wyłącznie w kierunku boreliozy.Prywatnie kosztuje do 80 zł., zależy od laboratolium, ja płaciłam 65 zł. Warto się przetestować.Człowiek czasem ciągle narzeka niewiedząc że bóle różnego kalibru to sprawka małego pajęczaka
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie wiem co Tobie moze pomoc ... ja mialam dosc dlugi okres dretwienie nog ,pozniej dolaczyly rece . Przez przypadek ...wakacje i zmiana zywienia - wieksza dzialka weglowodanow . Po miesiacu zapomnialam . Lekarze diagnozowali skrzywienie kregoslupa i ucisk na nerw ..ble,ble.. Odpowiednia dawka wegli i kilkuletnie dretwienia u mnie poszly w zapomnienie ... Szukaj , organizm daje znac , ze cos nie tak ...jedzenie , buty , kreglarz ...to jest do "naprawienia " . Pozdrawiam cieplo M. p.s. dodam ,ze cale zycie "szarpalam" sie z odchudzaniem ...teraz nie mam takiej potrzeby ...waga jest super!...moze to wlasnie przez "cwiczenie" organizmu glodowkami... Odchudzanie przez "ćwiczenia", ciekawe i też na M.
|
|
|
|
|
|
|
Rudzik
Go
|
Mena , napisz dokładniej w którym miejscu czujesz drętwienie i czy było ono wcześniej , tzn przed DO ?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mena jest akurat nieobecna w tym wcieleniu, ale... mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
Rudzik
Go
|
Radzio dzięki, nie zauważyłam starej daty posta, ech ten deszcz oczy mi zalał czy co ????
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mena jest akurat nieobecna w tym wcieleniu, ale... mogę się mylić. Ale Zyon miał jakieś podobne... Ale on od sterydów na bank
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mialem podobnoe, moze to nawet te niskie wregle, jakos trudno mi sie teraz w druga strone przestawic.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Znaczy jak przestawić, na drugi boczek?