Autor
|
Wtek: Chamskie zachowanie i banowanie na forum DobraDieta. (Przeczytany 422415 razy)
|
grenis
Go
|
To tak jest jak sie nonstop mysli o tym samym. Patrzy EBW - 20 lat dietetycznych poszukiwan i co wymyslila? Ze caly dzien na thaini jest OK! Sezam Kw. tł. nasycone 6.66 g Kw. tł. jednonienasycone 18.69 g Kw. tł. wielonienasycone 21.78 gBrak slow. Nawet wprawiony Yarosch caly dzien baki po tym puszczal. A tutaj Adas dzielnie walczy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To nie cytat, Adaś mnie zainspirował. To wyszlo ci pierwsza klasa Czyli postapiles jak Adas na Bioslone, on nie odpowiada, tylko szaradami i kamamburami inspiruje do samodzielnego zainteresowania wspomnianymi produktami. @widziales komentarz Grzecha? Przedni
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Widziałem. Jeszcze kilka for przed Adasiem, pożyjemy się pośmiejemy Grenis, widziałem gdzieś tutaj wpis lekarki, że próbowała cały dzień na orzechach, i że się tak nie da... Ale widać po jakimś czasie się da. Trzeba tylko się delektować tym, co niedobre...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To tak jest jak sie nonstop mysli o tym samym. Patrzy EBW - 20 lat dietetycznych poszukiwan i co wymyslila? Ze caly dzien na thaini jest OK!
O, przeczytaj ksiazke to sie dowiesz co wymyslila Nawet wywiady z amerykanskimi naukowcami i chyba niezyjacymi osobami sa w dziale "rozmowy z pacjentami" Przez chwile sie zastanawialem kto tu jest pacjentem @z tym sezamem to sie zastanawiam, czy te wartosci to nie sa dla sezamu surowego, prazony do tahini chyba ma nieco inne proporcje, kwasy nienasycone utleniaja sie pod wplywem temperatury?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
grenis
Go
|
To tak jest jak sie nonstop mysli o tym samym. Patrzy EBW - 20 lat dietetycznych poszukiwan i co wymyslila? Ze caly dzien na thaini jest OK!
O, przeczytaj ksiazke to sie dowiesz co wymyslila Nawet wywiady z amerykanskimi naukowcami i chyba niezyjacymi osobami sa w dziale "rozmowy z pacjentami" Przez chwile sie zastanawialem kto tu jest pacjentem Nawet za doplata by mi sie nie chcialo no chyba, ze w ramach relaksu
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
@z tym sezamem to sie zastanawiam, czy te wartosci to nie sa dla sezamu surowego, prazony do tahini chyba ma nieco inne proporcje, kwasy nienasycone utleniaja sie pod wplywem temperatury?
Dla surowego. Obrobka termiczna to masakra dla wszystkich nienasyconych, a dla wielonienasyconych w szczegolnosci.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O, przeczytaj ksiazke to sie dowiesz co wymyslila Nawet wywiady z amerykanskimi naukowcami i chyba niezyjacymi osobami sa w dziale "rozmowy z pacjentami" Przez chwile sie zastanawialem kto tu jest pacjentem Nawet za doplata by mi sie nie chcialo no chyba, ze w ramach relaksu Jak dla relaksu to nie zalecam, raczej w ramach morderczego treningu synaps , jest napisana chaotycznie, jak poprzednia, mordega. Po tych szumnych zapowiedziach na forum DD, ze cos tam udowodni etc, przyznam, ze czekalem z ciekawoscia. Co sie okazalo? Ze slowo, ktore mnie interesowalo padlo doslownie JEDEN raz w calej ksiazce.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
@z tym sezamem to sie zastanawiam, czy te wartosci to nie sa dla sezamu surowego, prazony do tahini chyba ma nieco inne proporcje, kwasy nienasycone utleniaja sie pod wplywem temperatury?
Dla surowego. Obrobka termiczna to masakra dla wszystkich nienasyconych, a dla wielonienasyconych w szczegolnosci. No wlasnie, a tahini sie robi chyba z prazonego, wiec moze paradoksalnie nie jest ono takie zle (oczywiscie dla Adama na odwrot, bo to chyba chlopak na opak)
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Makrobiotyka uważa, że prażenie orzechów, pestek i nasion podnosi ich strawność, "czyni bardziej energetycznymi". Poniekąd się z tym zgodzę, albo chociaż wysuszyć je dobrze, co w zasadzie na jedno wychodzi (temperatura działa tutaj jak przyspieszacz czasu).
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No to zalewanie wrzatkiem oliwy tez mnie dziwilo zawsze. Ale jak to admin pisal, fanatykowi nie przetlumaczysz.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Co za prehistoria internetu sprzed 10lat! Że gazeta jeszcze trzyma te wątki z "opty"-betonem w roli głównej.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Makrobiotyka uważa, że prażenie orzechów, pestek i nasion podnosi ich strawność, "czyni bardziej energetycznymi". Poniekąd się z tym zgodzę, albo chociaż wysuszyć je dobrze, co w zasadzie na jedno wychodzi (temperatura działa tutaj jak przyspieszacz czasu). Ja tez, bo jak np zjem koske to nie mam zadnych niestrawnosci, a po surowym sezamie czasami mialem jak go za duzo zjadalem. Nie czaje tego ... No chyba, ze tluszcz zawarty w ziarnie ma inne wlasciowsci niz ten, ktory zostal z niego wyekstraktowany?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to zalewanie wrzatkiem oliwy tez mnie dziwilo zawsze. Ale jak to admin pisal, fanatykowi nie przetlumaczysz.
Oliwa to głównie kwasy jednonienasycone, za bardzo się więc nie utleni.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Oliwa to głównie kwasy jednonienasycone, za bardzo się więc nie utleni. Olej slonecznikowy tez wrzatkiem zalewal. Ale jak sie chwalil, to ten olej byl rafinowany, wiec ten wrzatek wiele nie zmienil. Jakby byl zimnotloczony to Kw. tł. nasycone 11.05 g Kw. tł. jednonienasycone 19.45 g Kw. tł. wielonienasycone 65.05 g
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Hehe, no, jego postawa to taka "moje to samo co twoje, jest lepsze od twojego tego samego, bo jest mojsze" Zalewa wrzatkiem te nienasycone choc temperatura jest dla nich zabojcza Ale jak patrze na to co on przed chwila napisal po Grzegorza wypowiedzi, to on juz chyba zatracil umiejetnosc normalnego konstruowania zdan, ja go kompletnie nie rozumiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Odgryzł się, tylko komu? Przytruł się bidak, ale Homo nie takie rzeczy przeżyje.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Borżomi ma ładne szklane butelki z jelonkiem i dobrą nakrętkę... Nadaje się doskonale do wielokrotnego użytku na przegotowaną wodę kranową do szkoły!
|
|
|
|
|
|
|
|
|