Iga
Go
|
No, a gdzie podgardle? I zalanie wszystkiego tłuszczem A potem tylko przepracować...cały dzień.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
No, a gdzie podgardle? Jak mnie najdzie ochota. A jaki jest sens zamieniać tłuszcz o najwyższej wartości biologicznej (śmietana, masło) na produkt zastępczy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jak jajecznica dla mnie to tylko na maśle, a jaja nie mogą być zbytnio zdenaturowane, aby pepsynogen miał choć trochę roboty...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jak jajecznica dla mnie to tylko na maśle, a jaja nie mogą być zbytnio zdenaturowane, aby pepsynogen miał choć trochę roboty... Kiedy jajka sa zbyt zdenaturowane ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jak jajecznica dla mnie to tylko na maśle, a jaja nie mogą być zbytnio zdenaturowane, aby pepsynogen miał choć trochę roboty... Kiedy jajka sa zbyt zdenaturowane ? Ibealnie jest, gdy białko nie jest już przezroczystopłynne, a jeszcze nie białosztywne. To taki subtelny moment, który ciężko opisać i który nie każdemu pasuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jak jajecznica dla mnie to tylko na maśle, a jaja nie mogą być zbytnio zdenaturowane, aby pepsynogen miał choć trochę roboty... Kiedy jajka sa zbyt zdenaturowane ? Ibealnie jest, gdy białko nie jest już przezroczystopłynne, a jeszcze nie białosztywne. To taki subtelny moment, który ciężko opisać i który nie każdemu pasuje. Ale co złego wynika z mocno ściętego białka? Czy chodzi tylko o walory smakowe i upodobania, czy jest w tym może jakiś problem?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ibealnie jest, gdy białko nie jest już przezroczystopłynne, a jeszcze nie białosztywne. To taki subtelny moment, który ciężko opisać i który nie każdemu pasuje.
O właśnie! Taka jajecznica jest dla mnie najlepsza,kiedy to białko nie jest tak bardzo mocno ścięte,"spieczone". Przyznać muszę,że najlepiej wolę samą jajecznicę bez żadnych dodatków."Od biedy",czyli wtedy,kiedy robię wspólną jajecznicę,to dodaję boczku.Wcześniej lubiłam jeszcze dodać cebulę.A moje dzieci nie lubią jajecznicy,ale za to lubią omlety. Na śniadanie,przed wyjściem do szkoły ,jak w sam raz.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
Jak jajecznica dla mnie to tylko na maśle, a jaja nie mogą być zbytnio zdenaturowane, aby pepsynogen miał choć trochę roboty... A jakże na maśle lepiej. Nie wiem czy to dopuszczalne ale ja czasem wrzucę na masło boczek i jajka właśnie (bez przypalania).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale co złego wynika z mocno ściętego białka? Czy chodzi tylko o walory smakowe i upodobania, czy jest w tym może jakiś problem? z mocno ściętego przeważnie nic, ale przypalonym można sobie kuchnię zasmrodzić...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A jakże na maśle lepiej. Nie wiem czy to dopuszczalne ale ja czasem wrzucę na masło boczek i jajka właśnie (bez przypalania). Nie ma co, najlepiej smakuje jajecznica na większej ilości masła.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale trochę tłuszczu z boczku, czy innej wędliny dla wielu podnosi walor smakowy jajecznicy. Do tego niektórzy nie uznają jajecznicy bez skwarków.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
...Do tego niektórzy nie uznają jajecznicy bez skwarków.
Dziwne nie znam i nie słyszałem o takowych.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
...Do tego niektórzy nie uznają jajecznicy bez skwarków.
Dziwne nie znam i nie słyszałem o takowych. Może Wojciech ma na myśli te "skwarki" z boczku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
Nie ma co, najlepiej smakuje jajecznica na większej ilości masła.
Poza tym lepiej wchłania tłuszcz, jajka w formie omleta też a sadzone mniej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Stawiałbym jednak na podgardle. No tak.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ale co złego wynika z mocno ściętego białka? Czy chodzi tylko o walory smakowe i upodobania, czy jest w tym może jakiś problem? z mocno ściętego przeważnie nic, ale przypalonym można sobie kuchnię zasmrodzić... Jeszcze mi się to nie przydarzyło
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...A od kilku lat doskonałym dla mnie śniadaniem jest jajecznica z dwóch,albo trzech jajek. Mam podobnie, prostota przygotowania robi swoje . Do tego wkrojony boczek albo z kawałkiem salcesonu, etc. No, a gdzie podgardle? No na DO podgardle trzeba jeść 3 razy dziennie, a na noc robić z niego okłady na głowę. Tak robią "znafcy" tematu..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ja tam wolę wiadro masła i kanę śmietanki... Już takie geny mom po moim czcigodnym Tatusiu!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|