Autor
|
Wtek: Białko w diecie optymalnej (Przeczytany 341185 razy)
|
jukor
Go
|
No świetnie! I teraz, czy szczawiooctan może składać się wyłącznie ze szkieletu aktywnego octanu wchodzącego na cykl pochodzącego z tłuszczu? Odpowiadam - może i to już za trzecim obrotem szczawiooctan będzie w całości powstały z tłuszczu. Czy zatem z tłuszczu nie ma możliwości glukoneogenezy? A cukier jest niezbędny do życia, dlatego może być wyprodukowany ze wszystkiego co zamienia się w ocet... Szczególnie łatwo z alkoholu. I na zakończenie, bo nie będę uczył tu ani biochemii, ani myślenia: im więcej się wie, tym bardziej się sprawy komplikują i nie ma jednoznacznych, prostych odpowiedzi, bo to tylko uporządkowany chaos według ściśle określonych reguł. Nie zna się reguł - tylko chaos zostaje, lub wiara w cudze poglądy. Dlatego, jak ktoś stwierdzi obecność ketonów w moczu, to może szybko uzupełnić niedobór węglowodanów wypijając wieczorem np. piwo...smakuje zwłaszcza schłodzone po upalnym dniu.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
[...]nie będę uczył tu ani biochemii, ani myślenia[...] ucz ucz, nie bądź taki
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
No świetnie! I teraz, czy szczawiooctan może składać się wyłącznie ze szkieletu aktywnego octanu wchodzącego na cykl pochodzącego z tłuszczu? Odpowiadam - może i to już za trzecim obrotem szczawiooctan będzie w całości powstały z tłuszczu. Czy zatem z tłuszczu nie ma możliwości glukoneogenezy?
To już było omawiane. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5027.0HINT: ^f -> szczawiooctan
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Chociaż... dotąd wiedziałem tylko, że nie w pierwszym obrocie, a teraz wiem, że w trzecim.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
o jeszcze to jest ciekawe Uważać należy również na diety odchudzające. Np. dieta Atkinsa, znana w Polsce jako dieta optymalna Kwaśniewskiego, pomaga schudnąć, ale działa podobnie jak stosowana w leczeniu chorych na raka chemioterapia. Przynajmniej tak twierdzi dr John Mc Dougall z American Physicians Committee for Responsible Medicine. Dieta bogata w tłuszcze i uboga w błonnik, węglowodany i naturalne substancje nieodżywcze wywołuje z czasem w organizmie tzw. kwasicę ketonową (ketozę). Efektem są: zmęczenie, wymioty i brak apetytu.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
...Dieta Optymalna działa jak chemioterapia? To jest już profanacja... Nawet żartować mi się już odechciało...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
o jeszcze to jest ciekawe Uważać należy również na diety odchudzające. Np. dieta Atkinsa, znana w Polsce jako dieta optymalna Kwaśniewskiego, pomaga schudnąć, ale działa podobnie jak stosowana w leczeniu chorych na raka chemioterapia. Przynajmniej tak twierdzi dr John Mc Dougall z American Physicians Committee for Responsible Medicine. Dieta bogata w tłuszcze i uboga w błonnik, węglowodany i naturalne substancje nieodżywcze wywołuje z czasem w organizmie tzw. kwasicę ketonową (ketozę). Efektem są: zmęczenie, wymioty i brak apetytu. Ojejej zaraz zwymiotuję.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
o jeszcze to jest ciekawe Uważać należy również na diety odchudzające. Np. dieta Atkinsa, znana w Polsce jako dieta optymalna Kwaśniewskiego, pomaga schudnąć, ale działa podobnie jak stosowana w leczeniu chorych na raka chemioterapia. Przynajmniej tak twierdzi dr John Mc Dougall z American Physicians Committee for Responsible Medicine. Dieta bogata w tłuszcze i uboga w błonnik, węglowodany i naturalne substancje nieodżywcze wywołuje z czasem w organizmie tzw. kwasicę ketonową (ketozę). Efektem są: zmęczenie, wymioty i brak apetytu. Ojejej zaraz zwymiotuję. Ty się nie śmiej, przecież stwierdził to hamerykański naukowiec "John z America" . Takie doniesienia należy traktować z pełną powagą i skupieniem. Prawdopodobnie jakaś wielka, jajowata głowa nad tym myślała
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
o jeszcze to jest ciekawe Uważać należy również na diety odchudzające. Np. dieta Atkinsa, znana w Polsce jako dieta optymalna Kwaśniewskiego, pomaga schudnąć, ale działa podobnie jak stosowana w leczeniu chorych na raka chemioterapia. Przynajmniej tak twierdzi dr John Mc Dougall z American Physicians Committee for Responsible Medicine. Dieta bogata w tłuszcze i uboga w błonnik, węglowodany i naturalne substancje nieodżywcze wywołuje z czasem w organizmie tzw. kwasicę ketonową (ketozę). Efektem są: zmęczenie, wymioty i brak apetytu. Ojejej zaraz zwymiotuję. Ty się nie śmiej, przecież stwierdził to hamerykański naukowiec "John z America" . Takie doniesienia należy traktować z pełną powagą i skupieniem. Prawdopodobnie jakaś wielka, jajowata głowa nad tym myślała Tak jest. Oh, yeah, skoro John z America to stwierdził, to już się nie śmieję. Sprawy wyglądają poważnie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Taki zakamuflowany śmiech przez łzy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zbynku - mnie chodzi o materiały Ľródłowe dotycz±ce tego zagadnienia w ŻO i DO, a nie wywody Pana Krupki.
