Autor
|
Wtek: Białko w diecie optymalnej (Przeczytany 341877 razy)
|
MariuszM
Go
|
A w razie czego niezbędne do zbilansowania gramatury białka dane (zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne) posaje oczywiście niezawodny Szczygieł. Dzięki temu każdego się da zbilansować, bo podzielone na wiek, płeć... Nawet wykonywany zawód też się da zbilansować... Tylko po co, skoro Doktor podał jak jeść, żeby było ok bez żadnych "bilansów"... Wypozyczylem ta zacna ksiege madrosci do 21.08. Jest ona w moim rankingu na 2 miejscu zaraz za "Jak nie chorowac" lek. med. Jana Kwaśniewskiego.... Szczygiel poziom technikum rowniez bardzo spoco. Uwaga https://naforum.zapodaj.net/images/72ee77a87e26.jpgUwaga: NORMY Z tabeli I dotycza tylko 25% spoleczenstwa dla 100% NPU!!!!! Amin, znaczy toan troche tu namieszal podajac owe wartosci na forumie... Patrzec nie oznacza widziec, tudziez wiedziec. Stad "doradcy optymalni" wyczarowali 0,5-0,8gB/kg na ŻO. Dramat intelektualny, ehhh. Twarog rzadzi i zada uwagi : https://naforum.zapodaj.net/images/97ba48acb378.jpghttps://naforum.zapodaj.net/images/093142c98768.jpgOdnosnie 0,5-0,8gB/kg https://naforum.zapodaj.net/images/d4228c026350.jpgI Maestro rowniez ma swoj wklad w propagowaniu laczenia zrodel B. https://naforum.zapodaj.net/images/b80fe5cb5ef6.jpgZacna ekipa sie tworzy. Dobrze, ze wszamalem te 150g Ww to i mozg mi wszkoczyl na wysokie obroty 100:300:150
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Ło Matko! Jakie to skomplikowane - to jeszcze nie na moją głowę, chyba zacznę od podręcznika biologii z ogólniaka...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Stawiam cyt. klasyka: orzechy jakies tam przeciwko czemus, ze 90% wieloletnich Optymalnych powinno jesc B:T jak 1:1 i wiecej ze wzgledu np. na post wyzej i nizej: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4593.msg218339;topicseen#msg218339W czwartek odbylem rozmowe z Optymalna Pania z GW. Wypraliscie "doradcy optymalni" Ludziom, Optymalnym mozgi tymi zoltkami niczym wysokoweglowodanowcy straszacy NKT i cholesterolem. Aby to teraz odkrecic potrzeba bedzie lat. Zalecilem jesc mieso-watrobe-wedliny podrobowe, nie przesadzac z zoltkamini, zwiekszyc weglowodany-niedozywienie, regenarcja CUN i ciala! ement
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Ale gdzieś takiego medialnego gościa oglądałem na yt, co mówi, że węglowodany są trujące.... To co ci biedni ludzie mają robić?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zostanie ogórek kiszony jako danie główne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
No pod pięćset+ to chyba zdrowo!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A ten medialny gosc wspominal cos o roznicy pomiedzy 50,100,150, 200, 300, 400, 800g Ww? Moze cos wspominal o tym: Zapotrzebowanie na węglowodany może być różne u różnych ludzi. Jednym wystarczy 0,5 g na 1 kg wagi ciała, inny potrzebują 1 g. Trzeba jeść tyle węglowodanów, aby w moczu nie pojawiały się ciała ketonowe. Ślad ciał ketonowych w moczu u zdrowej osoby może być. Każdy organizm jest inny i każdy ma inne zapotrzebowanie na energię, białko, tłuszcze i węglowodany, ale wszystko powinno mieścić się w zaleconych proporcjach. Spożywanie do 100 g węglowodanów na dobę nie powoduje żadnych szkód, tylko sprawność organizmu jest nieco niższa. Dopiero spożywanie węglowodanów powyżej 150 g na dobę, czyli powyżej 2 g/kg wagi ciała powoduje niewielkie szkody Nie znam goscia, ale nawija madrze makaron na uszy. Taki 1 wsrod 1. Jak mi Lucyfer swiadkiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Odróżnic stół od koryta w sposób praktyczny jako sposób na zycie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Stawiam cyt. klasyka: orzechy jakies tam przeciwko czemus, ze 90% wieloletnich Optymalnych powinno jesc B:T jak 1:1 i wiecej ze wzgledu np. na post wyzej i nizej: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4593.msg218339;topicseen#msg218339W czwartek odbylem rozmowe z Optymalna Pania z GW. Wypraliscie "doradcy optymalni" Ludziom, Optymalnym mozgi tymi zoltkami niczym wysokoweglowodanowcy straszacy NKT i cholesterolem. Aby to teraz odkrecic potrzeba bedzie lat. Zalecilem jesc mieso-watrobe-wedliny podrobowe, nie przesadzac z zoltkamini, zwiekszyc weglowodany-niedozywienie, regenarcja CUN i ciala! ement Mialo bycStawiam cyt. klasyka: orzechy jakies tam przeciwko czemus, ze 90% wieloletnich Optymalnych powinno jesc B:Ww jak 1:1 i wiecej ze wzgledu np. na post wyzej i nizej:
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie białko jakoś wzdyma. Teraz zjadłem 50g suszonej wołowiny, czyli 30g białka i w zasadzie tyle z makro, bo nie mam czasu na normalne śniadanie i taki dyskomfort ciążowy jakiś...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Mnie białko jakoś wzdyma. Teraz zjadłem 50g suszonej wołowiny, czyli 30g białka i w zasadzie tyle z makro, bo nie mam czasu na normalne śniadanie i taki dyskomfort ciążowy jakiś... To jest 30g suszu białkowego - to tak jak trawa (pasza objętościowa) i siano (pasza treściwa). Takie 30g=70g około "mokrego białka" - chyba? Ale ja się na tym nie znam, bo ponoć mokra wołowina ma 25g na 100g... Jak się odparuje z tego dajmy na to połowę wagi, to jak susz może mieć "tylko" 33g/100g wg googla?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
No już się sam pogubiłem, bo ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Podałem dane z opakowania. 62gB/100g.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
I to jest wysoce prawdopodobne. Ja zaś pokazałem jakie głupoty podają niektórzy w internecie - bez żadnej refleksji, za "autorytetami"!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
https://nutritiondata.self.com/facts/sausages-and-luncheon-meats/3490/2 - tu dla przykładu "beef, cured, dried" - w 100g* ma "zaledwie" 31,1g białka na 100g produktu! Jeśli surowa ma 25g**, a można osuszyć 65-70% masy, to w takiej wołowinie powinno być ponad 60g białka w 100g produktu. * - otwiera się na "10plasterów - 28g", przy których podają 8,7g białka - na 100g trzeba zmienić sobie samodzielnie! Lubię te tabele i te z usda, ale nie łykam ich bezkrytycznie. ** - 17-25g białka na 100g mięsa surowego - w zależbości od wyrębu - górne wartości szynka, polędwica wołowa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Tutaj podają prawie 69gB: https://wildwilly.pl/klasyczny-100g/Strasznie dużo protein, fakt, że nie idzie tego więcej zjeść niż 2-3 płatki. Indianie wiedzieli co robią, dodając do zmielonego suszu z bizona tłuszczu i mąki kukurydzianej. Jadłem raz pemmikan, ale gotowany, sycący strasznie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
To jest lepszy wynik niż to podane w nutritiondata.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|