administ
Go
|
U Szczyła? Wolne żarty... To młody Kwaśniewski podaje, że minimum białkowe wynosi około 17.5g i to tylko w ściśle określonych warunkach. Wie co mówi...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Banialuki.
Po czym wnosisz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
anakin
Go
|
Banialuki.
Po czym wnosisz? Po lekturze "Jak nie chorować?" i ogólnie po słowach Jana Kwaśniewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
U Szczyła? Wolne żarty... To młody Kwaśniewski podaje, że minimum białkowe wynosi około 17.5g i to tylko w ściśle określonych warunkach. Wie co mówi... W warunkach "spoczynkowych", rzekłbym. I przy najlepszym (czyt. optymalnym) metabolic adjust. :->
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ba! W szczególnych warunkach "spoczynkowych" potrafimy nawet białko dystrybuować. Jednak jest to baaardzo złożony proces chemiczny, który być może kojarzy się wielu z ową słynną reinkarnacją. Przy czym ja- ku pocieszeniu wierzących- mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ba! W szczególnych warunkach "spoczynkowych" potrafimy nawet białko dystrybuować. Jednak jest to baaardzo złożony proces chemiczny, który być może kojarzy się wielu z ową słynną reinkarnacją. Przy czym ja- ku pocieszeniu wierzących- mogę się mylić. To bardzo dobra definicja reinkarnacji W przyrodzie nic nie gnije, czy coś
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak mówi przysłowie - nigdy nie wiadomo w czym lub kim znajdują się atomy dawnych organizmów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak mówi przysłowie - nigdy nie wiadomo w czym lub kim znajdują się atomy dawnych organizmów.
Nie ma co tak krytykować kanibali zatem?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Banialuki.
Po czym wnosisz? Po lekturze "Jak nie chorować?" i ogólnie po słowach Jana Kwaśniewskiego. E......liczylem na cos sensownego, jednak bezpodstawnie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
O tak, Ziemia to układ zamknięty, więc chcąc nie chcąc wszyscy ze wszystkim i wszystkimi jesteśmy spokrewnieni.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Li tylko czasem trochę extraterrestrial np. żelaza meteorytowego wejdzie do obiegu np. krwio...?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O tak, Ziemia to układ zamknięty, więc chcąc nie chcąc wszyscy ze wszystkim i wszystkimi jesteśmy spokrewnieni. Owszem, ale niezbyt szczelny Układ zamknięty wymienia tylko energię, a nie materię, z otoczeniem. A do nas przylatuje trochę (rocznie od 500 tys do 5 mln ton) i w drugą stronę też nieco przecieka (gazy i pyły atmosferyczne oraz porwane wraz z nimi organizmy). Takie akwarium z podmiankami raczej http://pl.wikipedia.org/wiki/Biosfera_2
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiedziałem, że mnie poprawicie. Z prochu powstałeś w proch się obrócisz - coś w tym jest, a termodynamice i jej zasadach, to musiałbym mocno przysiąść nad książkami do fizyki aby na ten temat pogadać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiedziałem, że mnie poprawicie. Z prochu powstałeś w proch się obrócisz - coś w tym jest, a termodynamice i jej zasadach, to musiałbym mocno przysiąść nad książkami do fizyki aby na ten temat pogadać. A to, że jesteśmy spokrewnieni, to ładnie napisałeś. Podczas ontogenezy (rozwój osobniczy) mamy rzęski, wici, skrzela, ogon i futro Bo natura zawsze korzysta z utartych, sprawdzonych już, ścieżek i pomysłów. Tak jak twórca samolotu nie zrobi go od podstaw, tylko korzysta z osiągnięć poprzedników; koło, skrzydło, kadłub, silnik, żyrokompas...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jednym słowem ewolucja.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jednym słowem ewolucja. Is all around Komputery i telefony komórkowe ulegają miniaturyzacji, a ekrany telewizyjne i kinowe się rozrastają. Ostatnio patrzyłem na znaczki firmowe samochodów, sto lat temu były malutkie, bo auta rozpoznawało się po charakterystycznej linii, a obecnie są wielkie i agresywne, bo komputery kształtują wygląd aut pod osiągi i bezpieczeństwo. Tak, wszystko ewoluuje
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I co panowie, ogladaliscie to?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Jednym słowem ewolucja. Nooo... nie tak jednym bo na czym to oparte? Na bazie kreac... kreatywności pokoleń twórców/projektantów/inżynierów i innych technicznych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jednym słowem ewolucja. Nooo... nie tak jednym bo na czym to oparte? Na bazie kreac... kreatywności pokoleń twórców/projektantów/inżynierów i innych technicznych. Dlatego ukuto pojęcie ewolucja, żeby za każdym razem nie wymieniać wszystkich zasłużonych... Ale, ale, sprytni ci Twoi kosmosi, bo nie sposób im odmówić, na dzień dzisiejszy, ani udziału w ewolucji biologicznej, ani technologicznej
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bo we wszechświecie jest na wszystko miejsce. To tylko ludzkie zapędy do dzielenia, analizowania rozdrobnionego i dalsze rozdrobnienie - ku chwale wydzielonych drobin! Jako zwykle syntetyzować nie ma komu bo zawsze łatwiej o rozpirz niźli o budowę.
|
|
|
|
|
|
|
|