Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Zrzucenie nadwagi oraz problem z "sinusoidalnym" trzymaniem diety. (Przeczytany 55265 razy)
|
Jerzy
Go
|
Podpowiedź Mieć długie zęby na coś do zjedzenia - nie mieć ochoty na to wręcz obrzydzenie na ten rodzaj pokarmu. Wciągać nosem pokarmy - tak lubić coś jeść, wybrany rodzaj pokarmu, że można by go nawet z lubością nosem wciągnąć (smakołyki). Dziękuję za przetłumaczenie tego dziwnego języka. Ja nie znam wszystkich regionalnych wersji języka polskiego i stąd nieporozumienie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Dziękuję za przetłumaczenie tego dziwnego języka. Ja nie znam wszystkich regionalnych wersji języka polskiego i stąd nieporozumienie. Cieszę się, że mogłam pomóc
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ale już trochę nakierowalaś.. "adampio" nie chce zdradzić swojej słodkiej tajemnicy, to poszukamy same. Tylko nie wiem gdzie szukać może w lodówce..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ponownie zaczyna sie smietnik.
Znajac juz podstawy ZO powinienes wiedzec, ze najwazniejsze jest BTW. Nie wazne, co powiedza ludzie z innych "foruf". Powinienes trzymac sie tej zasady. BTW 1:2:O,5 jest dobre dla Ciebie w momencie kiedy chcesz sie odchudzic.
Jezeli chcesz jakies przyklady to podam Ci moje dzisiejsze menu: snaidanie: 200 ml smietanki i 5 zoltek lunch: 100 gr smietany i 50 gr "maki" z pestek z dynii obiad: 200 gr ossobucco, 100 gr ziemniaka i 100 gr buraka
razem 1:3:0,8
Ja zyje na tluszczu ze smietany, masla i jajek
Razem zjadlem dzis okolo 700 gr a kcal okolo 1800. Glod........a co to?
Ossobucco to gicz cielęca? wkleiłam przepis ))
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
wiec drogie Panie, celowo Was przetrzymalem aby zobaczyc jakie jestescie przedsieb......
Dokladnie, osobucco to gorna czesc nogi, nie koniecznie cielecej, moze byc wolowej, pokrojona w kotelety z koscia, tak jak udziec barani kroi sie na kotlety i ma sie w ten spososb kotlety baranie.....zreszta przednie!!! Znam sie troche na tym.Kroilem ich tysiace....no nie setki....tysiecy. Z czegos trza bylo zyc, a ze zycie bylo do zyci to zyc byla tez do zyci.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jednym słowem egzamin zdany?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dokladnie, na 5+ .......no dzis sa chyba juz 12-stki? Bo ja to na trz z + musialem pracowac z potem czola!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas są szóstki najwyższą oceną, a na studiach piątki. A w Danii?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
.....do 13 mozna dojsc. Moja corka miala swiadectwo z tak zwanym paskiem, musielismy byc na odebraniu swiadetwa bo miala 13-ke z 12/26 przedmiotow. Tylko, ze w pojeciu "!jezyka dunskiego" musiala przeczytac 2...slownie dwie lektury!!!!!w ciagu roku....dwie obowiazkowe lektury....Boze zmiloj sie!!! Ja pamietam 18 takich za.......... typu Chlopi i Krzyzacy jako 2 lektury a pozniej byly inne. Czy to ja jestemk z innej polki?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak ja nie cierpiałam lektur szkolnych taka nuda i często sporo agresji. Podobne były te obowiązkowe ruskie fimy Teraz dzieciaki maja fajne lektury i filmy nawet mogą sobie wybierać (na miarę swojego wieku). Wycieczki tez mieliśmy tylko do miejsc pamięci narodowej.. Ale teraz możemy to sobie nadrobić..
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No to ja mam take troche bardziej komunistyczne odzucia jezeli chodzi o "ruski". Moze dlatego, ze mam z tym jezykiem i ludzmi kontakt na co dzien. Oczywiscie pochodze z tej epoki, kiedy sie komunizm z polski wyrzucalo, dlatego nie ma mnie w Polsce....ale, ale ....jak sie obsrwuje sytuacje polityczna w Polsce w dniu dzisiejszym to mozna by sie bylo zastanowic nad takim pytaniem: "Warto bylo poswiecic tylu ludzi by osiagnac to co mamy/cie dzisiaj"? Nie boje sie powiedziec, ze nie. Nie, nie dlatego, ze mieszkam w Danii. Mieszkalem w Orlowie i tez byli h....e w domu i tez nic nie znalezli. Nie chodzi o to. Chodzi o kierunek polityki dzis. No tak temat nie na dzisiaj i nie wtym temacie.
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
Dzieki Adampio za odpowiedź. Masz rację trochę z tym śmietnikiem Przez kilka dni zero odzewu, a nagle ktoś zarzucił jakiś inny temat i rozmowa się rozwinęła ... szkoda tylko, że nie w tym kierunku jaki oczekiwałem zakładając ten topic. Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy DO po kilku tygodniach zmienia się proporcję białka ? To jest BTW wygląda 0,8 : 2 : 0,5-0,8 ? Aha i mam drugie pytanie. Czy dawkowanie witaminki C w tabletkach jest dobre ? Czy może lepiej w jakimś innym produkcie ?
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
...Mieszkalem w Orlowie... Tak z ciekawości zapytam o jakie Orłowo chodzi małopolskie, pod Nowym Dworem Gdańskim, Gdynia-Orłowo czy jakieś inne?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Gdynia Orlowo w czasie studiow i pracy
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Aha, fajnie wiedzieć bo kojarzę trochę te okolice . Można powiedzieć że mieszkałem rzut beretem.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dzieki Adampio za odpowiedź. Masz rację trochę z tym śmietnikiem Przez kilka dni zero odzewu, a nagle ktoś zarzucił jakiś inny temat i rozmowa się rozwinęła ... szkoda tylko, że nie w tym kierunku jaki oczekiwałem zakładając ten topic. Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy DO po kilku tygodniach zmienia się proporcję białka ? To jest BTW wygląda 0,8 : 2 : 0,5-0,8 ? Aha i mam drugie pytanie. Czy dawkowanie witaminki C w tabletkach jest dobre ? Czy może lepiej w jakimś innym produkcie ? "bredda" ilosc zjadanego bialka jest albo powinna byc inna kazdego dnia, poniewaz zapotrzebowanie Twojego organizmu jest inne kazdego dnia. Nie popelniaj tego samego bledu, ktory 98% nas popelnilo, czyli ustalilo z gory, ze dzis to zjem 70 gr bialka itd. Zbilansoj sobie kilka prostych posilkow w proporcjach jakie uwazasz, ze powinnas miec i jedz do syta i tylko wowczas kiedy jestes glodna. Organizm sam wyreguluje ilosc BTW w zaleznosci od jego potrzeb. Jezeli chodzi o witamine C to uwazam, ze oczywiscie najlepsz jest naturalna, czyli w papryce, porzeczkach itd...ale bedziesz musiala rzeczywiscie zjesc duzo warzyw i owocow aby dostarczyc organizmowi te min 2 gr, ktorych potzrebuje Twoj organizm. Osobiscie popijam wodny roztwor kwasu askorbinowego - czyli wit C w cabletce musujacej. Z tym, ze u mnie nadmiar wyskakuje na twarzy i w okolicach podusznych w formie swedzacych plam i wowczas przestaje na kilka dni, myslac, ze orgasnizm ma dizo wit C.
|
|
|
|
|
|
|
bredda
Go
|
2 gramy to nie za dużo ? Myślałem, że 300mg jest wystarczającą ilością
|