Zyon
|
Dzisiaj syn był z psem u weterynarza, a tam przywieziono "nagły przypadek" - psa z atakiem hiperglikemii (nie wiem czy w śpiączce, czy inne są tego objawy), szybko dali mu insulinę....
Matko boska.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A mnie się zdaje, że u ludzi, kłopoty z cukrem manifestują się... na nosie. Ale mogę się mylić, obserwacja na małej próbie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
co to za wytarte slogany? zdrowa żywność . Niech on określi co mają jeść, albo ma na myśli badziew - piramidę z IŻiŻ . Albo warzywa z bidronki pani Kopacz? Banany Małysza ? Czy groch jako źródło białka pani poseł sportsmenki z zespołu do spraw otyłości ? Czy może miód ze sklepików szkolnych? Minister pozytywnie ocenił zmiany w polskim prawie, zakazujące sprzedaży tzw. śmieciowego jedzenia w sklepikach szkolnych. Zwrócił zarazem uwagę, że odpowiedzialność za to, co jedzą dzieci, spoczywa przede wszystkim na rodzicach. Zaapelował do wszystkich o zdrowe odżywianie.
http://stooq.pl/n/?f=994102Podczas Białej Niedzieli w ŚCChS wszyscy chętni mogli przeprowadzić bezpłatne badania profilaktyczne (np. poziom cholesterolu i glukozy, zmierzyć ciśnienie krwi) i skorzystać z porad specjalistów. Diabetolog prof. Krzysztof Strojek przypomniał, że zaliczana do chorób cywilizacyjnych cukrzyca przebiega w sposób ukryty, nie dając żadnych objawów,
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Przecież to jakieś brednie są.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Można się zapytać gostka, na ile wycenia swoją nogę, podam konto i koszty własne.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czy on nie słyszał o dr Kwaśniewskim i Diecie Optymalnej? To jakis chiirurg od amputacji nog?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A to pomnożę koszty własne.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i tak tylko kadłubek zostawią, więc co będa na raty robić. Hurtem może taniej ? Niech walną od razu 3 kończyny i jedną na trzymanie fajki zostawią . Właśnie takiego pana spotkałem niedawno . W laboratorium. Przyszedł się obok rehabilitować Historia standardowa.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a dziś w polsracie albo tefałenie było o uleczalności cukrzycy nr 1. Jest uleczalna. Leczą 9 osób rocznie. Przeszczepiają trzustkę i można wszystko jeść ( tak mówią - ja mówię, że szkoda tej nowej trzustki ). Żyje się bez lekarstw na cukrzycę, chyba tylko reklamówkę drażetek na co innego się bierze ( antyodrzutowe i inne przeciwko powikłaniom ). Można? Można
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Można się zapytać gostka, na ile wycenia swoją nogę, podam konto i koszty własne. Problem jest w tym żę te lewusy chcą być chorzy ,ta głowa jest i będzie chora .
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie ma prostego rozwiązania problemu cukrzycy" - podkreśla WHOhttp://stooq.pl/n/?f=1032158WHO: liczba dorosłych cukrzyków wzrosła czterokrotnie przez 35 lat
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
A mnie się zdaje, że u ludzi, kłopoty z cukrem manifestują się... na nosie. Ale mogę się mylić, obserwacja na małej próbie. Jak to na nosie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U cukrzyków i syndromowców każda przesada z węglami (może być, że i z mlecznymi) wywala kropelki tłuszczu na nosie, pojawiają się tam wągry i zaczerwienienia oraz pory robią się wielkie jak kratery. U co najmniej 3 osób się to sprawdza regularnie i sami nawet korzystają z tego barometru.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|