lek. med. Krzysztofa Krupki który ma swój atut, żywiąc się optymalnie już ponad 10 lat. Z pozdrowieniami - zbynek juz nieaktualne Stosuje diete opracowana na swoje podobienstwo tzw Dieta lek. med Krzysztofa Krupki + cisnienie rzedu1500 hPa oraz chlorek Mg uaktulniam dla potomnych
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zbynku - mnie chodzi o materiały Ľródłowe dotycz±ce tego zagadnienia w ŻO i DO, a nie wywody Pana Krupki.
lek. med. Krzysztofa Krupki który ma swój atut, żywiąc się optymalnie już ponad 10 lat. Z pozdrowieniami - zbynek juz nieaktualne Stosuje diete opracowana na swoje podobienstwo tzw Dieta lek. med Krzysztofa Krupki + cisnienie rzedu1500 hPa oraz chlorek Mg uaktulniam dla potomnych Tych optymalnych to naprawdę kilku jest...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
lek. med. Krzysztofa Krupki który ma swój atut, żywiąc się optymalnie już ponad 10 lat. Z pozdrowieniami - zbynek juz nieaktualne Stosuje diete opracowana na swoje podobienstwo tzw Dieta lek. med Krzysztofa Krupki + cisnienie rzedu1500 hPa oraz chlorek Mg uaktulniam dla potomnych Tych optymalnych to naprawdę kilku jest... A gdy oddadza Cesarzowi co cesarskie, bedzie fair.....?!?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mądry Cysorz ma to w d...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
lek. med. Krzysztofa Krupki który ma swój atut, żywiąc się optymalnie już ponad 10 lat. Z pozdrowieniami - zbynek juz nieaktualne Stosuje diete opracowana na swoje podobienstwo tzw Dieta lek. med Krzysztofa Krupki + cisnienie rzedu1500 hPa oraz chlorek Mg uaktulniam dla potomnych on jakas ksiazke wchyba nawet wydal. widzialem na allegro
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tak to widzę stad, gdzie siedzę.. Irytuje mnie podpinanie się pod "sławę" Cesarza, aby..... $ kwitł Cesarz przemówił w liście do wdzięcznych ludzi z tych/Tych(miasto, o ile pamieć mnie nie myli), co są uśmiechnięci na co dzień,że od biednych nie bierze nic. Od bogatych bierze bardzo dużo, a wdzięczność która miała spłynąć na Cesarza przeznaczyć na zakup świni-opowieść autentyczna. Ludzie z "tych" "prostych" zdawali sobie sprawę z tego,że na odległość się nie leczy (list,ponieważ złośliwość natury nie pozwoliła na spotkanie w 4 oczy) i biorą sprawy w swoje ręce. DO tej pory mają się świetnie, chyba już 25 lat szamiąc tego podarowanego świniaka "bez" tocznia rumieniowatego Wmawianie ludziom,że są na tyle puści i głupi,że nie są/nie będą wstanie rozwiązać własnych problemów samodzielnie (brak instynktu samozachowawczego) budzi mój sprzeciw jako sapiens. DO homo mi daleko Choć jak słucham/widzę,co "wygadują" osoby na takich spotkaniach. Wcale a wcale się nie dziwię,że jest jak jest.Zboże be, jajka i mięso markietowe be,cukier be,owoce be, wszystko musi być nisko Ww-nawet % , a żyć czeba! . Gdy doda się do tego formuły 0,8;300;30; dopada mnie deprecha bez względu na porę roku. Na całe szczęście w tym tyglu ludzi zawsze znajdą się tzw. "atomówki" z uśmiechem od ucha do ucha, co o proporcjach,gramach i żarciu nie nadają non stop. O dziwo takie osoby mają hoobby, np. paralotniarstwo Pozdro dla Władka P.S Na przyszłość jaką selekcję zdałoby się wprowadzić na takie spotkania, aby nie mantrować o chorobach,problemach,żarciu non toper. Jeszcze Renię bym odwiedził ze względu na jej sernik, co by podbić białko w diecie
|
|
|
|
|
|
|
|
|